Close
De leukste groene blogs van Nederland

De leukste groene blogs!

Wat de meeste van jullie misschien niet weten, is dat ik best wel heel groen ben. Ik ben mij erg bewust van wat ik gebruik en doe, maar sinds ik in Nederland woon is dat wat minder. 

Op Ibiza leek het veel normaler om gewoon groen te zijn. Ik haalde fruit op de markt, en deed dat in mijn stoffen tas. Ik had verschillende bakken die ik leeggooide in weer de juiste containers, en dan de bakken gewoon uitspoelde. Dit scheelde toch enorm veel plastic weer. Ik had altijd een klein moestuintje, al was het op mijn balkon. En gebruikte het liefst pure en echte producten met zo min mogelijk zooi erin. Dit ook omdat ik vrij allergisch ben voor de agressieve producten in veel middelen. Keira kon zelfs niet tegen luiers en kreeg dus wasbare luiers.

Hier in Nederland wist ik het niet zo te vinden, maar dat gaat al steeds beter. Helemaal de laatste tijd met de hulp van mijn favoriete blog: Mama’s Jungle! Lori is ook nog zoekende, maar zij helpt mij weer met leuke tips over zelf wasmiddel maken bijvoorbeeld.

Zij was zo lief om een lijstje te maken met haar favoriete groene blogs, daar heb ik weer een top 10 lijstje van gemaakt, en wie weet heb jij daar ook wat aan.

Top 10 groene blogs

 1. Mama’s Jungle over een moeder op zoek om groener te leven
 2. Mamalogisch is heel vrolijk en 100% biologisch
 3. Het rijke wijf is heel interessant als je wilt consuminderen, en ook nog eens geld over wilt houden, een aanrader!
 4. AkwardDuckling met veel groene DIY tips
 5. De groene meisjes zijn de experts, en hebben zelfs een boek geschreven!
 6. Ecomama geeft lekker veel tips voor als je wat kleiner woont of in de stad, heel handig dus
 7. Mamakaatje is bezig met een nieuw ontwerp, maar heeft een leuke groene webshop
 8. Bespaar energie is heel handig bij het besparen, en hoe je wat milieu vriendelijker kunt zijn
 9. Van de grote stad naar de boerderij, erg leuk om te lezen
 10. Bij consuminderen kun je ook veel lezen over besparen, hoe minder te gebruiken, en dus groener leeft
 11. Nog 1 extra is Nutur.nl, voor de groene mama’s

Nou heb ik nog niet eerder een spam je blog gedaan, maar weet jij een blog die in dit blog thuishoort, vermeld het dan hieronder, en zet ik hem erbij, dan hebben we een mooi volledig lijstje. Hoe zit het met jou, ga jij al groener?

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

7 thoughts on “De leukste groene blogs!

 1. Super leuuuuuuuuukkk lijstje whoeehoee.

  Ik hoop dat veel mensen kunnen aanvullen, en ook vooral de “lichtgroene” blogs, want dat is waar het om gaat. Je kunt nooit helemaal perfect groen en duurzaam zijn. Maar er mee bezig zijn en dingen leren geeft je al zoveel plezier en succes (mij dan). Liefs X

 2. Cool zo’n overzicht. Wij proberen steeds groener te worden. Vooral op het gebied van energiezuinig zijn en voeding dan. Het gaat hartstikke goed in elk geval.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang