keuken opgeruimd

5 manieren om je keuken opgeruimd te houden

Eén van de meest gebruikte ruimtes in huis is toch echt wel de keuken. Er wordt in gekookt, maar ook gegeten, afgewassen, schoongemaakt, geknutseld en lief en leed in gedeeld. Echte leefkeukens zijn dan vaak ook echt een bende. De keuken opgeruimd houden is best wel een opgave!

Dat is niet zo erg, want het hoort erbij. Toch kan het vervelend zijn, want in een rommelige keuken kun je sommige spullen niet zo snel vinden. Daarom geven we je vandaag 5 tips om je keuken opgeruimd te houden.

1. Ruim eerst op wat er in het zicht ligt

Uiteraard begin je het hele proces met lekker opruimen. Sommige mensen zijn er dol op, maar de meesten hebben er een hekel aan. Toch ontkom je er niet aan als je meer rust wilt krijgen. Ontspullen werkt namelijk heel goed voor je geest. Zo is zowel je keuken als je hoofd lekker opgeruimd en behoud je het overzicht. Opruimen doe je heel makkelijk volgens het sorteerprincipe.

2. Sorteren

Al je spullen die je gaat opruimen ga je sorteren. Hoe? Dat is een beetje aan jezelf. Je kunt bijvoorbeeld werken met sorteren per toepassing. Zet bijvoorbeeld alle bakspullen bij elkaar, alle schoonmaakspullen, al het bestek en alle borden en pannen. Op die manier is het inruimen straks veel makkelijker en hoef je er niet meer bij na te denken.

3. Weggooien of weggeven

Tijdens het sorteren maak je ook twee bakken: weggooien en weggeven. Er zijn namelijk altijd wel spullen die je niet meer nodig hebt of eigenlijk nooit gebruikt hebt. Geef ze dan een tweede leven en doneer ze aan een goed doel, de kringloop of geef het aan iemand waarvan je weet dat degene het goed kan gebruiken. Sommige spullen zijn kapot of echt niet meer bruikbaar, deze mogen weg in de container!

4. Bakjes en vakjes

Als je alles hebt uitgezocht en gesorteerd hebt, dan weet je precies wat je nodig hebt om je keuken netjes te organiseren. Koop een goede bestekbak waar alles in past, werk met bakjes en vakjes om andere spullen in kwijt te kunnen. Beleg bijvoorbeeld kun je samen in een mandje bewaren. Dat geeft overzicht en je hebt het er zo bijgepakt als je het nodig hebt. Halflege pakken pasta maak je leeg en gooi je in doorzichtige vershoud dozen. Koop allemaal dezelfde soort in verschillende maten. Zo ziet het er netjes uit en heb jij meteen overzicht van wat je nog allemaal in huis hebt.

5. Inruimen

Dan kan het inruimen beginnen. Vaak is dit het leukste klusje, want hiervan zie je meteen resultaat. Deel jouw enthousiasme met anderen en inspireer hun! Zorg er overigens wel voor dat al je kasten en lades schoon zijn, zo heb je meteen je hele keuken goed gesopt!

6. Hele handige tips en inspiratie om de keuken opgeruimd te houden

 

  1. Bonte kleuren in de keuken doe je zo!
  2. Zo maak je de keuken gezellig!
  3. Een healthy lifestyle begint in de keuken | interieur inspiratie
  4. Een make over van de keuken doe je zo!
  5. Zo creëer je de beste keukeninrichting voor een gezin
  6. Zo heb je altijd een nette keuken
  7. Een woonkeuken voor het hele gezin!
  8. Mijn ideale boeren keuken
  9. Hoe kleur in huis de stemming drastisch kan veranderen
  10. Tips voor de perfecte prullenbak in huis!


Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥