Close

Zelf een verlovingsring ontwerpen en maken

We zijn inmiddels ruim een week verder, maar ik moest het allemaal even laten bezinken. Je hebt vast mijn prachtige verlovingsring al gezien, en bedacht dat het wel een mega originele ring is. Dat klopt. Hij is helemaal handgemaakt door mijn verloofde en Charlotte van Lots Jewel Design. 

de ring turkooisDe verlovingsring

Al maanden was hij aan het zeuren over ontwerpen, en of ik wat ideeën door kon appen. Hij wilde zelf een verlovingsring ontwerpen en maken. Ik had ooit een opmerking gemaakt dat ik al bijna 40 was, en nu dus echt een oude vrijster. Ik ben blijkbaar toch nog wel ouderwets.

Ik ben als enige vrouw op aarde, niet van de diamanten. Ik raak dat kwijt, en blijf overal aan hangen. Geloof me, het zal niet de eerste keer zijn. Bovendien ben ik meer een hippie dan een traditioneel iemand. Mijn lievelingskleur en steen is turkoois, en ik houd van zilver en witgoud. dat ik dat zelfs in een verlovingsring het mooiste vind, kwam al snel naar voren.

turkoiseDe stenen staan voor ons gezin. We hebben 4 stenen op een rots in Ibiza neergezet, van groot naar klein. Brengt geluk en voorspoed. De bloemen staan voor amandelbloesem, die heb ik op mijn rug, en komen in bloei in de lente. Dat vind ik de mooiste tijd op Ibiza. Dan is alles wit met roze. De Japanse tekens op de ring zijn onze namen in het Japans fonetisch. Ik ben een mega nerd, en heb Keira in het Japans fonetisch op mijn rug laten tatoeëren,  samen met de amandel bloesem. De verbindingen staan voor hoe wij zijn verbonden als patchwork gezin.
Deze ring is dus uniek, en wat past meer bij mij dan alles waar ik van hou?

tekeningringZo kon  hij zelf een verlovingsring ontwerpen en maken

Weken achter elkaar moest Jop zijn moeder helpen met opruimen. Eerlijk waar was ik daar best sjagrijnig over. Normaal juich ik dit soort dingen alleen maar toe. Maar nu hadden we zieke kinderen thuis, een belangrijke doktersafspraak waardoor hij dan maar op een andere dag “zijn moeder ging helpen”, en niet geheel onbelangrijk, hij deed niets meer in huis.
Ik hoef je niet uit te leggen hoeveel discussies er waren.
Ergens in mijn achterhoofd had ik ook het vermoeden dat hij vreemd ging. Dat constante stiekeme appen, de telefoon wegleggen of draaien als ik keek. Ik geef toe, de verleiding om zijn mobiel te pakken was erg groot. In plaats daarvan nam ik afstand, en was ik klaar voor de grote breuk. Ons weekendje weg leek me een mooi moment om het rustig en zonder ruzie te bespreken. Hoe anders is dat afgelopen!

Hij heeft dus weken lang de verlovingsring getekend, uitgemeten, en alles uitgezocht. Het moest natuurlijk wel precies kloppen. Geen fouten in de namen bijvoorbeeld.
Hoe bijzonder is het dat alles echt traditioneel handwerk is? Charlotte heeft het vak van haar opa geleerd, en is een expert op dit gebied. Geen fabriek of machines, alles is handmatig gedaan. Ik wist niet dat het nog kon. Wat ook heel bijzonder is, je kunt bij Charlotte workshops volgen in zelf sieraden maken. We hebben het dan niet over kraaltjes aan een draadje rijgen, maar echte sieraden die je leven lang mee gaan.

Ik ben er zo ontzettend blij mee, ik kan het niet beschrijven!! We zijn dus verloofd! En natuurlijk getrouwd.

Hoe zou jij je ring laten maken als je de keus had?

De foto’s zijn gemaakt door Jeroen Halverstad / Plan78  www.plan78.com , Jop en Charlotte.

 
Zelf een verlovingsring ontwerpen en maken

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang