Close

De perfecte bank voor jouw huis? Zo maak je de juiste keuze

Ben je uitgekeken op je oude bank of is hij simpelweg gewoon aan vervanging toe? Of ga je verhuizen en heb je de grote meubels nog niet uitgekozen of helemaal compleet? De zoektocht naar een goede nieuwe bank kan soms best ontmoedigend zijn. Maar weest gerust, want de perfecte bank voor jouw huis is er écht! Je moet alleen weten wat je wilt en waar je naar moet zoeken. Kijk daarom eens goed naar de mogelijkheden binnen de ruimte die je hebt en ga op zoek naar wat inspiratie, zowel online als in magazines kun je veel vinden.

De ruimte

Heb je een bank of een stijl op het oog? Overweeg dan eerst de grootte van de bank in verhouding tot de grootte van je kamer. Je wilt namelijk niet dat deze in de ruimte wegvalt of juist alle aandacht opeist. Als je een kleinere woning hebt, ga dan op zoek naar een mooie twee- of driezitsbank op pootjes. Omdat de bank iets hoger staat op pootjes, lijkt de ruimte automatisch groter. Door dit handige trucje kun je je kamer optisch veel ruimer laten lijken. En heb je een groot huis met ruime woonkamer? Dan kun je voor een mooie grote hoekbank kiezen of misschien zelfs voor meerdere banken. Twee banken geven een hele stijlvolle uitstraling aan je interieur. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de bank ten opzichte van de andere meubels, gaat het allemaal goed samen en is de bank een aanvulling op de rest van je interieur.

 

Je leefstijl

Je leefstijl is een essentieel punt bij het zoeken naar de perfecte bank. Het hangt er namelijk volledig af hoe druk en dynamisch jouw huishouden is en hoe vaak de bank gebruikt wordt. Woon je alleen of heb je een groot gezin met kleine kinderen? Of heb je misschien huisdieren, die het ook heel fijn vinden om af en toe op de bank te kruipen? Als dat het geval is, dan wil je een bank kiezen die duurzaam is en makkelijk schoon te maken is. Woon je alleen of gebruik je de bank niet zo vaak omdat je het liefste aan de eettafel of keukentafel zit? Dan kun je een bank kiezen van een stof of materiaal dat misschien minder makkelijk te onderhouden is, maar wel weer heel mooi staat. Omdat deze bank weinig gebruikt wordt, kun je er heel zuinig op zijn.

Het comfort

Zit of lig je graag op de bank? Dan wil je natuurlijk dat deze comfortabel is. Wees daarom kritisch in je keuze. Ziet de bank die je op het oog hebt er uitnodigend uit? En kun je er lang en onderuitgezakt op zitten of liggen? Stel jezelf deze vragen als je op zoek gaat naar de perfecte bank voor jouw huis. Zeker als comfort hoog in het vaandel staat in jouw interieur. Dan wil je toch echt voor een bank gaan die heerlijk zit? Met een diep zitvlak en zachte kussens bijvoorbeeld. Zo eentje waar je na een lange dag lekker op neer kan ploffen en eigenlijk nooit meer vanaf wilt komen. 

Ga voor iconisch!

Als je een statement wilt maken met je bank, denk dan eens flink outside of the box. Ga voor een felle kleur of kies een interessante stof uit, zoals rib of fluweel. Het mixen van verschillende stijlen en kleuren is helemaal de trend van nu. Daarnaast is een bank met organische lijnen en mooie rondingen ook een absolute eyecatcher in je huis. 


Lees ook Een airconditioner voor thuis – waar moet je op letten bij het kopen?

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang