Close

Een Watzie? Nee, Onesie!

Rompertjes voor volwassenen

Oké, de onesie! Sommigen zitten er nu al twee weken op te wachten dat ik eindelijk over de onesie schrijf. Niet dat ik echt een enorm indrukwekkend verhaal erover ga vertellen, maar misschien wel eentje die de spanningen tussen voor- en tegenstanders opdrijft tot een nieuw niveau. Klaarblijkelijk zijn er namelijk voorstanders van de onesie. En vreemd genoeg is dit nog een behoorlijk modebewuste groep knappe meiden.

Voor degenen die nog niet weten wat een onesie is, het is Engels voor een rompertje! Denk daar maar aan, wanneer je, je jumpsuit weer zo noemt. Maar wat is het echt? Door sommige mensen heel gevat een ‘Teletubbie-pak’ genoemd. Een overall met pyjama-achtige kwaliteiten. Een vormloos kledingstuk, die je eigenlijk alleen op zondagmorgen in bijzijn van je partner draagt, terwijl je lekker onderuit zakt met je pluizige konijnenhoofdslippers op de tafel. Lekker verstopt onder een plaid samen met je lieffie kijkend naar een snotter chickflick (vast de 100e keer Bridget Jones. Omdat The Notebook de relatie onder spanning zet, sinds jullie niet elkaars jeugdliefde waren).

Het valt simpelweg onder dezelfde noemer als Royke Donders’ thuispakken. Al bestaan die wel uit twee delen, naar mijn weten! Ideaal om in te slapen, maar je ermee op straat vertonen? Misschien ook maar weer Adidas-slippers en witte sokken aantrekken op de camping. Nee, ik ben geen fan! Dat moge duidelijk zijn.

De confrontatie in mijn veilige stulpje

Zo raakte ik enorm geschokt toen ik mijn jongens bij m’n ex ophaalde en ze hadden een onesie aan. Toen wist ik nog niet dat het destijds in de mode was. Dus ik vroeg, nog in alle onschuld, of ze niet eerst hun kleren moesten aantrekken. ‘Ze hebben al kleren aan, hoor!’, hoor ik mijn ex weer zeggen met een lekker Amsterdams accent als ik eraan denk. ‘Hoezo? Is dit niet hun pyjama dan?’ Nou sindsdien blijf ik ze pesten wanneer ze de onesie aanhebben.

‘Ga je naar bed?’

‘Nee, papa! Het is geen pyjama!’

‘Oh, ja? Wat is het dan wel?’

‘Het is een onesie!’

‘Nou, dat kun je wel zeggen, maar het ziet eruit als een pyjama!’

‘Papa, jij snapt er helemaal niks van!’

Dit dialoog, of een variant die erop lijkt, werd telkens weer opgevoerd wanneer ze bij papa waren in hun onesie’s. Maar nu zie ik ze al enige tijd niet meer met onesie’s. Zouden ze het zat zijn? Of zijn ze er gewoon uitgegroeid? Misschien moet ik het toch maar eens vragen. Straks blijkt dat ik een enorme pestkop ben geweest. Dan moet ik het toch maar goedmaken. Gelukkig moet dat makkelijk lukken, want ik heb nog gruwelijk veel paaseitjes over. Zodra ze die op hebben, heb ik het recht om ze weer te plagen afgekocht. Mwhahahaha!

Uw plaaggeest,

De Laatbloeier Gastblogger @ PinkPress [Signature Logo]

 

Mocht je meer willen lezen van De Laatbloeier, ga dan naar:

Dennis 2 Society – De Misère Van Een Laatbloeier Verteld Met Een Lach.

About Linda

6 thoughts on “Een Watzie? Nee, Onesie!

  1. Hey. .ik vind onesies ook pyjama’s hoor. Sta ook met versteldheid te kijken hoe sommige hun kinderen ermee naar school laten gaan. Thuis. Heerlijk, snap ik. Maar mijn kinderen gaan er echt niet mee over straat xx leuk stuk overigens

  2. Ik had de impressie dat er gehakt van mij gemaakt zou worden, omdat ik dit stuk schreef. Maar mijn mening zal toch niet zo controversieel zijn, of ik heb een enorme overredingskracht. Aangezien ik graag mijn ego voed, kies ik voor optie 2.

  3. Onesies bij kinderen vind ik heel schattig staan en er zijn ook ongelovelijk leuke exemplaren in omloop, maar inderdaad…Alleen voor op de bank of als pyjama! Mijn twee dochters hebben beide meerdere onesies, maar gebruiken deze als pyjama. Zodra ze het huis uit willen, moeten ze zich toch echt omkleden. Dat geld overigens ook voor trainingspakken of joggingbroeken (tenzij ze gaan sporten) 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang