Close
Een landelijk interieur

Dit zijn de 5 elementen van een landelijk interieur

Een landelijk interieur is toch wel één van de populairste woonstijlen onder Nederlanders. Een landelijke woonkamer straalt vooral veel warmte en rust uit. Eigenlijk betekend een landelijk interieur simpelweg: eenvoud. En daar zijn we in deze roerige tijden naar op zoek. Hoe jij je huis tot een landelijk thuis omtovert, vertel ik je graag in deze blog.

Het meubilair in een landelijke interieur stijl:

In een landelijk interieur zien we dat meubels sober maar functioneel zijn. Meubelstukken met veel ronde vormen zoals poten van stoelen en tafels. Ook bankstellen hebben afgeronde vormen en zijn vaak bekleed met stoffen zoals linnen. Stoelen worden in een landelijk interieur bekleed met naturel meubelstoffen of natuurmotieven. Vaak zie je het model oorstoel terug in deze woon setting.

Op de slaapkamer zijn bedden vaak gemaakt van materiaal als smeedijzer of ruw / opgeschuurd hout. Wanneer je dit aankleed met een quilt en/of gehaakte- of gebloemde spreien heb je de landelijke smaak volledig te pakken.

Hout in alle soorten

Binnen het landelijke interieur is hout het belangrijkste element. Alle soorten zijn mogelijk.  Eikenhout, beukenhout, teakhout: al deze krachtige en prachtige houtsoorten mogen gezien worden in jouw landelijke woning. Van meubels tot raamdecoratie. Kies qua raamdecoratie voor mooie shutters op maat in combinatie met lichte overgordijnen voor een sobere uitstraling van je woning.

Wat betreft meubels kun je all-the-way gaan. Kies bijvoorbeeld voor een kolossale kloostertafel of een massieve buffetkast die je een persoonlijk tintje geeft met Annie Sloan krijtverf. Welke kleur je kiest voor je houten meubels, maakt in een landelijke interieur eigenlijk niet veel uit. Zowel whitewash als greywash-tinten en donkere kleuren staan fantastisch.

Materialen in een landelijk interieur:

Als we kijken naar de materialen die worden gebruikt in een landelijk interieur, dan zie je veel stoffen zoals katoen of linnen voorbij komen. Stoffen met een aaibaar textuur en dessins als ruiten, blokken of bloemen. Ook patchwork en spreien zijn erg populair binnen deze woonstijl.

De wanden binnen dit interieur worden meestal wit gepleisterd of geschilderd in kleuren als ijsblauw, taupe, grijs, ivoor of groen. Op de vloer zie je meestal een onbehandelde houten vloer met daarop meerdere vloerkleden.

De architectuur in een landelijk interieur:

Binnen een landelijk interieur is de de constructie van de woning vaak zichtbaar. Denk hierbij aan houten balken en ruwe bakstenen muren. De landelijke interieur stijl kan met deze kenmerken daarom goed gecombineerd worden met de industriële woonstijl waar we ook veel natuurlijke en ruwe materialen in terug zien.

Accessoires in een landelijk interieur:

Kies in een landelijk interieur voor stoere accessoires van steen en hout voor een prachtige doorleefde sfeer. Voor het gemak heb ik een lijstje voor jullie gemaakt met de meestvoorkomende accessoires in een landelijke woonstijl.

  • Veel spiegels
  • Porselein met bloemmotieven
  • In een buffetkast stal je je (porseleinen) servies uit
  • Rieten manden (gevuld met planten)
  • Hanglampen
  • Keramiek
  • Glaswerk zoals vazen of een eenvoudig glasservies
  • Hangplanten

Heb jij nog elementen voor een landelijk interieur die je mist in deze blog? Laat het dan weten in de reacties!

Lees ook: Het belangrijkste bij verhuizen: dit moet op je checklist

About Cassandra

Cassandra | 31 | Heeft een gamende man en 6 jarige dochter | Helpt ondernemers met het creëren van content @Cassistent.nl & blogt er op los: @momambition.nl & Interiorqueen.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang