Close

De winter ontsnappen | met de trein door Europa

Even aan de winter ontsnappen. Daar ben ik wel aan toe. Iedereen snottert en doet. Buiten is het koud. Dan regent het weer, dan ligt er weer ijs. Ik ben duidelijk toe aan wat anders. Even de winter ontsnappen en ergens heen waar het anders is. Gewoon anders. Het hoeft niet heel luxe te zijn, maar gewoon even anders. De luxe heb ik thuis wel, maar de winter doet verlangen naar wat anders.

 

Met de trein door Europa

 

Als ik op vakantie ga, doe ik dat normaal met het vliegtuig. Ik heb geen zin om oncomfortabel twintig uur in een auto te zitten om mijn bestemming te bereiken. Nu ik echt toe ben aan wat anders, dacht ik dat het dan ook maar helemaal anders moest. Ik wil echter niet van mijn geloof afstappen. Dus ik stap niet in de auto. Wat is dan het alternatief? De trein. Lekker comfortabel en niet zo opgekropt als in de auto. Even de oogjes dicht en dan weer kijken hoe het landschap er buiten uitziet. Dat lijkt mij wel wat. Even de winter ontsnappen en met de trein door Europa. Nu nog een bestemming voor een leuke stedentrip ofzo?

 

Waar ga ik heen?

 

Frankrijk lijkt mij wel wat, maar Duitsland is ook mooi. Of zelfs Spanje. Is dat land wel te bereiken met de trein? Ja dus. Als ik nu naar een paar landen reis en steeds één nacht in een hotelletje doorbreng. Dat is pas echt anders en past bij het plan om aan de winter te ontsnappen. In Spanje is het toch mooi weer of in elk geval warmer dan hier. Anders reis ik nog wel verder met de trein door Europa. Ik reis alleen en hoef met niemand rekening te houden. Hoewel, als ik straks rondvertel dat ik aan de winter ga ontsnappen en met de trein door Europa reis, misschien wil er dan wel iemand mee.

 

Samen op reis

 

Het plan was om aan de winter te ontsnappen en met de trein door Europa te gaan. Dat ga ik ook doen, maar niet alleen. Er zijn meer mensen in mijn omgeving die echt even wat anders willen. Dat betekent niet dat wij met een hele groep gaan. Ik ga gezellig samen toeren in de trein door Europa met een vriendin. Weet je waar wij eerst heen gaan? Naar Brussel en dan stappen wij weer op de trein richting Parijs. Vanaf daar kijken wij nog even, maar de kans is groot dat wij doorreizen met de trein naar Spanje. Dan pikken wij toch nog even wat zonnestraaltjes mee. Dat is echt aan de winter ontsnappen. Wij vertrekken volgend weekend. Wat een fijn vooruitzicht en zo anders dan anders.

met de trein door Europa

De reis foto’s zijn van Shutterstock

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

9 thoughts on “De winter ontsnappen | met de trein door Europa

  1. Dat klinkt erg goed. Lekker ontspannen en weer even tot je zelf komen. Lijkt mij erg leuk om eens een treinreis te maken door Europa. Ook zou ik nog heel graag met de trein naar Engeland / Londen willen.

  2. Oohh wat heerlijk!!! Dat is nog eens een fijn vooruitzicht. En super leuk eens wat anders. Ik heb laatst ook gehoord dat je met de auto op een trein kan stappen. Lijkt me ook wel wat. Lekker relaxen in de trein, wat lezen, slapen en dan toch een auto hebben in Italie. Ik denk er nog even over. Veel plezier alvast en we zien je reisverslag vast snel tegemoet!

  3. Wij zijn met de trein naar Oostenrijk gegaan. Alles liep wat er mis kon lopen maar fun dat we hebben gehad. Nu zjin we aan het twijfelen om met de kids dit te gaan doen. Want ze zijn geen fan van de auto :p

  4. Ohja even weg zijn, batterijen opladen…
    Ja dat lijkt me zalig gewoon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang