Close
ogen laseren

De ogen laten laseren na 40 jaar

De ogen laseren na 40 jaar? Kan dat nog? Ik wil mijn ogen al zeker 15 jaar laten laseren. Afgelopen week mocht ik komen kijken of mijn ogen in aanmerking komen.

Alles wat je wilt weten over de ogen laseren na je veertigsteIs laseren na 40 jaar nog een optie?

Zeker weten! Laten we dat voorop stellen. Ik was bij Dutch Clinic Select en kreeg daar een intake.

Eerst had ik een goed gesprek met een oogarts. Hij vertelde mij over de voor- en nadelen van het ooglaseren. Eigenlijk komt het er op neer dat er vrijwel geen nadelen zijn. Mits er geen problemen zijn met je ogen natuurlijk.

Daarna werden er een aantal testen gedaan. Normaal is het medische gedeelte pas bij de tweede afspraak, maar omdat ik best ver van de kliniek woon waren ze zo vriendelijk om mij alles op 1 dag te laten doen.de voor- en nadelen van ogen laseren

De oogtesten

Met een aantal apparaten kunnen ze je ogen helemaal meten. Bij de kleinste twijfel gaat de operatie (hoe veilig ook) niet door. Dat is wel erg fijn om te weten. Ik voelde mij daardoor meteen helemaal op mijn gemak. Geen druk, en alles werd super uitgebreid nagekeken en besproken.

Je ogen laseren na 40 jaar is prima te doen. Ze bekijken je bolling, de ogen vanaf alle kanten (met een licht en een apparaat waar je in kijkt, geen enge onzin) en bijvoorbeeld hoe dik je hoornvlies is.

Je kijkt in een aantal apparaten voor de sterkte, en ik kreeg ook druppels zodat ze pupillen goed wijd komen te staan en ze alles kunnen zien. Het is allemaal geheel pijnloos, en bij de testen komen ze niet in je ogen of iets.

Bij mij vond de dokter bijvoorbeeld dat ik een soort van klein puntje op mijn oog heb. Dit verklaard waarom lenzen sowieso niet lekker zitten bij mij. Mijn hoornvlies is erg dun. Dit betekend dat ik maar 1 kans heb. Mocht de laser operatie niet tot 100% komen, dan kan ik niet nog een keer proberen en zal ik dus nog steeds een bril nodig hebben.

Vanwege mijn leeftijd is de kans erg groot dat ik vrijwel meteen een leesbril nodig ga hebben. Daarbij komt dat de kans op nachtblindheid hoger is en daar een aparte bril voor nodig ga hebben. Nu moet ik er wel bij zeggen dat rond je 50ste vrijwel iedereen een leesbril nodig heeft en minder goed ziet in de nacht.

De ogen laseren na je 40steMijn overwegingen om wel of niet te laseren

Wat ik al zei ik wil dit al heel lang. Ik wil zo graag gewoon goed zien! Dit is waarom ik altijd loop te stoeien met lenzen. Maar ik heb toch mijn twijfels. Helemaal van de bril kom ik dus sowieso niet af, dus waarom zou ik dan wel mijn ogen laseren?

Nog een klein ding is wel dat je natuurlijk na de operatie bijvoorbeeld de eerste tijd niet in je ogen mag wrijven. Laat dit nu net mijn probleem zijn met hooikoorts en alles. Hier kwam ik tijdens de corona periode wel achter. Ik zit de hele dag in mijn ogen te wrijven. Je moet heel consequent druppelen de eerste 6 maanden, en consequent is niet mijn sterkste punt.

Het was zo fijn dat de arts echt heel duidelijk mijn vragen (hoe stom sommige misschien waren) over ogen laseren wilde beantwoorden. Hij wilt graag tevreden patiënten en ik kon echt niet blijer zijn met hoe hij de tijd voor alles nam.

En even voor de duidelijkheid, ik kwam daar als influencer, maar hij was exact hetzelfde met alle patiënten. Er was een oudere man die heel blij vertelde over zijn goed geslaagde operatie. Een hele nieuwe wereld ging voor hem open.

Goed kunnen zien is echt een droom, en de arts van Dutch Clinic Select heeft mij verzekerd en goed  uitgelegd hoe veilig de operatie is. Dat is dus niet het probleem.

Uiteindelijk heb ik besloten dat het voor mij misschien niet de beste optie is om dan te laseren. Maar mocht 1 van de kinderen het ooit nodig hebben dan zou ik het zeker aanraden. Er zijn vrijwel geen risico’s en de operatie zelf duurt hooguit 10 minuten. Vriendinnen van mij die het wel hebben laten doen zijn ook allemaal even enthousiast.

Heb jij een bril en wel eens nagedacht om ze te laten laseren? Er is nu een mega zomer actie bij Dutch Clinic Select met een flink zomerse korting!
Klik hier!

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang