Close

De complete gids om het beste uit jezelf te halen

Aan jezelf blijven werken is zo belangrijk. Er is altijd ruimte om te leren en te veranderen. Als je mij wat langer volgt weet je dat ik op zoek ben naar de beste versie van mijzelf. Ik doe dit door ontwikkeling, persoonlijke groei, zelf reflectie en zeker ook door bloggen en naar anderen inspirerende vrouwen te kijken. het is een interessante ontwikkeling, en zeker erg leuk om door te mogen maken!

In dit blog wilde ik een gids maken voor mijn lezers. Zodat ook jullie misschien op een leuker pad van jezelf komen. Je kunt de tips gewoon in het dagelijks leven gebruiken. Zelfs als alles al prima is in je leven kunnen ze alsnog van pas komen. Deze lijst zijn de tools die ik momenteel gebruik.

De ultieme gids om het beste uit jezelf te halen

1 | Laat al die negativiteit gaan

Naar mijn mening is dit 1 van de eerste stappen om een betere versie van jezelf te worden. Negativiteit kan je zo remmen. helemaal op de weg naar geluk. Met een “mij lukt het toch niet””dat kan nooit” en een “ik heb altijd pech” houding roep je het echt af op jezelf. En nee dat bedoel ik niet vaag of zo. Ook al geloof ik wel in wat je erin stopt krijg je eruit. Maar als je alleen maar naar het negatieve kijkt, wordt het erg moeilijk een positieve kant te zien. Wat je veel aandacht geeft groeit. Zo is dat ook met negativiteit.

Het kan ook erg vermoeiend zijn voor de mensen om je heen. ook al willen ze je nog zo graag steunen, ook zij hebben die energie nodig.

Tips om van de negativiteit af te komen:

Oefen op dankbaarheid. Naar de mensen om je heen. Maar schrijf bijvoorbeeld in je planner of journal de dingen op waar je echt dankbaar voor bent.
Stop met klagen. we doen het allemaal maar het hoeft niet om alles de hele dag. Maak een klaag kwartiertje voor jezelf waar een kwartier lekker kan zeuren. De rest van de dag probeer je nergens over te zeuren. Je zult merken dat als je erop gaat letten hoe vaak je klaagt dat het mega irritant wordt.
Kijk wat verder in jezelf. Waar ben je zo negatief over? Hoe kun je dit veranderen? En als je het niet kunt veranderen, hoe kun je er dan voor zorgen dat het niet overheerst? Wees open om veranderingen te maken.

het beste uit jezelf
Sta ik dan met mijn billen in beeld! Dat is heel lang geleden haha. Hoe vind je dat jurkje/bloesje ? Hij komt uit deze dresses collectie!

2 | Wees aardig

Wees aardig tegen mensen. Het kost je niks. Let er op dat je niet snauwt. Wees vriendelijk en dankbaar in de winkel en tegen de serveerster die daar in 40c ook liever op het strand had gelegen. Houd er rekening mee dat jij misschien niet de enige bent met een probleem. Een beetje medeleven gaat lang mee. Wees geen eikel. zeg dank je wel, houd een deur open, wees niet onbeschoft. Echt waar dit is het makkelijkste om een beter persoon te worden. Denk aan zelf reflectie. Hoe jij reageert, is ook wat je terug krijgt. Wil jij zo behandeld worden? Hoe wil jij behandeld worden? Doe dat dan ook met een ander.

jeans
Ik merk wel dat ik steeds vaker weer jeans draag. En dan vooral de Urkel way. Oftewel de fashion van de pubers van tegenwoordig! Broek hoog opgetrokken en shirtje erin. Wie had dat ooit gedacht. maar het is de enige manier om iets van een middel bij mijzelf te bouwen.

3 | Wees authentiek

Verberg jezelf niet. Het is een lange weg om lekker in je vel te zitten en uit te vinden wie je wilt zijn. Als je dat eenmaal gevonden het moet je jezelf niet verbergen. wees trots op wie je bent en waar je vandaan komt. Hoe moet je trots zijn op jezelf als je die persoon niet durft te laten zien?

4 | Wat zijn jouw waarden?

Maak een lijst met belangrijke waarden voor jezelf. Wat is belangrijk om aan te voldoen voor jou en bijvoorbeeld voor de kinderen. Als je niet weet wat je belangrijk vind, kun je daar ook niet naar leven.

5 | Twijfel niet zo aan jezelf!

Dit is echt heel belangrijk. Hoe kun je je beste zelf worden als je altijd aan jezelf twijfelt. Als je denkt dat je het allemaal niet kan. Als je het echt niet kan dan niet. Dan doe je het anders, of laat je het gaan. Ik weet dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is. Maar je bent een geweldige vrouw en je hebt jezelf tot nu toe prima (en soms door een hel heen gesleept) gered. Dus jij kan dit. Maar de angst dat je het niet kan, zorgt er vaak ook voor dat het je echt remt in wat je wel kan.

Tip! Neem elke dag 10 minuten voor jezelf!

6 | Leer van jezelf te houden

Je moet echt van jezelf houden. Ik vind dit 1 van de moeilijkste stappen. Ik heb zo lang een hekel aan mijn lichaam gehad dat ik niet eens door had dat ik dat ook naar mijn kinderen uitstraal. Een complimentje vind ik moeilijk om aan te nemen. Ik heb boulimia gehad en was serieus nooit tevreden. Op dit moment ben ik het zwaarst dat ik ooit heb gewogen. En toch door naar positieve figuren te kijken is het mij eindelijk gelukt om wat meer van mijzelf te houden. Ik snap dat ik er mag zijn. Het is nog niet elke dag een joohoo gevoel, maar stapje bij beetje komt het wel.

Ik raad je zeker aan om bijvoorbeeld op social media positieve mensen te volgen. Mensen die zichzelf zijn, en ook laten zien dat iedereen een off day mag hebben. Voel je je rot al bij het opstaan, probeer dan even die moeite te doen om toch wat leuks aan te trekken. Staat niks en voel je een zeekoe, doe dan je haar leuk of een mooie doek om. Of pak een fijne gloss en mascara. Vraag een knuffel aan je kind of kat. Je zult zien dat je toch in een betere stemming komt en meer van jezelf houd dan als je het allemaal maar laat gaan.

Neem wat tijd voor jezelf. Gebruik een maskertje, ga wat langer onder de douche. Ik vind het heerlijk om dan mijn haar en gezicht in de masker te zetten. Mijn wimpers verwen ik met M2 BEAUTÉ (hello long lashes! ). En ook mijn wenkbrauwen zien er weer wat voller uit. Even tussendoor: M2 BEAUTÉ voor de wimpers en wenkbrauwen zijn echt een aanrader! Loop je net als ik met te ver geplukte wenkbrauwen rond, dan is dit toch echt wel een oplossing. Echt op de foto zie je nog niet veel verschil maar zelf zie ik het wel in de spiegel. En dat is natuurlijk ook weer stapje naar beter voelen!

Zelf heb ik erg lang een depressie gehad, en nu dankzij therapie en medicatie gaat dat stukken beter. Maar het gevoel dat je onder de dekens wilt kruipen en je eigenlijk verwacht dat mensen naar je kijken omdat ze van je walgen op straat, dat is weg.

Mijn knappe puber is nu al zo onzeker. Met haar vriendinnen zijn ze eigenlijk allemaal heel onzeker. De 1 over puistjes, de ander tanden en weer een ander over haar oren bijvoorbeeld.
Dit is de outfit die nu al is uitgezocht voor de eerste schooldag. Op het t-shirt staat “sweet but psycho” en de black skinny jeans hebben uiteraard scheuren bij de knieën.

7 | Ga weer lezen

Ik heb ook nooit tijd. Maar toch ben ik wat cursussen gaan volgen en wat self help boeken gaan lezen. In plaats van uren lang door Instagram te scrollen, lees ik nu een pdfje. Tony Robbins bijvoorbeeld is mega inspirerend. Hij kan je echt goed motiveren om weer op de juiste plek in je hoofd maar ook zakelijk te komen.

Nou mensen ik hoop dat je wat aan deze tips om een betere versie van jezelf te worden hebt gehad? Ik hoor het heel graag!de complete gids om het beste uit jezelf te halen

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang