Close
de hond opvoeden als je beste maatje

De hond opvoeden als je beste maatje

Wij hebben de liefste hond van de wereld. Dat komt doordat de hond opvoeden als je beste maatje hier evht heeft gewerkt. Het is een mix tussen een boerenfox terrier en een cocker spaniel. Hij was de kleinste van het nest, maar vanaf het eerste moment dat we hem zagen kroop hij al in de broekspijpen van mijn dochter. Die moest wel mee. Inmiddels is hij afgelopen week 6 jaar geworden. Dat een hond niet alleen maar lief en schattig is zijn wij inmiddels wel achter, er komt echt wel wat meer bij de hond opvoeden kijken!

De hond opvoeden

Met de hond opvoeden moet je echt vanaf dag 1 mee beginnen. Het maakt niet uit vanaf welke leeftijd je hem hebt gekregen. Je moet duidelijk jouw regels aangeven. Het scheelt je enorm veel energie en geld in heropvoedings cursussen of misschien wel de hond weg moeten doen als je dat niet doet.

Consequenties bij de hond

Bij de hond opvoeden telt ook consequenties, regelmaat en streng zijn. Ik ben zelf geen fan van de strenge technieken als snuit in de plas duwen straffen. Hij heeft inmiddels aan de toon van mijn stem geleerd als hij fout zit en snel moet wegwezen. Dit terwijl hij nooit fysiek is aangepakt. Dat kan dus gewoon he mensen!

Ik zeg dit omdat gisteren de kleine lekker met de hond was gaan wandelen, en een andere hond sprong in de sloot. Nu leek die veel op onze hond en dat baasje greep hem en drukte hem keihard op de grond. Nou is mijn meisje de bangste niet en duwde die man en pakte onze hond terug en noemde hem een dierenmishandelaar. In plaats van de hond opvoeden kon die man ook wel wat training gebruiken!

Heel eng voor haar, en helaas niet terug kunnen vinden. Maar zij loopt elke dag zeker een uur met de hond, en doordat hij echt heel goed luistert naar ons, is dit ook gewoon mogelijk.

Trekken van de hond

Wat niet goed is gelukt is het trekken, hij is zo enthousiast en trekt je alle kanten op. Helaas heb ik reuma en lukt het dus niet meer zo hem goed vast te houden. Dit zijn we wel aan het trainen met hem, zodat ik weer lekker lange wandelingen alleen met hem kan maken. Ik denk dat het belangrijkste aan het karakter van een hond ook is hoeveel liefde en aandacht je hem geeft.

gezellig samen in de fluffy snoozle donutmand

Lekker verwennen met fijne hondenspullen

Naast de hond opvoeden, het juiste voer, een goede dierenarts, minimaal een uur per dag buiten wandelen en veel aandacht, heeft een hond ook zijn spulletjes nodig. Denk als ze klein zijn aan een goede bench, een fijne mand, iets om op te kauwen en een knuffel om te slopen. Als ze wat groter zijn kun je ook de mand uitbreiden.

Fluffy Snoozle donutmand review

Wij hebben toch zo een fantastische fluffy hondenmand laatst gekregen van Happy Animal! De Snoozle donutmand is meer een enorme teddy kussen. Het duurde ook even voor de hond er daadwerkelijk in mocht want de kleine meid vond/vind het de ideale plek om lekker op te liggen met een dekentje en zo filmpjes te kijken. De Snoozle donutmand is dan ook enorm zacht en fluffy en warm. Ze liggen er nu meestal met zijn tweetjes op. Lekker knus. Je ziet ze vaak zo in slaap vallen samen, en voor die kleine meid van ons is dat echt een wonder, die doet niet aan slapen. Nu zijn we aan kijken of er ook zoiets voor mensen bestaat, want de Snoozle donutmand moet wel gewoon voor de hond zijn!

Zoals je kunt lezen is de hond hier echt ons beste maatje!

Onze hond in de fluffy snoozle hondenmand als onderdeel van de hond opvoeden

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang