Close

De verlichting in huis bepaald de stemming en sfeer!

De verlichting in huis is sfeerbepalend. Daarom wil je verschillende lampen, ramen, en kaarsen om een kamer gezellig en knus te maken, of juist een zakelijke sfeer uit stralen.

Denk bij de verlichting in huis als hoe je een bed zou opmaken. Met een bed begin je met een onderlaken, een dekbed en een kussen. Dan kies je het overtrek, extra kussens en eventueel een sprei. Bij verlichting in huis moet je ook zo denken. Dus het grote licht, sfeerlicht, extra lampjes, kaarsen en eventueel spiegels om ramen en lampen te reflecteren. 

Verlichting

Verschillende verlichting in huis

Plafondlampen
Plafondlampen zijn vrijwel de eerste lampen die mensen kopen bij het inrichten van hun huis. Vooral met sfeerlampen die je kunt veranderen via een app zijn deze echt wel sfeerbepalend in huis of in een bedrijf.

Een goed voorbeeld van een bedrijf waar is nagedacht over het licht is de Bijenkorf in Amsterdam. Het eetgedeelte is wat zachter dan de boekenafdeling, pattiserie is weer feller belicht dan de wat warmere lampen op de fashion afdeling. Daar is echt over nagedacht, precies zoals je in huis zou moeten doen. 

Wandlampen
Wandlampen zijn vrijwel altijd onderschat en worden gebruikt in een gang om de boel een beetje op te lichten. Dit terwijl ze zo mooi kunnen zijn en zoveel sfeer kunnen geven. Het maakt donkere hoekjes lekker knus, en ze zijn zo fijn boven een grote stoel waarin je in een hoekje met een deken lekker een boek kunt lezen. Zonder dat het meteen overal zo licht is. 

Tafellampen
Hoewel tafellampen natuurlijk ideaal zijn op een bureau, want je hebt nu eenmaal goed licht nodig als je aan het werk bent, zijn ze ook leuk op een nachtkastje of op een kastje in de woonkamer. Ze zijn vaak niet heel fel, maar erg leuk als decoratie. 

Kaarsen
Natuurlijk valt dit niet echt onder licht, maar toch ook weer wel. Als je dan het grote licht uitzet geven ze toch een beetje licht en meteen dat knusse warme gevoel. Wist je trouwens dat bepaalde geuren heel sfeerbepalend zijn voor een huis? Elk huis heeft zo zijn eigen geur. 

Mocht je nou niet veel ramen hebben, of aan een donkere kant wonen, dan kun je een spiegel tegenover een raam plaatsen voor extra licht in een kamer. Werkt super! Licht is zo bepalend voor je stemming, en de winterdepressie is echt geen fabeltje. Hoe donkerder hoe deprimerender vaak. Nu met de lente klaart dat vaak wel op, maar het is fijn als je de sfeer kunt nabootsen in huis. Dit maakt het ook prettiger om thuis te zijn. Soms kun je er de vinger niet direct op leggen waarom het niet fijn is in een huis, vaak is het gewoon de verlichting in huis die niet goed gedaan is.  

Wat vind jij mooi in huis? 

Verlichting in huis


Lees ook:

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang