Wie? De beeldscherm heldinnen. De heldinnen achter een laptop of telefoon die dan lekker lopen te schelden, klagen, of nog erger.

Onze nieuwe helden

De laatste weken hoor ik het steeds vaker. Hoe bloggers uitgescholden worden op hun blog, of zelfs mail krijgen met flinke tirades. Ik heb echt haat mail en bedreigingen gehad omdat ik mezelf te dik vind… En nu kun je daar vaak overheen kijken. Je delete het, of je negeert het. Erger word het al als ze je kinderen aanvallen. Wat schiet je er mee op om een kind publiekelijk ten schande te zetten.. Want veel mensen stoppen niet bij jouw blog of een post in een groep. Het gaat het hele internet over.

Laatst gebeurde het dat een geheime internet groep werd ontmaskerd op een forum. Onder de dappere schuilnaam mevrouw Theelepel, wist zij wel het een en ander te vertellen. Uit nieuwsgierigheid ging ik dat forum eens bekijken. Wat denk je? 280 pagina s lang over hoe slecht bepaalde bloggers zich kleden. Over wat een mutsen mommybloggers zijn. Ellenlange discussies over waarom iemand wel of niet zwanger zou moeten zijn. Ze volgen die bloggers ook nog eens op elke vorm van social media die je kunt bedenken. Waarom zou je dat doen als je iemand zo vreselijk vind?

Nog erger vind ik wat er in een andere groep gebeurde. Een meisje vroeg om hulp met haar relatie. Blijkbaar zat een bekende in hetzelfde groepje, en ja hoor.. screenshots naar de partner.Dat meisje is kapot geslagen en stuurde een foto met bedankt. Een andere vrouw gaf toe dat ze de opvoeding voor haar kindjes best zwaar vond in haar eentje. Het was een dag waarop ze erg moe was, en drukte zich wat ongelukkig uit. Die screenshots zijn netjes naar de jeugdzorg gestuurd. Hoe dapper ben je dan? Voel je jezelf nou echt een held om iemand dat aan te doen? Zou je niet eerst een gesprek met diegene aangaan?

Dit zijn toch wel extreme situaties. Waarom vinden mensen dat ze zo mogen schelden of oordelen? Doen ze dit op straat ook? Zijn ze in het dagelijks leven ook zo naar hun vrienden? Praten ze hierover? Nou die Pink Press sloerie heb ik flink wat bedreigingen gestuurd hoor, ze vind zichzelf te dik. Wat een hoer! Of vertel je trots bij de bakker dat je die moeder flink te grazen hebt genomen door een screenshot te sturen naar jeugdzorg? Of zit je samen met je man schuilnamen te bedenken waaronder je eens flink over anderen kan roddelen?

Ik vind dat als je zo een held bent, kom er dan gewoon voor uit. Zeg het eerlijk, kom naar voren. Maar zo stiekem achter je beeldscherm maakt je voor mij echt de lafaard van het jaar.

Wat vind jij?

Photo by Suus Wansink cc - De beeldscherm heldinnen


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love