Ga naar de inhoud

De beste tips om heerlijk te genieten van je parfum!

6D000FD8 8C4B 4E1C 82D2 48B59FF74EFB De beste tips om heerlijk te genieten van je parfum!

Iedereen wil natuurlijk lekker ruiken. Vrij logisch ook, aangezien we mensen die lekker ruiken (nog) aantrekkelijker vinden! Een goede parfum komt hierbij erg van pas, maar hoewel het misschien simpel lijkt, weet toch niet iedereen hoe ze hier het beste mee om kunnen gaan. Daarom heb ik hieronder een aantal tips op een rijtje gezet waarmee je zelf ook heerlijk kunt gaan ruiken naar je parfum!

Budget tip;

Parfumdreams is een webshop met maar liefst 900 verschillende merken, en ze hanteren echt super mooie prijzen!

Kies de juiste parfum

Dit is misschien iets makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is ontzettend belangrijk dat je telkens de juiste parfum uitkiest. Niet iedere parfum past nou eenmaal even goed bij je. Daarom is het een slim idee om parfum op je lichaam te testen in de winkel, aangezien parfum in het flesje volledig anders ruikt dan parfum op je huid.

Verschillende merken als DIOR hebben van veel wat zwaardere geuren ook lichtere en frissere versies. Ook iets om te proberen.

 

Spray je parfum op de juiste plekken

Parfum wordt het makkelijkste opgenomen bij warmte. Daarom moet je de parfum spuiten op de plekken waar je huid het dunste is, want zo zit het dichter bij de aderen en die geven warmte af. Door je parfum op de juiste plekken aan te brengen, blijf je deze ook langer ruiken. De belangrijkste plekken zijn je polsen en achter je oorlellen, maar denk ook bijvoorbeeld aan de binnenkant van je elleboog, je sleutelbeen en je decolleté.

Gebruik het in je haar

Wanneer ons haar lekker ruikt, ruiken we zelf ook automatisch al erg lekker. Je kan daarom eens proberen om wat parfum in je haar te gebruiken. Let echter wel op en spray de parfum nooit direct in je haar! Er zit namelijk alcohol in parfum en dit droogt je haar uit. Je kan gelukkig wel wat parfum op een haarborstel sprayen en hiermee je haren borstelen. Zo ruikt je haar alsnog naar je favoriete parfum, maar hoef je niet bang te zijn voor uitdroging.

Kies het juiste moment

Zoals gezegd neemt onze huid de parfum het beste op wanneer deze nog warm is. Denk er daarom aan om je parfum direct na het douchen te sprayen! Hier is je huid namelijk nog lekker warm en neemt je huid ook veel beter de geur op, waardoor je langer lekker zal ruiken.

Gebruik een onderlaag

Deze tip kennen de meesten misschien nog niet, maar probeer eens een onderlaag te gebruiken wanneer je de parfum op doet. Hiervoor kan je het beste vaseline gebruiken, maar een (geurloze) lotion of olie werkt ook goed. Door zoiets als onderlaag te gebruiken, zal je de parfum veel langer blijven ruiken en dat is wat we graag willen natuurlijk!

 

Zorg voor afwisseling

Naast het feit dat wat afwisseling in je geur erg leuk kan zijn, is het ook beter om lekker te ruiken. Ons reukvermogen raakt namelijk al snel gewend aan een geur, waardoor je al snel teveel zou kunnen opspuiten zonder dat je het ruikt. Je wilt natuurlijk ook niet als parfumwolk rondlopen! Wissel dus iedere paar dagen je parfum af, zodat je het zelf ook altijd goed kan blijven ruiken.

Als laatste tip: Less is more!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: