Close
De grote helden achter het toetsenbord

De beeldscherm heldinnen

Wie? De beeldscherm heldinnen. De heldinnen achter een laptop of telefoon die dan lekker lopen te schelden, klagen, of nog erger.

Onze nieuwe helden

De laatste weken hoor ik het steeds vaker. Hoe bloggers uitgescholden worden op hun blog, of zelfs mail krijgen met flinke tirades. Ik heb echt haat mail en bedreigingen gehad omdat ik mezelf te dik vind… En nu kun je daar vaak overheen kijken. Je delete het, of je negeert het. Erger word het al als ze je kinderen aanvallen. Wat schiet je er mee op om een kind publiekelijk ten schande te zetten.. Want veel mensen stoppen niet bij jouw blog of een post in een groep. Het gaat het hele internet over.

Laatst gebeurde het dat een geheime internet groep werd ontmaskerd op een forum. Onder de dappere schuilnaam mevrouw Theelepel, wist zij wel het een en ander te vertellen. Uit nieuwsgierigheid ging ik dat forum eens bekijken. Wat denk je? 280 pagina s lang over hoe slecht bepaalde bloggers zich kleden. Over wat een mutsen mommybloggers zijn. Ellenlange discussies over waarom iemand wel of niet zwanger zou moeten zijn. Ze volgen die bloggers ook nog eens op elke vorm van social media die je kunt bedenken. Waarom zou je dat doen als je iemand zo vreselijk vind?

Nog erger vind ik wat er in een andere groep gebeurde. Een meisje vroeg om hulp met haar relatie. Blijkbaar zat een bekende in hetzelfde groepje, en ja hoor.. screenshots naar de partner.Dat meisje is kapot geslagen en stuurde een foto met bedankt. Een andere vrouw gaf toe dat ze de opvoeding voor haar kindjes best zwaar vond in haar eentje. Het was een dag waarop ze erg moe was, en drukte zich wat ongelukkig uit. Die screenshots zijn netjes naar de jeugdzorg gestuurd. Hoe dapper ben je dan? Voel je jezelf nou echt een held om iemand dat aan te doen? Zou je niet eerst een gesprek met diegene aangaan?

Dit zijn toch wel extreme situaties. Waarom vinden mensen dat ze zo mogen schelden of oordelen? Doen ze dit op straat ook? Zijn ze in het dagelijks leven ook zo naar hun vrienden? Praten ze hierover? Nou die Pink Press sloerie heb ik flink wat bedreigingen gestuurd hoor, ze vind zichzelf te dik. Wat een hoer! Of vertel je trots bij de bakker dat je die moeder flink te grazen hebt genomen door een screenshot te sturen naar jeugdzorg? Of zit je samen met je man schuilnamen te bedenken waaronder je eens flink over anderen kan roddelen?

Ik vind dat als je zo een held bent, kom er dan gewoon voor uit. Zeg het eerlijk, kom naar voren. Maar zo stiekem achter je beeldscherm maakt je voor mij echt de lafaard van het jaar.

Wat vind jij?

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

6 thoughts on “De beeldscherm heldinnen

 1. Ik kan zo slecht tegen dit soort mensen. Op Twitter blokkeer ik ze ook meteen. Lekker veel lef hebben ze. #not

 2. Ik zal altijd zo’n mensen op hun plaats zetten, ongeacht op straat of online. Pesten hoort niet. Wil je iets niet zien, kijk er niet naar. Opgelost! Sommigen zouden volwassen moeten worden, maar dat gebeurt niet. Misschien een pedagogische schudding of in erge gevallen een pak rammel is wat deze bepaalde dames nodig hebben. Je kijkt enkel neer op iemand als je hem of haar naar boven of recht aan het helpen bent.
  Stop met denken dat online niet echt is, schelden en dreigen, enz. doet pijn, ongeacht live of online.

 3. Wat hebben ze er nu aan… denk dat het mensen zijn die niets beter te doen hebben…
  Inderdaad wat je zegt, als je zo’n ‘grote meid’ bent achter je pc… stap dan naar voren zeg wie je bent en hou het eerlijk. Helaas werkt het bij veel mensen niet zo, ik blijf hopen dat bloggen leuk blijft!

 4. Een reden voor mij om flink te dimmen met social media. Toevallig vandaag Was een post in een meidengroep geplaatst wat over mij ging, ik zelf ben geen lid meer omdat er vaker drama in die groep Was maar via een vriendin ben ik erachter gekomen dat er dus weer doodleuk iets gepost was, geen naam erbij maar ik wist genoeg om te weten dat het over mij ging. Heb de dame aangesproken via pb en verder niet erop in gegaan. Het bericht was verwijderd maar erna werd een heksenjacht geopend op degene die de printscreen stuurde. Echt mensen hoe oud zijn we??? Ik kon mij niet verdedigen. Niks! Waarom iemand op een kinderachtige manier naar beneden halen die het zelf niet kan lezen, ik had haar verwijderd en overal geblocked, daar heb ik redenen voor. Ik wil geen negatieve mensen meer in mijn leven vanwege een depressie waar ik al mee zit, ik rouw nog om mijn vader die ik verloren ben en dan dit soort onzin! Ik vind het ook pesten op volwassen niveau..alsof ik vroeger niet genoeg gepest ben. Ik haat internet pesten echt gigantisch, wijk zelf nu ook met liefde discussies enz..ook volwassenen zijn gemeen en nasty. En hebben geen idee wat het met een mens kan doen geestelijk. Ik schrijf er open over want ik vind ook dat het moet stoppen. Laat iemand in zijn/haar waarde en trap niet na!

 5. Men noemt het social media. Maar ik noem het Asociale media. Bepaalde mensen denken dat zij “het recht” hebben zich te uit hoe zij dat willen want “het is toch maar op het net”.

  Ik heb het wel eens gehad dat ik een…discussie… over een bepaald onderwerp had op één forum dat redelijk uit de hand liep met de taalgebruik van een bepaalde gebruiker. Per toeval kwam ik dezelfde gebruiker op een geheel andere site weer tegen waar deze de ‘discussie’ en het kleurrijke taalgebruik hervatte. Dit tot zo’n extreme vorm, dat de beheerders van die site de gebruikelijke stappen had ondernomen om ons BEIDE te bannen van de site. Dit heft er toe geleid dat ik meerdere gebruikers namen ging gebruiken op diverse sites. En uiteindelijk ik helemaal gestopt ben forums te bezoeken. Niet dat ik mij laat inpakken, maar als het plezier weg is is het nut er van ook pleite.

  En tegenwoordig is het nog veel erger geworden, tot aan het punt dat de term ‘Cyberbully’ in het leven is geroepen. In het echte leven als iemand zich zo op iemand drukt, kan je de politie inschakelen op grond van prive-inbraak. Op het net kan je site helemaal overhoop gehacked worden en niemand die daarop kan ingrijpen.

  Maar ook in het gewone leven is de asociale media een doorn in je zijde. In de bieb waar ik werk kom ik regelmatig mensen tegen die iets aan mij willen vragen, maar niet de moeite meer nemen om oogcontact te zoeken! Met hun neus op het scherm van hun mobile gericht al swipend en monotoon eisen zij dat ik hun geef waar ze om vragen. Ik ben misschien een beetje oude stempel, maar ik verwacht op z’n minst dat je mij in de ogen kijkt voor ik er ook maar over nadenk om je wens te vervullen. Maar dan ben IK de lul dat ik om het minste beetje sociale aandacht vraag.

  Sociale media presenteert vele mooie voordelen. Maar in de verkeerde handen vraagt het ook om meer afstand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang