IMG 1296 - De body positivity tag | Hoe lekker zit jij in je vel?
Healthy Lifestyle,  My Simple Life,  Persoonlijk

De body positivity tag | Hoe lekker zit jij in je vel?

Vorige week zat ik met Cassandra tags te bedenken, en zij kwam met deze vragen. Jullie weten misschien nu wel dat ik niet heel lekker in mijn velletje zit, dus ik kan best eens heel eerlijk zijn…

Wat versta jij onder Body Positivity en wat betekent het voor jou?

Voor mij betekent het jezelf accepteren zoals je bent. Zeker in je schoenen staan.

Kijk eens naar een foto van jezelf, wat valt jou het eerste op? Hoe voel je je daarbij? (deel ook deze foto)

IMG 1423 - De body positivity tag | Hoe lekker zit jij in je vel?

Hier voelde ik mij lekker in mijn vel. Niet zo opgezwollen en had gewoon een echt goede dag. Het zonnetje scheen en ik had geen grote spiegel om mezelf goed te zien. En dat straal ik uit. Ik heb het jurkje daarna niet meer aangehad. Hoe leuk hij ook staat op de foto, in de spiegel word ik er minder gelukkig van.

Noem nu twee mooie dingen aan je body waar je gelukkig mee bent!

Mijn onderbenen. Allebei. Die vind ik mooi.

Zelfacceptatie in de zomer: bikini of badpak?

Ik heb een high waisted bikini. Maar draag het liefst een badpak. Ik doe hard mijn best om deze zomer lekker in beide te zitten

In deze outfit voel ik me mooi

Op het moment zie ik mooi niet echt. Maar een lekkere wijde jurk ofzo zoals deze op de foto, daar leef ik in. IMG 1750 - De body positivity tag | Hoe lekker zit jij in je vel?

Hoe denk jij dat anderen jou zien? En hoe zie jij jezelf? Is dit in het verleden ook anders geweest? Zo ja, wat is hiervan de oorzaak?

Ik weet niet hoe anderen mij zien. Zou het ook niet durven vragen. Ik weet dat met een filter en de juiste hoek ik er op een foto best leuk uit kan zien. Maar dat fotomodel dat ik was ben ik al lang niet meer. Nou hoef ik ook niet perse dat figuur meer want toen lag ik halve dagen met mijn kop of kont op de wc van de laxeertabletten.

Grappig, want daarvoor was ik echt dun. Maar dan ook echt dun. Als kind werd ik altijd gepest met Sidonia, Biafra kindje, Olijfje of Spaghetti. Kun je nu haast niet meer voorstellen. Ik kreeg boter dikke laag op brood en chocolade shakes voor het slapen gaan om maar aan te komen. Nou dat is nu eindelijk goedgekomen.

skinny2 - De body positivity tag | Hoe lekker zit jij in je vel?
Hier ben ik 21 of 22, en ging ik naar Veronica. Ik was de assistent van Mike Starink bij een game show. Bloedonzeker en veel en veel te dun.
skinny1 - De body positivity tag | Hoe lekker zit jij in je vel?
Hier was ik 29, in top shape vind ik zelf. Maar toen niet. Ik was de hele dag op dieet en we maakten allemaal grapjes om mijn enorme buik.

Noem een overwinning van wat jouw lijf je heeft laten doen?

Poeh hey, kinderen krijgen! Die kon ik niet krijgen vanwege de PCOS. Maar ik heb ze. Dus ik vind dat een mega overwinning.

Vind jij dat er meer size diversiteit in de media mag komen? (denk bijvoorbeeld aan curve model) en waarom?

Ik vind dat het er al is. Ik zie genoeg volle meiden in de bladen en op de covers. Meer kleur zou ik wel leuk vinden.

Je favoriete body positivity instagram account:

Ik hou van Lisa! Zij is echt zo een mooie vrouw en geeft zulke goede tips!

 

 

Je beste zelfacceptatie tip: 

Aan mijn dochters vertel ik altijd dat ze mooi zijn hoe ze zijn en om wie ze zijn. Dat een lelijk hart een lelijk mens maakt, en een goed persoon vanzelf mooier wordt.

Volg mij!

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo
img 20180308 204700 300 - De body positivity tag | Hoe lekker zit jij in je vel?
Volg mij!

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen. 

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo

9 Reacties

 • Judith

  ah je bent een lieverd! Maar het is niet alleen onzekerheid hoor, het is ook gewoon ongezond en mijn lichaam is flink aan het protesteren

 • Kimberly

  Wat heb je hem mooi en eerlijk ingevuld. Goed ook om zoveel verschillende jouws te zien. Ik heb trouwens wel zeker een minuut gezocht naar die enorme buik maar die zal wel verstoppertje hebben gedaan.

 • Dennis

  Juud, je bent gewoon een knappe vrouw! Iedereen heeft van alles aan te merken op het eigen lichaam. En ik denk dat ik niets nieuws zeg, wanneer ik zeg dat vrouwen nog strenger voor zichzelf zijn op dit gebied dan mannen. Maar punt is iedereen in eerste instantie iemand in de ogen aankijkt en daarbij het hele gezicht in zich opneemt. Vanuit dat standpunt kan ik heel makkelijk zeggen dat je altijd al een knappe vrouw was en zelfs wanneer je tachtig bent, je nog steeds een knappe vrouw bent.

  Stop die maar in je broekzak, want het is niet gelogen! Anders vraag het aan Jop of zomaar een willekeurige kerel. Iedereen kan het beamen 😉 Dus, weg met al die kleine onzekerheden! Want wanneer je die overboord gooit, wordt je alleen maar aantrekkelijker

  Dikke pakkerd

 • Merel

  Mooie antwoorden, zeker ook wat je je dochter meegeeft. En ik vind je echt prachtig, al was je idd vroeger wel dun. Heel makkelijk gezegd, maar probeer je onzekerheden los te laten. Je bent echt een hele mooie vrouw.

 • Juliette - Strongbody.nl

  Jeetje je hebt aardig een weg afgelegd met je lijf. Veel respect voor je! Dat je je kwetsbaar heb durven op te stellen…Mooi!
  Je ziet er prachtig uit en hoeft je nergens voor te schamen. Ik snap dat er momenten zijn in het leven dat je minder zelfvertrouwen hebt, maar die gaan ook over. Liefs!

Ik hoor graag wat jij van mijn blog vind, laat je een reactie achter?

%d bloggers liken dit: