Close
tiktok kaas pasta

De favoriete TikTok feta pasta maak je zo!

Hij is ongetwijfeld al langs jouw timeline gekomen: de TikTok feta pasta. Elke puber heeft het erover maar is het echt zo simpel en lekker? Ik ging hem testen met de meisjes!

TikTok feta pasta

Wat is de hype? Mijn dochter kwam er mee aan, en ik zag hem ineens in iedere ouders van pubers groepen voorbij komen. De TikTok feta pasta. 

Blijkbaar een super lekker recept, die elk kind kan maken. Nou staat mijn puber regelmatig in de keuken bij opa, en heeft ze kookles op school, dus een echte uitdaging was het niet voor haar, maar we wilden het toch proberen. Het ziet er namelijk erg lekker uit!

Wat heb je nodig voor de TikTok feta pasta

1 blok Feta kaas

Een bakje Cherry tomaatjes

Olijfolie

Knoflook 2 teentjes

Zout en peper 

Een zak macaroni (of welke pasta dan ook eigenlijk)

Verse basilicum

Een ovenschaal

tiktok feta pasta

Hoe maak je de TikTok feta pasta?

Dit is dus echt waarschijnlijk het simpelste recept die je in tijden hebt gemaakt met zo een lekker resultaat.

Was de Cherry tomaatjes en doe ze ongesneden in de ovenschaal. Daar giet je een beetje olijfolie overheen en rol je de tomaatjes door de olie zodat alles lekker ingevet is.

Dan leg je het stuk fetakaas ook helemaal heel in het midden van de schaal. Besprenkel met nog wat olie, zout, peper en geperste (of even klein gesneden) knoflook. Dit zet je in de voorverwarmde oven zo een 20 minuten op 200c. 

Kook de pasta.

Als de feta tomaat combinatie klaar is roer je het voorzichtig door elkaar. Dan doe je de pasta erbij en roer je er doorheen. Garneer met wat blaadjes basilicum et voilà! Je hebt de overheerlijke super simpele TikTok feta pasta gemaakt!

Hier wordt het echt wel een vast menu item want ideaal als je geen zin hebt om te koken, maar toch iets gezond op tafel wilt zetten. Bovendien als je er TikTok bij zegt zullen veel kinderen minder zeuren aan tafel. 

Tip! Houd je niet van Feta kaas kies dan bijvoorbeeld voor de mini mozzarella bolletjes, Boursin of Paturain. Heb je alleen cream cheese in huis? Maak dan de tomaatjes met olie in de oven, en mix de cream cheese samen met de pasta door de tomaatjes voor een soortgelijk lekker effect.

Ook een goede tip die wij hebben geprobeerd is om een klein beetje honing over de kaas te doen, omdraaien en dan de olie etc. Dit maakt het wat zoeter en haal je het zure eruit.

Uiteraard kun je er van alles bij doen als stukjes kippendij, spinazie, champignons of stukjes paprika om het zure van de feta een beetje af te zwakken. Ik ben benieuwd of jij de TikTok feta pasta ook hebt geprobeerd of gaat maken?

tiktok pasta


Lees ook:

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang