Meteen naar de inhoud

Gids bij het kopen van dansschoenen

dansschoenen meisjes Gids bij het kopen van dansschoenen

Als jij of je kind van plan bent om danslessen te volgen, bijvoorbeeld voor een bruiloft, koop je best een paar goede dansschoenen. Gewone schoenen en zelfs de meest comfortabele sportschoenen zijn geen dansschoenen en zullen enkel pijnlijke voeten opleveren. Er zijn verschillende soorten dansschoenen online te koop, maar als je niet echt weet wat je zoekt, loop je het risico het verkeerde paar te kiezen, of te eindigen met schoenen die bedoeld zijn voor dansers met jaren ervaring. Zie dat je het juiste paar dansschoenen draagt voor je de dansvloer onveilig maakt.

 

Elke stijl zijn eigen schoen

Er zijn drie soorten dansschoenen: Latin, de standaard of ‘ballroom’ dansschoenen, en de sneakers. Als je van plan bent om de hele nacht op Latino muziek te dansen, kan je overwegen om het bijhorende type dansschoenen te kopen. Meestal zal op een feest een mix van verschillende muziekstijlen gedraaid worden. Dan ben je beter af met een paar ballroom schoenen en een paar sneakers dansschoenen als reserve. Die draag je later op de avond wanneer je eerste paar pijn begint te doen aan je voeten.

 

Comfortabel op hoge hakken?

Er zijn een paar verschillen tussen Latin dansschoenen en de standaard dansschoenen. Het grootste verschil is de hoogte van de hak. Latin dansschoenen voor vrouwen hebben een hogere hak tussen 6,5 en 7,5 centimeter terwijl de standaard dansschoen een hak heeft tussen 5 en 6,5 centimeter. Onder avondjurken zijn hoge hakken het mooist maar als je er niet comfortabel op kan dansen, laat je ze beter achterwege. Het is altijd moeilijk om te dansen op hogere hakken dus als je geen ervaren danser bent, loop je het risico een genante uitschuiver te maken.

 

Goede zolen voorkomen veel pijn

Ongeacht welke dansschoenen je koopt, is het heel belangrijk dat ze leren zolen hebben. Die zorgen ervoor dat je vlot over de dansvloer glijdt zonder de controle te verliezen over je voeten, ook bij draai- en glijdbewegingen. De zolen van schoenen voor dagelijks gebruik hebben de functie grip uit te oefenen op de ondergrond maar bij dansschoenen zal dat je net belemmeren om vlot te dansen.

 

Wie het schoentje past…

Behalve dat dansschoenen uitgerust moeten zijn met leren zolen, moeten ze ook perfect passen. De vaak gehoorde stelregel dat er een duimbreedte moet zitten tussen de dikke teen en de top van de schoen geldt niet voor dansschoenen. Dansschoenen moeten goed aansluiten, niet te krap natuurlijk want daar krijg je zere voeten in, maar wel vast genoeg zodat ze niet uitsloffen.

 

Welke stijl en kleur?

Ga je voor open of gesloten schoenen? Gesloten schoenen beschermen je tenen meer tegen een foute pas van je danspartner. Open schoenen maken je tenen kwetsbaar. Als je geen ervaren danser bent, is het aan te raden om gesloten schoenen te kiezen. De traditionele kleuren van dansschoenen zijn zwart voor de mannen en huidskleur voor de vrouwen. Maar als je alleen voor het plezier danst, kies je toch gewoon het paar schoenen dat het best matcht bij je avondjurk. Dansschoenen vind je in allerlei kleuren. Neem een kijkje online, zoals bij JJ’s House. Er zit vast wel een paar tussen naar jouw smaak.

Gids bij het kopen van dansschoenen Gids bij het kopen van dansschoenen