De Mommy Wars Tag!

miya1 - De Mommy Wars Tag!

De Mommy Wars Tag; als je andere mamablogs volgt, heb je hem vast al langs zien komen. Fleur  tagde mij om hem in te vullen en hij is bedacht door Betty vanwww.mamazoektuit.nl. Tien vragen over de meest controversiële onderwerpen op opvoedingsgebied.

Geef jij je kind borst- of flesvoeding?

Ze hebben allebei eerst borstvoeding gehad, helaas maar kort (lees hier meer daarover). Daarna de fles.

Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft hij/zij een eigen bed
Allebei in eigen bed. Toen ik een tijdje alleen woonde met Keira sliep ze een periode bij mij. Wel hebben ze sowieso de eerste 6 maanden met een bedje bij mij op de kamer geslapen.

Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt?
Voor Keira het eerste jaar kant en klaar, maar ze had erge last, toen zijn we overgestapt op wasbare luiers. Bij Miya wissel ik af, maar ook zij krijgt steeds meer last, dus heb weer een stapel nieuwe wasbare luiers aangeschaft.
Meer weten over wasbare luiers?
Uitsluitend houten speelgoed of V-tech?
Eigenlijk niets van Vtech, en niet zoveel plastic, maar ook niet veel hout. Wel veel van stof en barbie bijvoorbeeld
Trek jij tweemaal daags een potje open of kook jij uitsluitend vers?
Potjes vind ik te ranzig voor woorden, en heb geprobeerd ze te voeren snel onderweg of iets maar nee. Gewoon vers gemaakt en ingevroren.

Dragen of wagen?
Beide! Dragen vond ik heerlijk, de wagen heel handig als je ergens gaat eten of iets dergelijka

Ga je al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt jouw kind op z’n vierde nog rond in de luiers?
Tja moeilijk, Keira was zonder training met 2 jaar helemaal zindelijk. Miya heeft nog geen training en is nu 2. Maar ze heeft een hekel aan luiers, en geeft al aan wanneer ze wil. Zodra ze het potje niet wegschopt en niet huilt op de wc, ga ik oefenen. Tot die tijd is het veel schoonmaken.

Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primark, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind?
Ik doe wel veel hergebruiken. Verder gewoon wat ik tegen kom, dure merken vind ik zonde want mijn kinderen houden echt van spelen en vies worden buiten.
Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind, of ben je een ware drillsergeant?
Aah beide echt wel. Ligt aan het moment en de situatie, niet over alles is te onderhandelen. Huiswerk moet gedaan worden, bordje leeg eten mag je over in discussie bijvoorbeeld.

Laat jij je kind wel eens huilen, of troost je ‘m al bij de eerste snik?
Troosten als het echt nodig is. Ik hé 2 drama Queens, dus nee niet bij de eerste snik. En ook in de avond bij het slapen gaan mag de kleinste best even huilen. Ik ben daar strenger in dan mijn man, die trekt een sprintje bij de eerste snik. Die triomfantelijke blik dan van die kleine… Oh oh, papa helemaal om haar vingertje gewikkeld ❤

Ik vind het leuk om van Hinda te horen hoe zij dit deed, en van Lori van de Mama jungle!


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love

2 comments on “De Mommy Wars Tag!

  1. Wat goed zeg van die wasbare luiers, maar ook het beste als ze er anders niet tegen kunnen. Leuk dat je de tag ook hebt ingevuld.

  2. Leuk om jouw antwoorden te lezen, bedankt voor het invullen! Wat goed dat je wasbare luiers gebruikt, ik hoop dat Miya tegen de zomer mee gaat werken met zindelijk worden 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: