Close

De bohemian garden

De lente komt eraan, en dan krijgen wij altijd zo een zin om de tuin weer in te gaan. Ik ben vooral dol op de tuin. Het is een heerlijke plek om lekker even terug te trekken van de laptop, en ook het mobiele bereik is slecht, dus echt even ontladen.

Bohemian garden vs Strak en modern

Mijn man wil graag een hele strakke tuin, net als het huis. Het liefst alles wit en een beetje dat Scandinavische uiterlijk. Als het aan mij ligt dan hebben we duizend kleuren in huis, en alles mismatch. Ik ben nog op zoek naar leuke gekleurde kleden voor op de bank, maar ik denk dat ik zelf maar het 1 en ander aan elkaar moet naaien.

De tuin heeft hij ook het liefst van die hele strakke tuinmeubelen, het liefst grijs of zo. Ik word daar niet gelukkig van, van een grijze bank bijvoorbeeld. Ik snap dat andere mensen het mooi vinden, en vind het ook wel cool als ik het dan zo zie, maar zelf krijg ik er geen blij gevoel van.tuin1

Ik wil het liefst zo veel mogelijk kleuren, lampjes en dingetjes. Een heerlijk moestuintje, en veel munt die ik kan plukken voor de thee of limonade. Een paar kratten met een plankje erop als tafeltje, en heel veel dikke kussens om lekker op te zitten. En zo een muskieten net erboven voor het extra effect.

En dan zo een hoekje met een heerlijke hangstoel. Dat is toch mega relaxed? Zie je jezelf al lekker zitten in de zon? Of op een warme zomeravond met een boekje en een glas wijn?hangstoel

DIY

Nou vind ik muggen wel een vervelend dingetje in de zomer. Ik heb dan altijd veel kaarsen aanstaan. Je kunt ze ook heel makkelijk zelf maken. Je gebruikt daarvoor lege potjes. Daar doe je citrus schillen, lavendel, rozemarijn of kaneelstokjes (mag ook allemaal samen)in. Dan druppel je er ongeveer 15 druppels lavendel of citronella olie op. Vul het met kokend water en laat het afkoelen. Dan doe je er een lekker vanille, sinaasappel, lavendel of citronella waxinelichtje in, en zet je het buiten of binnen op tafel. Voor het special effect kun je er ook wat foodcoloring druppels in doen.DIY kaarsen tegen muggen

Ik ben dol op dromenvangers en die zijn heel rustgevend om zelf te maken, ook leuk om samen te doen met de kinderen. Je gebruikt iets ronds als een harde armband tot een hoelahoop. Die wikkel je helemaal in draad (wij gebruiken breigaren)en dan kun je een beetje zigzaggen voor het spinneweb idee. Aan de bovenkant maak je een draadje waar je hem aan kan ophangen, en aan de onderkant een aantal draadjes waar je kralen aan kunt rijgen, veertjes in kan knopen, of wat je dan ook mooi vind. dromenvanger
Wat ik ook leuk vind om te doen, is een armband of hoepel bijvoorbeeld te nemen, en stroken stof, bijvoorbeeld van oude kleding, er om heen te knopen. Dat waait zo mooi in de wind, en ziet er erg kleurig uit.

Wat is jouw keuze voor de tuin/balkon?

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

3 thoughts on “De bohemian garden

Comments are closed.

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang