De must have boeken voor meisjes van 10 tot 12 jaar

boeken meisjes De must have boeken voor meisjes van 10 tot 12 jaar

De vakantie is er weer bijna, dus in plaats van alleen op de telefoon of te gamen, wordt het gewoon een keer tijd om een boek uit de kast te pakken. Deze boeken zijn echt aanraders voor voornamelijk meisjes van een jaar of 10/12, alhoewel sommige ook zeker leuk zijn voor jongens!

Lijfgids een reis door de puberteit.

Dit boek had ik zelf willen hebben als puber. Alles, maar dan ook alles wat je moet weten als puber staat hier in. Geschreven door een meisje van 18, dus het zit bij haar nog vers in het geheugen. Hier staan de antwoorden in op vragen die je als ouder gewoon een beetje lastig kunt vinden. Over vriendjes, gevoelens, maar ook bijvoorbeeld over afscheiding en hoe breng je een tampon in.

Het staat allemaal in hele korte, maar heel duidelijke paragrafen.  Met fijne simpele tekeningen die het geheel bij elkaar brengt. Als je 1 boek moet kopen voor je pubermeisje, dan is dit hem zeker. Oprecht een lijfgids.
Lijfgids een reis door de puberteit.

De Gorgels van Jochem Myjer

Het grappige is dat hij zo bekend staat als drukke ADHDer, zo zijn zijn boeken namelijk ook. Waar de kleine fan is van zijn leersysteem, is de puber fan van zijn boek. Zij leest hem dan weer voor aan haar kleine zus. Het verhaal kan namelijk prima bij een kind van 5, maar het leesniveau ligt wat hoger. Keira is wel echt fan van de manier van schrijven, lekker vlot waardoor je beter doorleest.

Melle en zijn familie logeren bij een oude vriend van papa, die bioloog is in de Alpen. Midden in de nacht wordt Melles zusje Limoni in paniek wakker. Waar is haar rugzak? En nog belangrijker, waar is haar eigen Gorgel, Belia? Dat is het begin van een bloedstollend avontuur waarin het spoor leidt naar de gletsjer die langzaam begint te smelten nu het warmer wordt. Melle, Bobba en Limoni maken kennis met murmeltieren, roofvogels, Berggorgels en Kotsbalgers. Ze worden geholpen door Katja, die alles weet over de gevaren van de bergen…
De Gorgels en het geheim van de gletsjer

#Laatste vlog

Welke puber leeft er nou nog niet online? Nieuwe vrienden maken ze via Insta, en ze kijken TV op YouTube. Dat die wereld niet allemaal maar mooi en leuk is lees je in dit boek wat zo lekker spannend weg leest. Ook wel een beetje een boek om ze te leren dat er ook gevaren zijn online.

Noud en Gijs trainen voor de marathon in New York. Maar als Noud zijn vriend in een noodsituatie laat vallen zegt Gijs de vriendschap op. Niet alleen Gijs, maar de hele klas maakt Noud uit voor lafaard. Behalve Roos die stiekem verliefd op hem is. Om te bewijzen dat hij geen watje is gaat Noud met hulp van Roos vloggen en haalt extreme stunts uit.

Tegelijkertijd ziet Roos haar fijne leventje veranderen wanneer de dochter van haar stiefvader bij hen komt wonen. Waarom doet die ineens zo bitchy en wil ze steeds geld lenen?
Roos en Noud komen erachter dat ze verstrikt is geraakt in enge praktijken. Er is maar een manier om alles te bewijzen: het maken van een laatste vlog die de wereld zal veranderen…
Carry Slee #Laatste vlog

Dagboek van een muts – Liefdeskriebels

De dagboek van een muts serie is 1 van de populairste boeken onder meiden tussen de 8 en 14. Het wordt geschreven in dagboek vorm, en hier staan bijna alle delen in de kast. Het leest lekker weg, helemaal als je wat meer moeite hebt met lezen slaat dit mooi aan met de tekeningen, verschillende lettertypes en manier van schrijven.
Ook dit deel was weer in 1 ruk uitgelezen, en dat voor iemand die absoluut niet van lezen houd.. Het is vooral heel herkenbaar zegt Keira. Sommige stukken zou zij zo zelf geschreven kunnen hebben.
Met in de hoofdrol Nikki Maxwell, blunderkoningin.

Het schooljaar is bijna voorbij, en Nikki kan niet wachten tot het zomervakantie is. Maar dan komt er een nieuwe jongen in de klas, en hij is SUPERLEUK! Nikki voelt kriebels, maar wat moet ze daar nou weer mee? Want hoe moet dat dan met hottie Brandon? Aartsvijand MacKenzie zit er natuurlijk bovenop. Lukt het haar om Nikki en Brandon uit elkaar te drijven?
Dagboek van een muts – Liefdeskriebels

Guinness World Records 2019

Dit is zo een leuk boek! Lijkt in eerste instantie misschien saai, maar zelfs pubers vinden al die records interessant. Lees hier het uitgebreide review!

Het STOERE kunstboek

Als je ze niet naar het museum krijgt, moet je het museum maar naar hun brengen. Nou vind Keira stiekem musea wel leuk. Zij wil graag interieur ontwerpster worden en let ontzettend op kleur en compositie.
Als ik een museum tip kan geven dan raad ik zeker het Kröller Muller museum aan. Het is echt een leuk museum, met verschillende exposities die tot de verbeelding doen spreken. Daarbij is het hele natuurpark de Hoge Veluwe erom heen waar je echt de meest geweldige TikToks kan maken (:).

Een keur aan kinderboekenauteurs en stoere Nederlanders laat je kunst uit het Kröller-Müller Museum op een andere manier beleven. Door fantasievolle en persoonlijke verhalen die aanhaken bij de thema’s die in deze diverse collectie aan bod komen. En geïnspireerd door de natuur eromheen die je op een andere manier van kunst kan laten genieten.

Van een mysterieuze kat tot tijgers schieten, van een reus met één oog tot een stokoude schedel, van een reuzentroffel tot een rommeluiltje, van geheimzinnige vingerafdrukken tot een spionne, van een paardrijder zonder vrees tot ruimtewezens, van in recordtijd door het museum tot een zwarte snelheidsduivel, van een rockende gitaarspeler tot een droevige clown.

Ga op avontuur in de beeldentuin met de plattegrond die Jan Rothuizen tekende met zijn zoon en ontdek waar de das over het hek kruipt, vind de bronzen boom in het bos, en stap op de doodlopende trap, als je durft.

Kunst waar je in en op kunt, magische kunst, kunst die beweegt of geluid maakt, en kunst die je zelf kunt maken.
Het STOERE kunstboek

Leest jouw kind graag?

de musthave boeken voor meisjes van 8 tot 14 jaar De must have boeken voor meisjes van 10 tot 12 jaar

Photo by Gaelle Marcel on Unsplash


ageology banner De must have boeken voor meisjes van 10 tot 12 jaar

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥