daten na je 40 - Daten na je 40ste | Maar hoe doe je dat nou? | De gouden tips!
Persoonlijk,  simpel leven

Daten na je 40ste | Maar hoe doe je dat nou? | De gouden tips!

Je bent nooit te oud om te daten. Maar hoe doe je dat nu, daten na je 40ste? Je loopt de mooie meisjes niet meer in de schoolgangen tegen het lijf. Die mannen van vroeger die je nu nog steeds in de discotheek ziet rondhangen, zijn misschien ook niet wat je zoekt. Hieronder vind je een paar gouden tips die jou gaan helpen bij het daten.

 

Daten wordt nu niet persé makkelijker als je de veertig bent gepasseerd. Als vrouw zijnde treed je langzamerhand je menopauze in. Daar kun je je behoorlijk onzeker door gaan voelen. Ook mannen hebben zo hun complicaties. Misschien valt je haar uit of krijg je die six-pack van vroeger maar niet terug. Er is geen reden voor paniek, want op dit moment staan er al tientallen vrijgezellen voor je in de rij. 

 

Wees kieskeurig bij het daten

Er is een groot voordeel aan het daten na je 40ste. Je hebt namelijk over de jaren wijsheid en kennis over jezelf opgedaan. Je weet inmiddels wat je fijn vind en, nog belangrijker, wat je juist niet fijn vindt! Hierdoor kun je makkelijker voor jezelf ‘opschrijven’ wat belangrijk voor je is in een relatie. Vind je vrijheid belangrijk, dan is dat een doel die je duidelijk voor ogen moet houden. Ook tegenover je toekomstige partner. Helemaal als je al wat langer alleen bent, is het soms makkelijker om alles maar voor lief te nemen. Maar wil je zo echt nog 40 jaar doorbrengen? Genoegen nemen? Nee toch? En als het om de sex gaat kun je altijd een bestelling doen bij www.easytoys.nl Ik bedoel, het is geen warm lichaam, maar daarentegen zweet het ook niet tegen je aan en hoef je van je dildo geen sokken te wassen.

 

Maar niet té kieskeurig

Aspecten die je vroeger belangrijk vond zullen nu misschien wat minder voorkeur moeten hebben. Kleine aspecten zoals; ik val alleen op blonde mannen, zijn niet meer zo reëel. Dit komt simpelweg omdat de mannen in de leeftijd waar je waarschijnlijk kijkt, niet meer blond zijn. Tenzij je voor een toyboy gaat. Dan heb ik niks gezegd. Als je te kieskeurig bent, ga je al met een gesloten houding het daten in. Daarnaast, je hoeft je aanstaande vriendin niet meer door je maten of vriendinnen te laten keuren. Die periode ben je inmiddels wel gepasseerd!

 

Internet daten

Als je al een ruime tijd single bent, kan daten best eng zijn. Daarnaast zie je het ontmoeten van dronken mensen in de kroeg waarschijnlijk ook niet meer zitten. Dan is internet daten een goede oplossing voor jou. Op deze manier kun je op veilige afstand iemand leren kennen, voordat je elkaar in het echt ziet. Let wel op! Er kunnen namelijk ook ‘neppers’ tussen zitten. Wat dat betreft kun je de marktplaats regel aanhouden. Lijkt het te mooi om waar te zijn? Dan is dat het waarschijnlijk ook! Deel daarnaast ook geen persoonlijke gegevens zoals je adres op het internet. 

Ga niet random mensen stalken online, maar als je bij een vriendin een hele leuke man ziet reageren, mag je daar best naar vragen. Of reageer eens op zijn reactie. Zo kom je vaak in een leuk gesprek. Ook is een bekende van een bekende vaak een leuk aanknopingsgesprek, of handig op feestjes.

Spreek af in een restaurant of op een terras. Het liefst 1 waar je ook snel weer weg kunt mocht het heel erg tegenvallen. Ik was 35 toen ik mijn man via Facebook leerde kennen. Onze eerste afspraak was in een hotel. Nee, niet in de kamer. Maar waar je heerlijk kon eten en drinken. Zo zaten we 5 uur later nog in gesprek over vele glazen wijn.

 

Dat daten is niks voor mij

Misschien is de eerste date niks. Misschien zijn de komende vijf dates ook helemaal niets. Je weet nu veel beter wat je wel en niet wilt, en dus is het voor een aankomende partner gewoon een stuk moeilijker om aan die eisen te voldoen. En waarom zou je met minder genoegen nemen? Alleen is echt zo vervelend niet, en denk eens terug aan ruzies of vieze sokken naast het bed. Wat dacht je ervan dat je de afstandsbediening weer moet delen, en dat het een probleem is als je een week lang elke dag spinazie met vissticks wilt eten? En die zooi die ze maken? Of dat je van alles weer moet overleggen en niet zomaar de deur uit kan lopen want je bent de hele week al in de sportschool? Of als je jonge kinderen hebt en opeens komt Pipo bemoeien. Dat is best moeilijk hoor! Dus als het daten niet zo lukt.. lees dan dit stukje nog maar eens.. 

 

Veel succes!daten na je 40ste - Daten na je 40ste | Maar hoe doe je dat nou? | De gouden tips!

 

Volg mij!

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo
img 20180308 204700 300 - Daten na je 40ste | Maar hoe doe je dat nou? | De gouden tips!
Volg mij!

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen. 

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo

8 Reacties

 • Maaike

  Ik hoop van harte dat ik het nooit nodig ga hebben, want heel gelukkig getrouwd en al sinds mijn 22ste samen met mijn man, maar je tips zijn goed en realistisch. Via internet daten is soms wel heel handig denk ik.

 • nicole

  Ik lees regelmatig de column van Saskia Noort. Zij schrijft ook wel eens over daten, maar daar word je meestal niet blij van!

 • Eke

  Heel leuk geschreven! Ik ben, voor nu, blij dat het even niet hoeft, haha. Ik hoop dat ik nog heel wat jaartjes samen heb met mijn man en we dit gedeelte gewoon kunnen skippen.

 • Charlotte

  Gelukkig hoef ik niet meer te daten. Het lijkt me vreselijk moeilijk om ergens een leuke man te ontmoeten. Als ik nu soms in de stad ben dan zit er werkelijk niks leuks tussen haha

 • Stephanie

  Leuk!! Ik hoop dat ik tegen mijn 40ste nog altijd gelukkig samen ben met mijn ventje en dat ik niet meer hoef te gaan daten dan 😀

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: