Ga naar de inhoud

De beste vitamines voor vrouwen boven de 40 jaar

jong en gezond De beste vitamines voor vrouwen boven de 40 jaar

Ben je constant moe? Zijn die lijntjes en rimpels duidelijker dan normaal? Doen je gewrichten zeer? Als dat zo is dan kun je denken aan wat extra voedingsstoffen.

Iedereen verdient sterke botten, en om fit op te staan. Maar door stress, drukte en vaak kinderen word je soms vermoeider wakker dan dat je ging slapen. En wie heeft er nou echt tijd om dutjes te doen tussendoor?

Vrouwen van 40+

Wij moeten echt beter voor onszelf zorgen. Ik weet dat de meeste van ons eerst aan anderen denken voor we aan onszelf denken. Dit is er gewoon ingegoten met de paplepel toen wij jong waren. Onze moeders deden dat ook. Dat verschil zie ik wel bij de meiden van nu, die denken veel meer aan zichzelf, en dat is echt niet zo slecht als je soms denkt.

Op onze leeftijd komt het vaker voor dat je libido wat lager is, het metabolisme vertraagd en over het algemeen sneller moe zijn. Hoe lullig ook, het hoort echt een beetje bij de leeftijd. Maar je hoeft het niet te laten gaan.

Je kunt echt langer “jong” en fit blijven.
Begin als eerste om (weer) te gaan sporten. Niets is beter voor je lichaam dan regelmatig bewegen. Wij hebben echt fantastische rolmodellen als Sofia Vergara, Jennifer Lopez, Jennifer Anniston, of wat dacht je van Goldie Hawn?

Sporten, gezond eten en eventueel daarbij extra vitamines. Let wel op dat je niet overdrijft, want een teveel is niet goed voor het lichaam.

Hieronder de beste vitamines en mineralen voor vrouwen boven de 40

1. Ribose

Ribose hoor je weinig over. Maar het staat bekend dat je energie met 60% kan verhogen in 3 weken als. Het hoofd is helderder en je slaapt beter. Het kan ook helpen bij een hoge bloeddruk.

2. Vitamine D

Vitamine D is een heel belangrijke vitamine voor vrouwen boven de 40 jaar. Het heeft zoveel voordelen. Bij mooi weer ook altijd even een half uurtje buiten zitten. Natuurlijk kun je het ook innemen. Gelukkig kun je diverse vitamine d producten ook gewoon online bestellen.

Vooral hier in Nederland krijgen we natuurlijk veel te weinig vitamine D binnen in de winter. En als je gemixt bent zoals ik of een donkere huid hebt, dan heb je nog meer nodig. Als je genoeg vitamine D binnen hebt kan het helpen bij een gezond gewicht, het risico op osteoporose verminderen en zelfs helpen een depressie te voorkomen. Mensen met een vitamine D tekort kunnen ernstige pijnen krijgen in het lichaam, hebben meer kans op een depressie en overgewicht. Niet dat vitamine D al je problemen doet verdwijnen, maar het is in ieder geval iets om na te kijken.

3. Foliumzuur

In de zwangerschap nemen we fanatiek foliumzuur in. Het kan geboorte complicaties helpen voorkomen. Maar ook bij vrouwen boven de 40 wordt het aangeraden ivm de hersenen.

4. Calcium

We horen dagelijks wel op reclames hoe goed calcium eigenlijk wel niet is voor je botten. Flink inslaan die groene groentes dus! Zuivel is natuurlijk ook een optie, maar dat neem ik zelf niet ivm PDS.

Let er wel op dat je calcium niet samen met cafeïne in neemt, dit stopt namelijk de opname van calcium.  Magnesium is nog zo iets. Super voor de botten maar ook het geestelijk gestel.

5. Probiotica

Hoe irritant zijn deze reclames? Maar het is wel goed voor je. Vooral om de darmen goed zijn werk te laten doen. Ok het zijn niet echt vitamines, maar hoort hier wel een beetje bij het artikel denk ik.

6. Vis olie

Super voor de spieren soepel en sterk te houden. Goed om de hersenen beter te laten werken en mega geweldig voor de huid.

Het is belangrijk dat je gezond en gevarieerd eet, dan hoef je gewoon niet zoveel extra vitamines te nemen. Een bordje yoghurt met wat flax seed, fruit en noten kan een hoop voor je doen. Hiermee bedoel ik te zeggen dat gevarieerd eten met noten, bonen en flink veel groente (eventueel vis, vlees en zuivel mocht je daar behoefte aan hebben) we het ouder worden niet uitzetten maar wel het verval vertragen.

Heb jij nog suggesties?

De beste vitamines voor vrouwen boven de 40 jaar

zo blijf je jong en gezond De beste vitamines voor vrouwen boven de 40 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: