Close
Een leuke kinderkamer maak je zo

Decoraties voor in de kinderkamer

Een mooie kinderkamer maken is lastig, maar wel heel leuk! Je kan in de kinderkamer een leuke sfeer creëren die goed past bij jouw kind. Je kunt de kinderkamer decoreren met leuke wanddecoratie, Een grote speelgoed box en nog veel meer. Maar hoe vind je nou leuke kinderkamer decoraties? 

De kinderkamer bestaat gewoonlijk uit veel kleuren, Een mooie donkere wand op de jongenskamer of een licht beige kleur in de meisjeskamer. Er zijn zoveel verschillende kinderkamer decoraties, dat je al snel niet meer weet wat jij graag wil. 

Stijl van de kinderkamer

Begin met het kiezen van een stijl in de kamer. Kies je voor een minimalistische stijl waarbij je minder decoraties gebruikt, of ga je juist veel decoraties gebruiken om van de kamer een echte speelkamer te maken? 

Voor de basis van de kinderkamer is het belangrijk dat je twee centrale kleuren kiest die je terug laat komen. Teveel kleuren door elkaar gebruiken maakt de kamer te druk en onoverzichtelijk. Dit wil je natuurlijk niet. 

kinderkamer
WonenEnZo

 

Hier boven zie je een kinderkamer waarin duidelijk is gekozen voor een centrale kleur, namelijk licht roze. Omdat de kleur zoveel terugkomt is is de kamer niet te druk. Je ziet dat ze in deze kamer ook een andere kleur hebben gebruikt die hier goed bij past, grijs. Deze kleuren samen vormen de kamer. Deze kleuren zul je dus ook bij het decoreren gebruiken. 

De kinderkamer decoraties zul je vaak veranderen. Als je kind ouder wordt wil het namelijk een andere stijl kamer. Hier kun je bij het decoreren nu al rekening mee houden, door kinderkamer decoraties uit te zoeken die je makkelijk kunt veranderen.

 

3 Leuke decoraties voor de kinderkamer 

1.Een kinderkamer poster. Een kinderkamer poster is de perfecte wanddecoratie voor de kinderkamer, want wanneer je de stijl van de kamer gaat veranderen kun je de poster makkelijk verwisselen met een andere poster. Zo verander je simpel en snel de stijl van de kamer. Kinderkamer posters zijn er in verschillende kleuren, stijlen en maten. Voor jongetjes is een stoere poster van een wolf een leuke wanddecoratie, terwijl voor een meisjeskamer een kleurrijke poster heel leuk kan zijn. 

2.Kinderkamer vloerkleed, Een groot vloerkleed in de kinderkamer is ook ontzettend leuk. Niet alleen om mee te spelen, maar ook om mee te decoreren. Vloerkleden hebben vaak verschillende prints en ontwerpen en zo vind je dus iets wat goed past bij de stijl van de kamer. Ook kun je dezelfde kleuren van de poster terug laten komen in het vloerkleed, zo passen de kinderkamer decoraties goed bij elkaar. 

3.Persoonlijke decoraties. Uiteindelijk is de kinderkamer de kamer waar jouw kind speelt, slaapt en leert. Deze kamer moet dus ook persoonlijk zijn. Is jouw kind een enorme kunstenaar? Dan is het leuk om een mooi krijtbord op de wand te plakken. Bij een jonge voetballer/voetbalster is het leuk om een voetbal te gebruiken als decoratie. Hier kun je heel creatief zijn, maar maak het persoonlijk. 

 

Wij hopen dat je deze tips gaat gebruiken in jouw kinderkamer om zo een leuke sfeer te creëren voor jouw kind!

tips voor een leuke kinderkamer

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang