De badkamer opknappen anno 2022

Is jouw badkamer aan vervanging toe? Misschien is hij wel versleten, zijn er dingen stuk die vervangen moeten worden of is het gewoon tijd voor vernieuwing. Tegenwoordig knappen we onze badkamers heel anders op dan 20 jaar geleden, want er zijn nieuwe trends bijgekomen en ook wat klussen betreft gaat we wat anders met de dingen om.

Wij zijn van die “duurhuurders” waar je zoveel over leest in het nieuws nu. Veel te hoge huur maar niet in aanmerking nog komen voor een koophuis. Hopelijk mogen wij meedoen met de tryout om toch te kopen!

Maar goed, zit je in je dure huis met een vreselijke badkamerspiegels je eigenlijk wel niet verbouwen want vreselijk, maar niet wilt verbouwen want we blijven hier niet voor altijd. Toch stoor ik mij zo onwijs aan dat douchegordijn dat ik een mooie badwand heb besteld bij de Sanitairwinkel. Geen natte vloer meer en geen aanval van het douchegordijn meer die dan zo goor om je heen kleeft altijd. Ook hebben we eindelijk een mooi plankje om lekker wat drinken en een filmpje in bad te kunnen hebben. Ultieme ontspanning!

Badkamer

De moderne badkamer

Een moderne badkamer betekent tegenwoordig voor iedereen wat anders. Jaren geleden bestond een moderne badkamer uit strakke witte muurtegels, antraciete vloertegels en strakke lijnen als het gaat om badmeubels en douchewanden. Gelukkig is dat nu wat anders, want in 2022 bestaan er geen duidelijke stijlen meer. Alles is een mix en match geworden en dat is top, want op die manier kun jij jouw eigen stijl ontwikkelen. Dat is voor jou natuurlijk top, want zo heb je best veel creatieve vrijheid en laat je je niet beperken tot één stijl. Voor aannemers kan dit soms wel lastig zijn, want zij denken vaak nog in de ‘ouderwetse’ stijlen. Maak dus een goed moodboard hierbij!

Laten doen of zelf doen?

Je kunt het natuurlijk laten doen. Het grote voordeel hiervan is dat je er nauwelijks werk aan hebt en de klus veel sneller geklaard is. Het nadeel is natuurlijk de eerder genoemde miscommunicatie. De kans is namelijk groot dat een aannemer niet helemaal hetzelfde voor ogen heeft als dat jij hem of haar uitgelegd hebt. Achteraf kan dat nog wel eens voor teleurstellingen zorgen. Om dit te voorkomen kun je het of zelf doen of zelf zorgen voor de materialen. Wil je in jouw nieuwe badkamer bijvoorbeeld een badwand in plaats van een douchegordijn die je aanvalt elke keer als je onder de douche staat? Kies hem dan zelf uit en bestel hem zelf. Dit kan ook voor een badmeubel, een bad of douchebak en de kranen. Op die manier hoeven de bouwvakkers enkel nog alles te monteren en ben jij er zeker van dat jij jouw meest favoriete stukken in jouw nieuwe badkamer hebt staan.

Moodboard

Of je jouw badkamer nu laat doen of het zelf doet, tegenwoordig is het heel normaal om een moodboard te maken. Haal een paar van jouw favoriete woonbladen en bewaar een paar weken wat folders. Knip hier de producten uit die jij mooi vindt. Kijk overigens niet alleen naar producten, maar ook naar vormen, kleuren en materialen. Dit alles knip je uit en plak je op. Als het moodboard eenmaal af is zul je bij het zien van het totaalplaatje jouw stijl meteen duidelijk hebben. Ook een aannemer weet op die manier precies hoe jij het wilt.Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like