Close
De perfecte look krijg je met permanente make-up (PMU)

De perfecte look krijg je met permanente make-up (PMU)

Permanente make-up is mooier dan ooit. Waar het vroeger er nog uitzag alsof je een kleuter had laten stiften op je gezicht, en mensen eigenlijk stiekem een beetje bang voor je waren, is het nu mooier dan ooit. Vaak niet eens van echt te onderscheiden. Alsof je heel goed bent met make-up en een super strakke hand hebt. Wie de jaren 90 heeft meegemaakt kan zich vast de trend nog wel herinneren om zo veel mogelijk te plukken aan je wenkbrauwen, en dat resultaat staat nog op je gezicht..

Het gemak van permanente make-up

Het dagelijks aanbrengen van make-up kan tijdrovend zijn, en laten we eerlijk zijn, het blijft niet altijd even goed zitten. Om een natuurlijke look te krijgen is dan ook vaak echt lastig. Helemaal als de huid niet meer zo strak is. 

Met permanente make-up wordt deze dagelijkse routine overbodig. Met zorgvuldig aangebrachte PMU-wenkbrauwen en permanente eyeliner ben je altijd klaar om te stralen, zonder je zorgen te maken over vlekken of bijwerken gedurende de dag. Dit gemak geeft je niet alleen extra tijd, maar ook gemoedsrust, wetende dat je er op elk moment op je best uitziet. 

Permanente make-up met PMU

Natuurlijke schoonheid met een beetje hulp

Een van de grootste zorgen bij permanente make-up is vaak de angst voor een onnatuurlijke uitstraling. Echter, dankzij geavanceerde technieken en ervaren professionals, moet je wel echt bij een hele slechte terechtkomen wil het er niet meer mooi uit zien. Met permanent wenkbrauw PMU kunnen dunne of ongelijke wenkbrauwen worden aangevuld en gevormd voor een natuurlijk uiterlijk. Eyeliner-PMU kan je ogen accentueren zonder een overdreven effect. Het resultaat is een subtiele versterking van je eigen schoonheid.

Goed voor het zelfvertrouwen

Het is verbazingwekkend hoe een kleine verandering in je uiterlijk een enorme impact kan hebben op je zelfvertrouwen. Wanneer je in de spiegel kijkt en perfect gevormde wenkbrauwen ziet die je gezicht omlijsten, of een zorgvuldig aangebrachte eyeliner die je ogen laat stralen, voel je je vanzelf zekerder en krachtiger. PMU kan een positieve invloed hebben op hoe je jezelf ziet en hoe je je presenteert aan de wereld, wat leidt tot een verbeterd gevoel van eigenwaarde en zelfverzekerdheid.

Consultatie en procedure bij permanente make-up

Voordat je besluit om PMU te laten doen, is een grondige consultatie met een getrainde professional essentieel. Tijdens deze sessie worden je wensen en verwachtingen besproken, en zal de specialist de beste benadering voor jouw gezichtskenmerken aanbevelen. Wees eerlijk, kom met 100 voorbeelden, laat het eerst uittekenen.. Permanente make-up is niet voor eeuwig, maar je loopt er wel ongeveer 2 jaar mee. Als je gewend bent aan smalle blonde streepjes en je laat er 2 zwarte rupsen op plaatsen, dan kan dat heel heftig zijn. Dat is ook totaal niet de bedoeling.

De eigenlijke procedure is relatief pijnloos dankzij verdovende crèmes en geavanceerde apparatuur. Na de eerste behandeling zijn er soms enkele nabehandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Niet schrikken, vooral de eerste paar weken kan het er erg onnatuurlijk uitzien. De huid moet helen, de korstjes moeten er nog vanaf, en dat kan vooral bij wenkbrauwen nogal opvallen. Het is daarom echt belangrijk dat je de instructies van je behandelaar goed volgt, dit zorgt voor het mooiste resultaat. 

Tip: lees altijd de reviews bij het zoeken naar een goede salon, zoals deze reviews Permanent Mooi

Lees ook: Treatwell beauty tips voor flawless huid en haar

About Ailana

Externe bloggers van PinkPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang