Close
zonnegroet voor beginners ibiza es vedra

De zonnegroet bij Es Vedra is magisch (met video!)

Namaste, lieve zielen. Vandaag doen we de zonnegroet bij Es Vedra, op het betoverende eiland Ibiza. Dit majestueuze rotsachtige eiland, gelegen voor de kust van het Spaanse eiland, straalt een aura van mystiek uit en trekt al eeuwenlang reizigers, kunstenaars en spirituele zoekers aan. Laten we ons onderdompelen in de mythen en de betovering van Es Vedra, terwijl we genieten van de zonnegroet.

Mijn lieve vriendin Melanie is ooit doorgegaan waar ik gestopt ben (vlak voor de stage om yoga lerares te zijn), en zij is nu al een tijdje een yoga lerares op Ibiza. Samen gingen wij naar Es Vedra om te mediteren en om de zonnegroet te doen. We maakten een video zodat ik die thuis nog vaak terug kon zien, en misschien vind jij het ook wel leuk!

De magie van Es Vedra op Ibiza

Volgens oude legendes wordt Es Vedra beschouwd als de derde meest magnetische plek op aarde, na de Noordpool en de Bermudadriehoek. Het is een plek waar de elementen samenkomen en een sfeer creëren die de ziel voedt en inspireert. Deze prachtige plek is doordrenkt met mythes en verhalen die van generatie op generatie zijn doorgegeven.

Navigatie stopt met werken daar, en ik kan je vertellen dat je best een eind weg moet rijden om iets van bereik met je telefoon te krijgen. Zelfs vogels die er over heen vliegen raken hun gevoel voor richting kwijt.

Er worden mythes aan toebedacht als zeemeerminnen die de kapitein van een schip probeerde te verleiden, UFO’s die daar gezien zijn, en wat dacht je dat het materiaal van dezelfde constructie is als de piramides. Ook staan er altijd geiten, en niemand weet hoe. Midden in de zee!

Is Es Vedra de top van Atlantis?

Een van de meest fascinerende mythes vertelt over de verbinding van Es Vedra met de Griekse mythologie. Volgens de overlevering werd Es Vedra beschouwd als de overblijfselen van het mythische eiland Atlantis. De godinnen Tanit en Hera zouden hier zijn neergedaald en vonden in deze betoverende omgeving een toevluchtsoord van vrede en harmonie. De krachtige energieën die voortkomen uit Es Vedra zouden naar verluidt het vermogen hebben om helende energie te bieden aan degenen die openstaan voor ontvangst.

Als je een stuk voor dat je naar beneden rijd naar het strand, bovenop de berg staat, en daar naar beneden klimt (pas op, gevaarlijk en niet makkelijk)vind je echt bizarre constructies. Mooie tekeningen, echt vormen van mensen en dieren in de rotsen gehakt. Vormen van gebouwen die daar zouden kunnen hebben gestaan. Alleen is daar echt niet te bouwen zo half onder water.. Je moet het maar eens zien!

De zonsondergang bij Es Vedra

Het meest betoverende moment op Es Vedra is de zonsondergang. Terwijl de zon langzaam in de kalme wateren van de Middellandse Zee zakt, wordt de lucht gevuld met een palet van kleuren die de ziel raken. De warme tinten van oranje, roze en paars dansen samen en creëren een schilderachtig tafereel dat woorden tekort doet. Het is alsof de zon, voordat ze achter de horizon verdwijnt, een laatste groet brengt aan de magie van Es Vedra.

De zonsondergang op Es Vedra heeft een diepgaande betekenis voor yogi’s en spirituele zoekers. Het is een moment van meditatie en reflectie, waarbij men zich kan verbinden met de natuurlijke cycli van het leven en de universele energie die ons omringt. Terwijl de zon haar laatste stralen deelt, kunnen we onze intenties naar het universum sturen en ons openstellen voor groei, transformatie en heling.

Een heilige plek voor spirituele verlichting

Velen geloven dat Es Vedra een heilige plek is die genezing en spirituele verlichting biedt. Het is een plek waar we onze innerlijke harmonie kunnen herstellen en de wijsheid van het universum kunnen ontvangen. Yogabeoefenaars kunnen hier hun asana’s beoefenen, ademhalingstechnieken verfijnen en diepere lagen van bewustzijn verkennen. De krachtige energieën van Es Vedra kunnen ons ondersteunen bij het loslaten van negatieve patronen, het openen van ons hartchakra en het ervaren van een diep gevoel van verbinding met het universum.

de zonnegroet bij es vedra op ibiza

Mediteren op Es Vedra (of gewoon thuis)

Stel je voor dat je op een zachte yogamat zit, omringd door de serene schoonheid van Es Vedra. Terwijl de zon langzaam haar laatste adem uitblaast, begin je je ademhaling te vertragen en je bewustzijn naar binnen te richten. Voel de aarde onder je, stevig en ondersteunend, en laat jezelf meebewegen met de energie van deze mystieke plek.

Adem diep in en uit, laat je ademhaling synchroon lopen met de natuurlijke ritmes om je heen. Voel de subtiele trillingen van de aarde resoneren met elke inademing, terwijl je alle spanning en zorgen loslaat met elke uitademing. Laat je lichaam ontspannen en je geest kalmeren, terwijl je jezelf opent voor de magie en de helende kracht van Es Vedra.

Terwijl de zon langzaam haar reis naar de horizon voltooit, richt je je aandacht op je hartcentrum. Visualiseer een stralend licht dat vanuit je hart straalt en zich verspreidt over de omringende natuur. Laat deze liefdevolle energie zich verbinden met de eeuwenoude energieën van Es Vedra, een samensmelting van mens en natuur, van microkosmos en macrokosmos.

Voel hoe de energie van Es Vedra door je heen stroomt, je lichaam vult met vitaliteit en je geest verheft naar hogere sferen van bewustzijn. Laat alle zorgen, angsten en twijfels wegsmelten in het warme licht van deze mystieke plek. Voel de eenheid van alle dingen en herinner jezelf eraan dat jij een onlosmakelijk deel bent van dit grotere geheel.

Als de zon uiteindelijk achter de horizon verdwijnt, blijf je nog even zitten in meditatie, omringd door de stilte en de schoonheid van Es Vedra.

Na je meditatie sta je op, strek je je uit en neem je een moment om jezelf te bedanken voor de tijd die je hebt doorgebracht op Es Vedra. Neem deze vredige en liefdevolle energie mee in je dagelijkse leven, als een herinnering aan de verbinding die we hebben met de natuurlijke wereld om ons heen.

Es Vedra, met zijn mythen en zonsondergangen, is werkelijk een plek van magie en betovering. Het nodigt ons uit om diep in onszelf te duiken, onze ware aard te ontdekken en ons te verbinden met het eeuwige. Terwijl we onze zonnegroet voortzetten en ons bewustzijn vergroten

de zonnegroet voor ouderen

De zonnegroet bij Es Vedra

Genoeg redenen dus dat iedereen graag naar Es Vedra gaat om te mediteren. Mijn vriendin Melanie doet het al jaren en ook zij hoopt op genezing. Wij hebben dit filmpje gemaakt, ik had eigenlijk 3 verschillende films, maar mijn beeld viel steeds weg… (!!) en dus hebben we er 1 video van gemaakt. Ik hoop dat je hem leuk vind!

In de bijgevoegde video wordt de Zonnegroet bij Es Vedra voorgedaan, waarbij de majestueuze omgeving van het eiland als decor dient. Laat je inspireren door de rustgevende geluiden van de golven, de warme bries die door je lichaam stroomt en de magnetische energieën van Es Vedra die je begeleiden tijdens deze prachtige zonnegroet.

Omdat het al vroeg heel erg warm was, had ik een Mist Spray  bij me. Melanie werd ook veel duizelig, en dit was echt heel fijn bijvoorbeeld in de warme auto. Ook gebruik ik hem nu na het sporten, koelt lekker af en mijn hoofd is niet meer zo ontploft!

1. De Zonnegroet voor Ouderen: Een Zegening van Flexibiliteit en Vitaliteit

Ouderen kunnen enorm profiteren van de zegeningen van de Zonnegroet. Met zachte, vloeiende bewegingen kunnen ze hun lichaam zachtjes opwarmen, de gewrichten soepel houden en de bloedcirculatie stimuleren. De Zonnegroet biedt ouderen de mogelijkheid om hun energiekanalen te openen, stijfheid te verminderen en hun innerlijke vitaliteit te laten stralen als de zon zelf.

2. De Zonnegroet voor Beginners: Een Stap naar Innerlijke Kracht en Balans

Voor beginners is de Zonnegroet een prachtige introductie tot de wereld van yoga. Het is een reeks eenvoudige bewegingen die stap voor stap worden opgebouwd, waardoor ze kunnen wennen aan de vloeiende overgangen en ademhalingstechnieken die centraal staan bij deze oefening. De Zonnegroet voor beginners opent de deur naar innerlijke kracht, balans en bewustwording, terwijl ze zich verbinden met de universele energie om hen heen.

3. De Magische Effecten van de Zonnegroet: Verbinding, Vitaliteit en Innerlijke Vrede

De Zonnegroet heeft een diepgaand effect op zowel het fysieke lichaam als de geest. Naast het versterken en stretchen van de spieren, verbetert deze praktijk de ademhaling, stimuleert de bloedsomloop en verhoogt de flexibiliteit. Het brengt ons ook in contact met ons diepste innerlijke zelf en vergroot ons gevoel van verbondenheid met de natuurlijke wereld om ons heen. Door regelmatige beoefening kunnen we innerlijke vrede vinden, onze vitaliteit versterken en ons bewustzijn verruimen.

De Zonnegroet bij Es Vedra is een eerbetoon aan de helende kracht van de natuur en een uitnodiging om je eigen innerlijke zon te laten stralen. Het is een moment om te verbinden met de essentie van het leven en jezelf te openen voor groei, transformatie en sereniteit.

Namaste

Lees ook:

About Ailana

Externe bloggers van PinkPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang