De juiste kinderfiets uitzoeken | veilig op de fiets

Het kopen van de eerste kinderfiets is voor veel ouders een belangrijke stap. Waar moet je op letten en kies je voor een helm of niet? De juiste kinderfiets kiezen is zeker niet gemakkelijk. Wij geven je handige tips om een comfortabele fiets voor je kind te kiezen.

 

Ga voor de juiste maat

Het is echt even belangrijk dat je het kind eerst goed opmeet, en dan zoekt welke maten daarbij horen. Te klein fietst niet lekker, helemaal niet als ze er ook mee naar school moeten fietsen bijvoorbeeld. Te groot is heel gevaarlijk weer. Ze moeten zitten op het zadel eigenlijk met hun tenen bij de grond kunnen. 

 

Nieuw of tweedehands?


Als je op zoek bent naar de juiste kinderfiets, dan kan het zijn dat je nog twijfelt of je een nieuwe of tweedehandse kinderfiets moet kopen. Als het financieel mogelijk is, is het natuurlijk aan te raden om een nieuwe te kopen, deze zal waarschijnlijk langer meegaan en je kunt erop vertrouwen dat ze veilig zijn. Als je toch liever een tweedehandse kinderfiets gaat kopen, is het aan te raden om de fiets toch goed te controleren op mankementen. Je moet de veiligheid van je kind wel kunnen garanderen tijdens het fietsen. Bekijk bijvoorbeeld of de spaken van de fiets wel goed vastzitten en of de banden nog goed zijn. Controleer de gehele fiets.

 

Ontzettend veel kleuren en modellen


Als je op zoek gaat naar de juiste kinderfiets, dan kom je erachter dat er ontzettend veel kleuren en modellen te krijgen zijn. Ga voor een stijl die past bij je kind. Koop je een nieuwe fiets voor je eerste kind en wil je nog graag een tweede? Dan is het misschien handig om een fiets te kopen in een kleur die geschikt is voor jongens en meisjes. Op deze manier hoeft je zoontje niet op de Prinsessen fiets van grote zus te fietsen. Tegenwoordig heb je veel merken die fietsen aanbieden die geschikt zijn voor zowel jongens als meisjes.

 

Aan de hand van deze tips is het gemakkelijker om de juiste kinderfiets te kiezen. Heb jij nog handige tips voor de perfecte kinderfiets?


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

6 thoughts on “De juiste kinderfiets uitzoeken | veilig op de fiets

  1. Hier kochten we altijd wel nieuw, wetend dat hij door twee jongens werd gebruikt, tot 8 jaar fietste ze met helm op. Juist omdat ze nog veel slingerde en niet goed oplette in het verkeer.

  2. Ik vond het ook lastig om de juiste maat te vinden voor de fiets. Ik ben uiteindelijk toch maar gewoon even langs gegaan bij de fietsenmaker om deze op te meten

  3. Bij tweede winkel hebben wij de fiets voor onze zoon toen gekocht. En nu tijd voor iets grote fiets nodig. Hopelijk vinden wij de juiste fiets.

  4. Kijk ook even waar je kind de fiets voor nodig heeft. Is het puur voor thuis om te spelen, dan is goede verlichting minder belangrijk. Maar breng je je kind op de fiets naar school dan is een bagagedrager en verlichting heel belangrijk.

  5. Wij hebben voor Merel een 2e hands Loekie fiets bij de fietsenwinkel gehaald. Was bijna niet gebruikt en ziet er nog prima uit. Voordeel is natuurlijk dat de fietsenmaker hem helemaal spik en span aflevert. Al was hij nog duur genoeg. Maar hij is super stevig en dat vinden we ook wel erg belangrijk. Hij werd op maat gemaakt en Merel was in de wolken.

Comments are closed.