De baby komt: 5 tips om je voor te bereiden

50D4C9A9 DAFE 4564 B5D1 D92AFD705924 De baby komt: 5 tips om je voor te bereiden

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Als je zwanger bent, kun je vaak dagdromen over hoe het is als je kindje straks geboren is. Het krijgen van een baby zorgt voor de nodige veranderingen.

Misschien kun je je daar nu al erg druk om maken. Tijdens de zwangerschap kun je gelukkig zelf al best veel voorbereiden om te zorgen dat je kindje gezond start. Hieronder lees je hoe je je kan voorbereiden op de komst van je kindje.

1. Gebruik een baby uitzetlijst

Zorg dat je alles in huis hebt wat betreft de babyuitzet. 24Baby heeft een speciale baby uitzetlijst ontwikkeld. Zo kun je gemakkelijk overzien wat je nog moet kopen wanneer je de lijst afvinkt. Het leukste is natuurlijk het shoppen van babykleertjes. Denk eraan dat de kleertjes gewassen en eventueel gestreken worden. Was de kleertjes niet met wasverzachter. Hierin zit parfum en dat kan het kwetsbare babyhuidje nog niet verdragen.

2. Vraag gratis zwangerschapsboxen en babyboxen aan

Gratis babyboxen en zwangerschapsboxen zijn pakketten met gratis babyspullen of spullen die je tijdens je zwangerschap kan gebruiken. In een gratis babybox kan echt van alles zitten. Denk aan luiers, billendoekjes, rompertjes, tijdschriften of vitamines voor tijdens je zwangerschap. Je kunt de boxen aanvragen als je zwanger bent of als je baby net geboren is. Meestal haal je babydozen of zwangerschapsboxen op in een winkel. Soms worden de producten of boxen naar je toe gestuurd en moet je alleen de verzendkosten betalen.

3. Lees boeken over de zwangerschap

Het kan geen kwaad om je alvast een beetje in te lezen. Wat staat je allemaal te wachten en waar moet je op letten? Er zijn talloze boeken die je informatie geven over de komst van een eerste kindje en alles wat erbij komt kijken. Ze zitten boordevol tips en zo krijg je in ieder geval alvast handvatten voor bepaalde gebeurtenissen.

4. Maak een to do lijstje

Om bij te houden wat je allemaal nog moet regelen en wat je al wel geregeld hebt, is het handig om een to do lijst bij te houden. Denk aan zaken als de kraamzorg regelen, zwangerschapsverlof bespreken, nadenken over geboorteteksten voor eventuele geboortekaartjes en een geboorteplan schrijven.

5. Ontspan en rust uit

Tot slot, zorg vooral dat je ontspannen en lekker uitgerust de bevalling tegemoet gaat. Laat het allemaal over je heen komen en laat het allemaal los. Want je kunt nog zo goed voorbereid zijn, dingen kunnen altijd anders lopen.


ageology banner De baby komt: 5 tips om je voor te bereiden

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥