De rotklusjes van het ouderschap

zusjes

Sommige ouder klusjes vind ik gewoon echt geen zak aan.

Maar ze moeten wel gebeuren. Ouder klusjes als luizen pluizen, kots opruimen als ze hun eigen snot zien, of nagels knippen van wegrennende kinderen…

Charlotte bedacht de rot klusjes van het ouderschap – tag. Allerlei vragen die je eerlijk moet beantwoorden over de klusjes die je als ouders moet doen. Ik werd getagd door Joyce van JoyFromJoyce.nl

Hoe graag doe jij de volgende ouder klusjes?

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

Van de oudste ongeveer elke twee weken. De kleine elke week. Beide onder de douche, alhoewel ik de kleine ook nog wel eens knip als ze slaapt. Dan is ze lekker rustig.

En de teennagels?

Die gaan tegelijkertijd met de vingers. Vooral in bad of ander de douche zijn de nageltjes wat zachter, dus makkelijker knippen.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

Ze krijgen elke week een schoon bed. Ok, de kleine niet. Die slaapt echt al maanden niet in haar eigen bed meer, dus die wordt voor de sier eigenlijk om de twee weken verschoont of zo. Maar ze slaapt wel in mijn wekelijks verschoonde bed.

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

Keira doet dat eigenlijk zelf nu natuurlijk, en bij Miya vooral onder de douche en met de handdoek. Met een wattenstokje alleen als ik iets zie zitten. Keira heeft als baby heel veel in het ziekenhuis gelegen met oorontsteking, en van de dokters kreeg ik toen dit advies.

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?

Echt allebei. Ik ben meer thuis dus dan doe ik het natuurlijk meer. Maar als we er allebei zijn dan werd de luier gewoon door 1 van de twee gedaan, en nu even nakijken op de wc doen we ook allebei. Of nou, meestal Keira. Miya vind het leuker als Keira even meeloopt.

Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?

Ook Keira was hier grotendeels het zakje. Miya ging namelijk Keira steeds wakker maken, en die bracht haar dan zachtjes naar beneden. Daarom slaapt Miya ook bij ons nu, tot we zijn verhuisd. Dan slapen we allemaal op dezelfde verdieping en kan ze gewoon naar ons toe als ze wakker wordt.

Maar als baby gingen wij allebei, iets vaker Jop dan ik, maar ik werd gewoon minder snel wakker.

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?

SAMEN! We zijn naar elk consult samen geweest! Bij Keira was het meestal ik alleen of met mijn moeder.

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?

Avondje uit? Wat is dat dan? Kun je het eten? Aantrekken?

Ik tag hierbij Cassandra van momambition.nl, en Mary Lou van Mamaloublogt.nl. Hierbij tag ik ook Jamey van beauty-unboxing.nl om deze tag over 6 maanden ook in te vullen. Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

 1. nicole orriens

  Mijn man en ik verschoonden om de beurt te luiers en dergelijke. Dat ging eigenlijk best wel vanzelf.

 2. Marieke

  haha heerlijk om te lezen! Heel veel dingen zijn ook wel herkenbaar. Mijn bed is gelukkig weer kindvrij. Ik kan zijn bed nu weer iedere week verschonen 😉

 3. MamaPlaneet

  Heerlijk die overeenkomsten. Voel dan minder een vreemde eend. Vooral dat laatste.

 4. Joanne

  Haha het lijken mij inderdaad ook niet echt de leukste klusjes.. Gelukkig zal het met de jaren minder worden, toch? 😉

 5. Robin

  Ik ben nog geen ouder, dus totaal niet over nagedacht maar wel leuk artikel om te lezen! grappig geschreven.

 6. Judith Jasper

  Oh fuck, dat is de dochter natuurlijk hahaha ik ga het aanpassen! Wonder kleuter toch!

 7. Janske

  Wat is die Aukje toch een slimme kleuter 😉 hihi

%d bloggers liken dit: