De hond opvoeden als je beste maatje

boerenfox terrier - cocker spaniel

Wij hebben de liefste hond van de wereld. Het is een mix tussen een boerenfox terrier en een cocker spaniel. Hij was de kleinste van het nest, maar vanaf het eerste moment dat we hem zagen kroop hij al in de broekspijpen van mijn dochter. Die moest wel mee. Inmiddels is hij afgelopen week 6 jaar geworden. Dat een hond niet alleen maar lief en schattig is zijn wij inmiddels wel achter, er komt echt wel wat meer bij de hond opvoeden kijken!

A52A3924 A6A7 413E B732 2EE1F666BC84 De hond opvoeden als je beste maatje

De hond opvoeden

Met de hond opvoeden moet je echt vanaf dag 1 mee beginnen. Het maakt niet uit vanaf welke leeftijd je hem hebt gekregen. Je moet duidelijk jouw regels aangeven. Het scheelt je enorm veel energie en geld in heropvoedings cursussen of misschien wel de hond weg moeten doen als je dat niet doet.

Bij honden telt ook consequenties, regelmaat en streng zijn. Ik ben zelf geen fan van de strenge technieken als snuit in de plas duwen straffen. Hij heeft inmiddels aan de toon van mijn stem geleerd als hij fout zit en snel moet wegwezen. Dit terwijl hij nooit fysiek is aangepakt. Dat kan dus gewoon he mensen! Ik zeg dit omdat gisteren de kleine lekker met de hond was gaan wandelen, en een andere hond sprong in de sloot. Nu leek die veel op onze hond en dat baasje greep hem en drukte hem keihard op de grond. Nou is mijn meisje de bangste niet en duwde die man en pakte onze hond terug en noemde hem een dierenmishandelaar. Heel eng voor haar, en helaas niet terug kunnen vinden. Maar zij loopt elke dag zeker een uur met de hond, en doordat hij echt heel goed luistert naar ons, is dit ook gewoon mogelijk.Wat niet goed is gelukt is het trekken, hij is zo enthousiast en trekt je alle kanten op. Helaas heb ik reuma en lukt het dus niet meer zo hem goed vast te houden. Dit zijn we wel aan het trainen met hem, zodat ik weer lekker lange wandelingen alleen met hem kan maken. Ik denk dat het belangrijkste aan het karakter van een hond ook is hoeveel liefde en aandacht je hem geeft.

A2C160E8 5483 4E24 A29E B0DC3CB85BDA De hond opvoeden als je beste maatje

Lekker verwennen met fijne hondenspullen

Naast de hond opvoeden, het juiste voer, een goede dierenarts, minimaal een uur per dag buiten wandelen en veel aandacht, heeft een hond ook zijn spulletjes nodig. Denk als ze klein zijn aan een goede bench, een fijne mand, iets om op te kauwen en een knuffel om te slopen. Als ze wat groter zijn kun je ook de mand uitbreiden. Wij hebben toch zo een fantastische fluffy hondenmand laatst gekregen van Happy Animal! Het is meer een enorme teddy kussen. Het duurde ook even voor de hond er daadwerkelijk in mocht want de kleine meid vond/vind het de ideale plak om lekker op te liggen met een dekentje en zo filmpjes te kijken. Het is dan ook enorm zacht en fluffy en warm. Ze liggen er nu meestal met zijn tweetjes op. Lekker knus. Je ziet ze vaak zo in slaap vallen samen, en voor die kleine meid van ons is dat echt een wonder, die doet niet aan slapen. Nu zijn we aan kijken of er ook zoiets voor mensen bestaat, want de mand moet wel gewoon voor de hond zijn!

Zoals je kunt lezen is de hond hier echt ons beste maatje!

35AFD356 0064 4738 BE36 3AC018574DB7 De hond opvoeden als je beste maatjeageology banner De hond opvoeden als je beste maatje

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥