Close
rolgordijnen

De voordelen van rolgordijnen

Als je op zoek bent naar verduisterende gordijnen die bij je moderne interieur passen zijn rolgordijnen precies wat je zoekt. Deze stijlvolle en efficiënte oplossing past werkelijk in alle soorten kamers en is niet meer weg te denken uit hedendaagse woningen. Waarom? Dat ontdek je hieronder.

 

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe gordijnen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee houdt. Zo kijk je bijvoorbeeld eerst naar de kleur. Logisch, want je wilt natuurlijk wel dat de gordijnen niet vloeken bij je interieur. Daarnaast is stijl vaak ook nog wel een dingetje, want wat past er nu precies in jouw kamer? Het antwoord is simpel: Rolgordijnen passen namelijk overal bij.

 

Hip en trendy maar toch ook klassiek

Deze bovenstaande woorden lijken elkaar tegen te spreken, maar niets is minder waar! Rolgordijnen zijn er namelijk in alle soorten, maten en kleuren te krijgen. Zo kun je voor een strak design met krijtstrepen kiezen of juist een met gave jaren 80-stijl-stippen. De keuze is dus eindeloos. Vind je het lastig om te kiezen? Dan is een wit rolgordijn altijd een goede keuze. Dit staat namelijk écht overal bij en zal de rest van je interieur niet tegenspreken. Oh, en nog een leuk voordeel, ondanks dat je voor je lichte kleuren of wit kiest, doen deze ook hetgeen waar zij voor gemaakt zijn. Namelijk verduisteren.

 

Handig, snel en duurzaam

Het openen en sluiten van rolgordijnen is heel eenvoudig. Je trekt aan een van de koortjes en je gordijnen gaan open of dicht. Zo simpel is het! Maar wist je ook dat je met deze eenvoudige gadget ook energie (en daarmee dus geld!) kunt besparen? Doordat je de zon binnenlaat zodra je ze open hebt, en ze weer sluit zodra de zon verdwijnt, blijft de warmte lekker binnen. Dit komt omdat de gordijnen de warmte die naar binnen is gekomen kan vasthouden voordat het de koude ramen bereikt. Deze handige maar duurzame truc is dan ook des te makkelijker uit te voeren met rolgordijnen, aangezien het openen en sluiten al zo makkelijk en snel gaat.

 

Als je op zoek gaat naar goede rolgordijnen is het belangrijk dat je je ramen goed opmeet. Heb je een wat ongebruikelijkere maat? Dan kun je in elke specifieke rolgordijnwinkel terecht, want zij kunnen deze namelijk op maat maken. Als je dus op zoek bent naar verduisterende, mooie en efficiënte gordijnen, zijn rolgordijnen precies wat je zoekt.

foto van de gordijnen zijn van shutterstock

About Betty

2 thoughts on “De voordelen van rolgordijnen

  1. Het grootste voordeel van rolgordijnen vind ik denk ik dat je ze inderdaad op kunt rollen. Daardoor nemen ze geen plek in als je ze even niet gebruikt.

  2. Wij hebben van die mooie grote houten luxaflexs vind die wel erg fijn. Ik had eerst een dobbel rollo maar de kat vind die leuk om te slopen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang