Ga naar de inhoud

Een derde kindje? Of toch maar niet…

derde kindje

Vrouwtjelief was er meteen voor te vinden, nummer 3 mocht komen. Ik had er eerlijk gezegd nog niet bij stil gestaan. Alles verliep vlotjes met ons twee prinsesjes (lees: weinig slaap/chaos/…) dus de drang naar een derde kindje was niet meteen aanwezig.

Man vs Vrouw

Jullie, mama’s zijn superieur. Op één of andere, waarschijnlijk wetenschappelijk te verklaren, wijze hebben jullie een ‘moederschapsgevoel’ diep vanbinnen zitten. Een gevoel dat papa’s geloof ik toch in mindere mate bezitten. Jullie weten als geen ander hoe het mama-instinct in elkaar zit, jullie voelen het gewoon aan. Het zit in hem in de manier waarop moeder natuur ons mannen en vrouwen heeft opgedeeld. Man en vrouw verschillen van elkaar in lichaam en geest. Ook ikzelf en mijn vrouw dus, hoe goed we ook lijken samen te werken, wonen & leven. Voor ik het nog vergeet, deze blog gaat over de beslissing om wel of niet voor een derde kindje te gaan. En dat is niet zomaar een beslissing. Mijn vrouw legde het magische getal 3 op tafel (lees: zij is begonnen).

Derde kindje wikken en wegen

Vrouwtjelief was er meteen voor te vinden, nummer 3 mocht komen. Ik had er eerlijk gezegd nog niet bij stil gestaan. Alles verliep vlotjes met ons twee prinsesjes (lees: weinig slaap/chaos/…) dus de drang naar een derde kindje was niet meteen aanwezig. Het moment waarop mijn vrouw dit getal op tafel legde, werd ik instant verplicht om de weegschaal erbij te nemen en de zaken te gaan wikken en wegen. Mijn vrouw nam de beslissing voor een derde kindje vanuit een eerder emotionele hoek. Dat moederschapsgevoel waar ik hierboven over sprak? Weet je nog? Voor ikzelf als man was deze beslissing niet zomaar eentje, iets wat ik niet louter instinctief kon uitmaken. Of wel? Start met twijfelen!

Impactzone nummer 3

Een derde kindje heeft zo zijn gevolgen. Ikzelf bekeek de zaken vooral praktisch en financieel. Ik kon zeker leven met de gedachte drie schatten van kinderen te hebben. Maar ik stierf bij de gedachte dat dit financieel en praktisch gezien een foute beslissing zou zijn. In het kort: wij komen niks te kort in het leven. We hebben alles wat nodig is en nog een hoop zaken die eigenlijk niet nodig zijn, maar die we toch kopen (je begrijpt me vast). Wat mij zorgen baarde was dat door een derde kind te nemen, de beschikbare hoeveelheid ‘eurootjes’ per kind enkel kleiner werd. Dit is natuurlijk geen argument om NEE te zeggen tegen nummer 3.  Wel wonen wij ‘te klein’ en  zullen we dus  op termijn onze woning moeten verkopen om iets nieuws te kopen en te verhuizen… Je begrijpt vast wel dat hierover moest nagedacht worden.

Adviesbureaus voor twijfelpapa’s

Het is best grappig dat hoe meer je de focus legt op een derde kindje, hoe vaker je op straat/in de winkel/in het park koppels tegen het lijf loopt met drie kindjes. Praten helpt, ik ben geen papa die zichzelf begraaft in schaamte omdat zijn hoofd een bepaalde noot niet gekraakt krijgt. De uiteindelijke beslissing werd emotioneel gezien door ons beiden eigenlijk vrijwel meteen genomen, eerder impulsief, puur op het gevoel. Als koppel voelden we beiden meteen aan of we hier wel klaar voor waren. Echter moest ik, die NIET over louter ‘moederschapsgevoel’ beschik, mezelf nog wat overtuigen met enkele details hier en daar. Dat doordenken is trouwens een uit de hand gelopen hobby van mij. Een paar goede babbels en wat financieel advies aangaande de woonst en ik was overtuigd. EINDELIJK konden we het bed in duiken!

Over mezelf:
Bezoek je ook eens Mijn blog
Volg mij hier op instagram en Twitter

13 reacties op “Een derde kindje? Of toch maar niet…”

  1. Hi Sandra,
    Klopt, die derde kan er zeker bij. Wat betreft de ruimte, helaas is er boven genoeg plaats (nog een kamer over) maar het probleem zit hem beneden…

  2. Geweldig om eens van de kant van de man te lezen. Hier is dat net andersom. Mijn man zou graag nog een derde willen. Ik krijg daar spontaan een paniekaanval van.

  3. Als ik kindjes zou nemen zou ik kiezen voor een even aantal, toch vaak wat makkelijk is. Succes met de keuze en we zullen het vanzelf wel horen!

  4. Ik heb zelf nog geen kinderen maar ik begrijp wel goed waar deze twijfels vandaar komen. Ik zou ook goed kijken naar het financiële plaatje.

  5. Goh, ik heb er zelfs niet één dus laat staan dat ik me zorgen moet maken of er nog een derde bijkomt. In mijn perfecte plaatje zouden wij voor 2 kindjes gaan. Maar ik besef maar al te goed dat ik dat op voorhand nooit zeker kan weten..

  6. Bij mijn zusje was een vierde kind juist een issue, omdat je dan niet meer in een gewone auto past : ) Dat vond mijn zwager een heel belangrijke overweging.

  7. Wat leuk om dit eens vanuit het perspectief van de man te lezen. Ik snap het financiële plaatje, maar zoals ze altijd zeggen daar waar je twee monden voedt, kun je er ook drie voeden. En ik vind dat kinderen ook best een kamer kunnen delen. 😉 Dat was vroeger de normaalste zaak van de wereld. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *