Close

De klassieke look updated doe je zo!

Helemaal geweldig vindt ik het om de klassieke look weer terug te zien. Het blijkt toch tijdloos te zijn, helemaal met de nieuwe twist.

 

Wat is de klassieke look

 

Ingetogen en subtiel. Kort haar past hier prima bij. Niet knalrood en pittig opgeknipt, maar meer in de oude twiggy stijl, netjes met een heel korte pony, of zijscheiding. Lang haar steek je op, in een knot of staart. Ook de halve staart staat altijd verzorgd. De make up draag je heel subtiel. Denk aan een liner en wat mascara, een goede blush en een mooie lipstick. Of juist heel naturel met een mooie glow en misschien wat bronzer, lipgloss en mascara. Dikke lagen, veel kleur en veel highlights mag je bij de klassieke look achterwege laten. Less is more. 

Wil je de look helemaal afmaken houd de nagels dan wat korter en laat de lange kuntsnagels met een printje even voor wat ze zijn. Alle tinten van wit naar donkerrood en bijvoorbeeld bruin, donkergrijs of zwart zijn perfect. 

Welke sieraden draag je bij de klassieke look?

Hier gaan we voor fijntjes. Geen dikke schakelkettingen, maar fijne sieraden. Deden we vroeger de flinke parels erbij, nu ga je eerder voor een klein pareltje zoals je bijvoorbeeld ziet op de foto van Kaya Sieraden. Prachtige gouden oorbellen met een klein pareltje als knipoog naar de klassieke look van vroeger. Ook het kleine oorknopje is hierbij passend. Bij de ketting en het armbandje houdt je het er nu bij 1. Eventueel met een klein simpel hangertje. Zoals een ketting met letter hangertje eraan.  Ik zag toevallig ook een heel mooi armbandje met 3 bedeltjes. Je kunt zelf zo een bedelarmband samenstellen. Heel apart! 

 

Welke kleding draag je hierbij?

Je gaat voor de standaard “kleuren”. Als in zwart, beige, wit, marineblauw. Eigenlijk is het mooiste om het bij 1 kleur te houden. Alhoewel je in deze tinten alles prima kunt combineren. Dit zorgt ook voor een stijl waarbij je niet hoeft te denken of iets wel bij elkaar past. 

Je draagt strak met wijd. Dus een wijde broek (ik ben helemaal verliefd op de zwarte twill jeans) met een wat strakker truitje (eventueel met jasje of vest) of een strakke broek met een soepel vallende bovenkant. Dit zorgt voor een mooi silhouet. 

Qua schoenen draag je gewoon je sneakers of je gaat voor de loafers. Hoe fijner het model hoe meer het past bij de klassieke look van vandaag. 

 

Wat vind jij van de klassieke look van nu? Zou je het dragen?


About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang