Een landelijk interieur

Dit zijn de 5 elementen van een landelijk interieur

Een landelijk interieur is toch wel één van de populairste woonstijlen onder Nederlanders. Een landelijke woonkamer straalt vooral veel warmte en rust uit. Eigenlijk betekend een landelijk interieur simpelweg: eenvoud. En daar zijn we in deze roerige tijden naar op zoek. Hoe jij je huis tot een landelijk thuis omtovert, vertel ik je graag in deze blog.

Het meubilair in een landelijke interieur stijl:

In een landelijk interieur zien we dat meubels sober maar functioneel zijn. Meubelstukken met veel ronde vormen zoals poten van stoelen en tafels. Ook bankstellen hebben afgeronde vormen en zijn vaak bekleed met stoffen zoals linnen. Stoelen worden in een landelijk interieur bekleed met naturel meubelstoffen of natuurmotieven. Vaak zie je het model oorstoel terug in deze woon setting.

Op de slaapkamer zijn bedden vaak gemaakt van materiaal als smeedijzer of ruw / opgeschuurd hout. Wanneer je dit aankleed met een quilt en/of gehaakte- of gebloemde spreien heb je de landelijke smaak volledig te pakken.

Hout in alle soorten

Binnen het landelijke interieur is hout het belangrijkste element. Alle soorten zijn mogelijk.  Eikenhout, beukenhout, teakhout: al deze krachtige en prachtige houtsoorten mogen gezien worden in jouw landelijke woning. Van meubels tot raamdecoratie. Kies qua raamdecoratie voor mooie shutters op maat in combinatie met lichte overgordijnen voor een sobere uitstraling van je woning.

Wat betreft meubels kun je all-the-way gaan. Kies bijvoorbeeld voor een kolossale kloostertafel of een massieve buffetkast die je een persoonlijk tintje geeft met Annie Sloan krijtverf. Welke kleur je kiest voor je houten meubels, maakt in een landelijke interieur eigenlijk niet veel uit. Zowel whitewash als greywash-tinten en donkere kleuren staan fantastisch.

Materialen in een landelijk interieur:

Als we kijken naar de materialen die worden gebruikt in een landelijk interieur, dan zie je veel stoffen zoals katoen of linnen voorbij komen. Stoffen met een aaibaar textuur en dessins als ruiten, blokken of bloemen. Ook patchwork en spreien zijn erg populair binnen deze woonstijl.

De wanden binnen dit interieur worden meestal wit gepleisterd of geschilderd in kleuren als ijsblauw, taupe, grijs, ivoor of groen. Op de vloer zie je meestal een onbehandelde houten vloer met daarop meerdere vloerkleden.

De architectuur in een landelijk interieur:

Binnen een landelijk interieur is de de constructie van de woning vaak zichtbaar. Denk hierbij aan houten balken en ruwe bakstenen muren. De landelijke interieur stijl kan met deze kenmerken daarom goed gecombineerd worden met de industriële woonstijl waar we ook veel natuurlijke en ruwe materialen in terug zien.

Accessoires in een landelijk interieur:

Kies in een landelijk interieur voor stoere accessoires van steen en hout voor een prachtige doorleefde sfeer. Voor het gemak heb ik een lijstje voor jullie gemaakt met de meestvoorkomende accessoires in een landelijke woonstijl.

  • Veel spiegels
  • Porselein met bloemmotieven
  • In een buffetkast stal je je (porseleinen) servies uit
  • Rieten manden (gevuld met planten)
  • Hanglampen
  • Keramiek
  • Glaswerk zoals vazen of een eenvoudig glasservies
  • Hangplanten

Heb jij nog elementen voor een landelijk interieur die je mist in deze blog? Laat het dan weten in de reacties!

Lees ook: Het belangrijkste bij verhuizen: dit moet op je checklistVriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   
Je bent nooit te oud om te leren rolschaatsen! Lekker dansen en fit worden op Just Dance 2021