Kinderen hebben vaak een druk bestaan. Veel kinderen zitten geen moment stil en houden zich dagelijks bezig met talloze activiteiten. De kindertijd is dan ook de periode waarin ze zichzelf uitvinden en hun interesses beginnen te ontwikkelen. Niets is voor een kind prettiger dan het hebben van een kamer die bij hem of haar past. Een kamer met genoeg ruimte, de juiste indeling en genoeg speelmogelijkheden.

 

Verschillende secties in de kinderkamer

Veel kinderen hebben verschillende hobby’s en houden zich bezig met verschillende dingen. Sport, huiswerk, muziekinstrumenten, verschillende soorten speelgoed: het behoort allemaal tot het leven van een kind. Daarom is het opdelen van de kinderkamer in verschillende secties een goed idee. Zo kan er een bureautje staan voor huiswerk, een speciale hoek voor knutselspullen, een plek voor muziekinstrumenten, specifieke opbergplaatsen voor verschillende soorten speelgoed, een plank voor alle boeken en een stuk voor films, games en elektronica. Zo houdt je kind een overzicht en wordt het zich ook bewuster van de verschillende aspecten van zijn of haar leven.

kinderkamer3 - De kinderkamer: handige tips 

Betrokkenheid van je kind

Betrek je kind bij het inrichten van de kamer. Laat hem of haar helpen bij het uitzoeken van meubels. Vraag naar welke kleuren het kind in de kamer terug wil zien. Laat hem of haar helpen bij de inrichting zelf. Het kan ook enorm leuk zijn om samen werkjes, schilderijen of tekeningen te maken voor aan de muur. De kamer zal persoonlijker aanvoelen voor het kind, zodat het zich er meer thuis voelt.

 

Slim opbergen

Zorg voor voldoende en efficiënte opbergruimte. Het gemiddelde kind heeft veel speelgoed en knutselspullen. Dit zorgt dan ook vaak voor een ravage. Zeker wanneer speelgoed geen bepaalde opbergplaats heeft, of wanneer er eigenlijk te weinig plek is om dit goed op te ruimen. Je kind krijgt hierdoor het idee dat goed opruimen ook niet erg nodig is. Door handige opbergplaatsen te creëren voor specifieke soorten speelgoed weet je kind precies wat op welke plek hoort. Zo leert het al vroeg om goed op te ruimen en blijft de kamer een stuk netter. Ga bijvoorbeeld op zoek naar lades voor onder een bed of een hoge kast met handige vakken. Opbergen in de hoogte is altijd slim.

Heb jij nog tips voor de kinderkamer?

 

De foto’s van de kinder kamer zijn van Shutterstock


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love