Close
eerste schooldag

De eerste schooldag | ben je er klaar voor?

Het duurt nog even, maar het nieuwe schooljaar staat alweer voor de deur. Voor alle kinderen breekt er weer een nieuwe periode aan en voor sommigen is dat erg spannend. Met een goede voorbereiding komt dat helemaal goed. Hoe die eruit ziet? Met deze tips ben je klaar voor de eerste schooldag!

Zo krijg je het slaapritme terug voor de eerste schooldag

Eén van de belangrijkste dingen voor de eerste schooldag is toch wel het terugkomen in het slaapritme. In de zomervakantie gaan de kindjes vaak later naar bed en dat is helemaal begrijpelijk. Ze hoeven tenslotte niet vroeg op te staan wanneer papa en mama vrij hebben en kunnen dus lekker uitslapen. Ook bij dagjes weg let je al snel niet op de klok en kan het best al wat later worden. Zo is bijvoorbeeld een dagje Efteling vaak avondwerk. In de vakantie is dat helemaal prima, maar wanneer school weer aanbreekt is het belangrijk om terug te komen in het slaapritme. Begin daar op tijd mee, want vaak is zoiets niet in één dag bereikt. Begin bijvoorbeeld een week van te voren en laat ze steeds iets vroeger naar bed gaan. Zo gaat het geleidelijk en dus ook stukken makkelijker.

Welke schoolspullen moet je halen?

Gaat je kind naar de middelbare school? Dan zijn schoolspullen hoognodig. Maak daar echt een uitje van en neem je kind mee (vooral het eerste jaar is nogal een lijst). Laat hem of haar allerlei leuke spullen uitzoeken voor het nieuwe schooljaar. Laat ze bijvoorbeeld zelf de schriften kiezen, een leuke pen, klappers etc. Vaak krijg je van school wel een lijstje met benodigdheden en zo niet is dat altijd wel via Google te vinden. Neem dit mee tijdens het shoppen en streep de dingen af die je al gekocht hebt. Zo kun je niets vergeten.

Als het goed is zijn de laptop, schoolkleding en schoolboeken al onderweg of binnen 😉

Heb je al een schooltas?

Bij een nieuw schooljaar hoort een nieuwe schooltas. Deze tassen worden dagelijks gebruikt en slijten daarom wat sneller. Laat je kind een toffe nieuwe tas uitzoeken, maar let daarbij wel op dat hij of zij er alles in kwijt kan. Er dienen namelijk genoeg boeken in te kunnen. Pas ook altijd even en stel je riempjes goed af, zo voorkom je stress tijdens de eerste schooldag. Waar wij denken aan een handige stevige rugtas, willen de puberellas soms net wat anders.. Lees dit leuke blog over de eerste schooldag glowup!

De ellende van boeken kaften.

Heb je de schoolboeken binnen? Dan is het tijd om te kaften. Velen doen dit samen met hun kinderen. Dat is erg belangrijk, want zo krijgen ze mee dat je er toch echt wat moeite voor moet doen. Kaft bijvoorbeeld de eerste paar boeken samen. Mocht het erna wat saai worden kun jij het alsnog afmaken 😉 Koop overigens goed en stevig kaftpapier, want de boeken zullen flink gebruikt worden! Dun papier slijt vrij snel en dan kun je overnieuw beginnen, zonde van alle moeite. Let ook op dat als je flexibele kaften koopt, dat je wel boeken hebt met een harde kaft. Op de zachte kaften boeken trekken ze namelijk het hele boek krom.

Veel succes met de kinderen op de eerste schooldag!


Lees ook:

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang