Close
geef eens een geurkaars cadeau met de geur van de herfst

De herfst: tijd van geurkaarsen en warme dekens

De herfst, mijn favoriete seizoen, is als een warme omhelzing van de natuur. Haar kleuren transformeren de wereld in een schilderachtig meesterwerk van rood, geel en oranje, terwijl de lucht doordrenkt is met een verleidelijke koele bries. Binnen zit je met een warme deken, de overheerlijke pumpkin spice latte en de niet te missen kaarsjes door het hele huis.

Hoe lekker is een geurkaars cadeau?!

Ik ben dol op geurkaarsen. Je haalt er zoveel sfeer mee in huis. Het staat zo enorm gezellig en het ruikt divine. Je kunt mij dan ook echt gelukkig maken met een geurkaars cadeau. Ik geef ook graag een geurkaarsen giftset cadeau. Gewoon omdat ik het echt een warm en persoonlijk cadeau vind. Ken je de geurkaarsen van Woodwick? Vooral bekend van de kaarsen met de wat bredere lont? Die zo lekker knisperen als ze aanstaan. Bijna alsof je een open haard aan hebt staan. De Woodwick giftset is dan ook echt een aanrader om een geurkaars cadeau te doen bij de feestdagen!

Pompoen, kaneel, hout en appels: de geuren van de herfst

De pompoen, het onbetwiste symbool van de herfst, brengt een rijke, aardse geur met zich mee die doet denken aan gezellige bijeenkomsten en knusse avonden bij het haardvuur. De kaneel voegt een vleugje kruidige warmte toe, terwijl de zoete geur van appels herinneringen oproept aan appeltaart en cider. Ik had laatst een geurkaars cadeau gekregen met vanille en cederhout. Het ruikt dan zo aards en krachtig. Heerlijk in de avond met een spannend boek, dekentje over je heen. Ik kan daar zo van genieten.

De herfst-tijd van geurkaarsen en warme dekens

Het knisperende geluid van de herfst

Terwijl ik geniet van mijn geurkaars, omring ik mezelf graag met andere herfstige zaken. Het knisperen van hout in de open haard, het ritselen van bladeren onder mijn voeten tijdens lange wandelingen in het bos, en het gevoel van warme sokken en dikke dekens om me heen maken de herfst tot een seizoen van absolute gezelligheid. Ik durf zelfs te zeggen dat het geluid van keiharde regen op de ramen echt heel rustgevend vindt. 

Met de kinderen ga ik graag het bos in voor wat sensory play. Geuren ruiken, verschillende texturen. Alles voelen en ruiken is echt gezond spelen voor kinderen. Een soort van squishies, maar dan gewoon uit de natuur. 

Troostvoer van de herfst

De herfst is toch wel echt troostvoer tijd. Naast de pompoentaart of de pumpkin spice latte, is de pompoen echt heerlijk in hartige gerechten als een stoofpot, een curry of simpel gebakken met wat kaneel, knoflook en zout. Het is trouwens bizar gezond, en veilig genoeg om te pureren en aan je allerkleinste te voeren. Ik weet dat toen die van mij klein waren, zij daar echt heel goed op gingen. 

Daarnaast heb je natuurlijk de appel die ook verrukkelijk is in zoet als wel hartige gerechten. De appel maakt een stoofpot 10x beter. En dat zeg ik, die niet van fruit in mijn eten houd. 

Kaneel is ook zoiets. Heerlijk op zoet, maar net zo onmisbaar in een stoofpot of op groente als wortels, spruitjes en pompoen. Niet overdrijven, maar een beetje doet wonderen. In Arabische gerechten is kaneel ook echt heel populair. 

Zo heb je toch weer die lekkere geuren ook bij het koken.

Kortom; er is geen reden om treurig te zijn om de herfst. Geniet van je heerlijke geurkaarsen, de kachel lekker aan, een fijne deken en een goed boek.Ga voor die fijne wandeling in de regen, om thuis lekker op te warmen met een hete pumpkin spice latte in je handen. Tijd om even kneuterig te zijn!

lees ook: 9x Eet nu de pompoen: Gezond, Veelzijdig en Heerlijk!

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang