Close
gamekey

De wereld van het gamen

Het was een regenachtige dag toen ik besloot om ook een keertje te gamen. Ik vroeg me af wat nou de magie is van een virtuele wereld, want ik vind de wereld om me heen al bijzonder genoeg. Dus ik pakte de VR bril van mijn kids uit de kast, zette de PS4 aan en besloot mezelf te trakteren op een wandeling in het park van Zombie Apocalyps 2. Ik vind The Walking Dead geweldig, dus vandaar mijn keuze voor dit spel.

Op het moment dat ik die VR bril op deed bevond ik me in een post-apocalyptische wereld, zo realistisch dat ik bijna het glas vervuilde water van het aanrecht in het spel wilde vastpakken.
Ik keek om me heen en verbaasde me over de graphics van het spel, het motief van het gescheurde bloemetjesbehang in mijn virtuele woning was niet van echt te onderscheiden. Op het moment dat ik de deur van de woonkamer opende werd ik plotseling aangevallen door een levende dode. Ik schrok me wezenloos en deed snel die VR bril af. Oké, ander spel.

Sims 4

Na deze angstaanjagende ervaring besloot ik om een minder eng spel te proberen. De Sims 4 trok mijn aandacht omdat ik in dit spel mijn eigen wereld, en de daarin wonende mensen, kan creëren. In dit spel kan ik alles aanpassen, van de inrichting van een huis, tot de kleding, en zelfs beugel of sproetjes van mijn virtuele mens ( een Sim ). Leuk detail is, is dat jouw Sim zeven levensfases doorloopt voordat hij sterft en wordt opgehaald door magere Hein, dus je leeft echt met je Sim mee.

Verder kan je feestjes organiseren, de was doen, op een gitaar spelen, en zo zijn er talloze activiteiten die je jouw Sim kan laten doen. Gaandeweg ontwikkeld jouw Sim ook zijn of haar eigen karakter. Ik snap waarom Keira (dochter van Judith) dit spel graag speelt! Zij wil interieur styliste worden en dan is dit wel zeker heel erg leuk om te doen. Knap trouwens hoe die kinderen alles zo snel door hebben. Je kunt sims 4 kopen voor de ps4 maar ook voor de pc.

Game keys

Mijn interesse voor gamen is gewekt. Ik begrijp wel waarom iedereen om me heen zo enthousiast is als er een nieuw spel op de markt komt of als playstation de komst van een nieuw console aankondigt. Ik verklaarde de fanatieke gamers, die in een slaapzak voor de deur van de gamewinkel gaan liggen, altijd voor gek. Maar ik begin de magie ervan te begrijpen. Dus in plaats van een bloemetje of een luchtje heb ik besloten om jarige gamers game keys cadeau te doen. Een game key is een activatiecode voor het downloaden van een game. En weet je wat ? Misschien trakteer ik mezelf ook wel.

Lees ook Waarom veel jongeren met autisme graag gamen | 5 redenen en Gezellig gamen op de PS4 via de playlink op je telefoon!

gamen met kinderen

gamen

About Betty

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang