Close

De echte midlifecrisis van mannen

We bespreken hier regelmatig van alles over de perimenopauze en de menopauze, hormonen en bevrediging. Maar hoe zit het bij de mannen?We kennen de mannen in hun midlifecrisis allemaal wel. Ze ruilen de verstandige auto en hun vrouw in voor een jeugdig exemplaar. Wat meer voorkomt is een nieuwe hobby en mannen die moeite hebben met het krijgen of vasthouden van een erectie. Ze schamen zich hier vaak voor. Ze vermijden het om intiem te zijn met hun partner of om op zoek te gaan naar een relatie. Teleurstelling hebben ze vaak al regelmatig meegemaakt. Gelukkig zijn er vandaag de dag goede erectiemiddelen te koop. Je hebt hier geen recept van de huisarts voor nodig, je kunt ze gewoon online bestellen.

Kan iedereen erectiemiddelen gebruiken?

Erectiemiddelen kun je veilig gebruiken als je gezond bent. Je kunt oral jelly online bestellen, een middel dat je heel gemakkelijk kunt innemen. Als je bepaalde gezondheidsproblemen hebt, zoals een hoge bloeddruk of hartproblemen, dan kan het zijn dat je beter geen erectiepillen kunt slikken. Overleg met je huisarts of met je behandelend specialist of er voor jou een risico is.

Hoe werkt een erectiepil?

Een erectiepil verwijdt de bloedvaten in de penis. Daardoor is deze beter doorbloed en krijg je dus makkelijker een erectie. Ook blijft de erectie makkelijker en dus langer in stand. Je hoeft niet bang te zijn dat je op een ongewenst moment een erectie krijgt, want het middel werkt alleen bij opwinding. Voor de meeste middelen geldt dat je ze 30 tot 60 minuten voor de seks inneemt. De werking van deze middelen verschilt. Soms werkt een pil of gel enkele uren, maar er zijn ook middelen die tot wel 36 uur werken.

Hebben erectiemiddelen bijwerkingen?

Als je een erectiemiddel gebruikt, dan kun je last krijgen van lichte bijwerkingen. Denk daarbij aan blozen, een verstopte neus, hoofdpijn of misselijkheid. Deze bijwerkingen worden veroorzaakt doordat het erectiemiddel bloedvaten verwijdt. Soms komen ernstige bijwerkingen voor, zoals een hartritmestoornis. Dit is zeldzaam, maar als je last krijgt van hartkloppingen of een onregelmatige hartslag, dan is het belangrijk om direct een arts te raadplegen.

Welk erectiemiddel kan ik het beste gebruiken?

Helaas is het niet te zeggen welk erectiemiddel voor jou het beste werkt. Wel is het aan te raden om te starten met een middel met een lage dosering. Ook kan het zijn dat het middel pas na een paar keer gebruiken goed werkt. Wees dus niet teleurgesteld als de pil de eerste keer niet doet wat je ervan verwacht. Je lichaam moet er ook aan wennen. Het algemene advies is om niet vaker dan drie keer per week een erectiemiddel te gebruiken. Gebruik je het vaker, dan is de kans groot dat je meer last krijgt van de genoemde bijwerkingen. Vergeet nooit om te genieten van intiem contact met je partner, want ook dat kan ervoor zorgen dat je op een zeker moment geen erectiemiddelen meer nodig hebt.

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang