Close
Nike dunk low

De favoriete sneakers van vrijwel elke tiener; de Nike dunk low

Het is je vast al eens opgevallen dat heel veel tieners ( en hun ouders, laten we eerlijk zijn)allemaal dezelfde sneakers dragen van Nike, misschien met net een iets andere uitvoering. Zij dragen sneakers van een van de populairste collecties van Nike, namelijk de Nike Dunk Low.

Waarom is de Nike Dunk Low zo populair?

Er zijn ontzettend veel sterren en  tieners die de nike dunk low dragen, maar wat maakt de Nike Dunk Low dan zo populair? Het eerste model, de klassieke Nike Dunk, werd uitgebracht in 1985 en was vooral gericht op basketballers.

Skaters waren echter ook geïnteresseerd in de schoenen in de jaren 90 en hebben deze vaak bij tweedehands winkels gehaald. Hierop heeft Nike de Dunk Low uitgebracht, waarmee het skaten ook makkelijker ging. De reden dat de schoenen nu weer zo populair zijn, is omdat er veel wordt gewinkeld bij tweedehands winkels en doordat retro kleding nu weer helemaal in is. Daarbij zijn de schoenen ook gewoon erg praktisch om te dragen, aangezien ze overal wel bij passen en erg lekker zitten.

Wie heeft de Nike Dunk Low bedacht?

De klassieke Nike Dunk werd ontworpen door de creatieve directeur van Nike genaamd Peter Moore. De Nike Dunk Low is echter door iemand anders bedacht. De algemene manager van Nike, Sandy Bodecker, kreeg de taak om te helpen bij het verbeteren van de collectie om te skateboarden van Nike. Het leek hem echter een beter idee om bestaande schoenen, die skaters ook al droegen, simpelweg aan te passen. Hiervoor heeft hij 4 skaters om hulp gevraagd en zo heeft hij de Nike Dunk zo aangepast dat er een betere variant ontstond voor het skateboarden, namelijk de Nike Dunk Low.

Nike dunk low tieners

De populairste Nike Dunk Low modellen

Inmiddels zijn er al heel wat verschillende Nike Dunk Low modellen uitgebracht, maar een aantal zijn natuurlijk populairder dan anderen. Hier zijn een paar van de populairste Nike Dunk Low modellen:

De Nike Dunk Low ‘Michigan’ was een van de 5 eerste Dunk Low schoenen in 1999 en was als originele Dunk bedoeld voor de studenten van universiteiten zodat ze trots konden laten zien van welke school ze waren.

De Nike Dunk Low ‘Green Glow’ is een vrij nieuwe Dunk Low, uit 2021, die vooral zo populair is vanwege de frisse kleur!

De Nike Dunk Low ‘Photon Dust’ is een model in 2 lichte kleuren: wit en lichtgrijs. Deze schoenen zijn perfect om overal bij te combineren, waardoor ze dan ook zo populair zijn.

Dunk Low zwart en wit

Nike Dunk heeft ook een model in zwart en wit genaamd de Nike Dunk Low Retro. Dit model is inmiddels weer razend populair! Dit komt natuurlijk doordat de kleuren, zwart en wit, makkelijk bij alles te combineren zijn, maar ook omdat ze retro zijn en die zijn nu weer erg gewild!

Dunk Low Next Nature Sail

Dit is een van de nieuwste modellen en is vaak uitverkocht bij verschillende aanbieders. De Nike Dunk Low Next Nature Sail is vrij simpel, maar toch zijn ze zo populair. De schoenen bestaan namelijk uit 2 verschillende tinten wit. Hierdoor zijn ze makkelijk met alles te combineren en zorgen ze voor een strak uiterlijk.

Zijn de Nike Dunk Low bij jullie ook zo populair?

 

lees ook:

Too cool for school: de trends onder de pubers!

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang