derde kindje

Vrouwtjelief was er meteen voor te vinden, nummer 3 mocht komen. Ik had er eerlijk gezegd nog niet bij stil gestaan. Alles verliep vlotjes met ons twee prinsesjes (lees: weinig slaap/chaos/…) dus de drang naar een derde kindje was niet meteen aanwezig.

Man vs Vrouw

Jullie, mama’s zijn superieur. Op één of andere, waarschijnlijk wetenschappelijk te verklaren, wijze hebben jullie een ‘moederschapsgevoel’ diep vanbinnen zitten. Een gevoel dat papa’s geloof ik toch in mindere mate bezitten. Jullie weten als geen ander hoe het mama-instinct in elkaar zit, jullie voelen het gewoon aan. Het zit in hem in de manier waarop moeder natuur ons mannen en vrouwen heeft opgedeeld. Man en vrouw verschillen van elkaar in lichaam en geest. Ook ikzelf en mijn vrouw dus, hoe goed we ook lijken samen te werken, wonen & leven. Voor ik het nog vergeet, deze blog gaat over de beslissing om wel of niet voor een derde kindje te gaan. En dat is niet zomaar een beslissing. Mijn vrouw legde het magische getal 3 op tafel (lees: zij is begonnen).

Derde kindje wikken en wegen

Vrouwtjelief was er meteen voor te vinden, nummer 3 mocht komen. Ik had er eerlijk gezegd nog niet bij stil gestaan. Alles verliep vlotjes met ons twee prinsesjes (lees: weinig slaap/chaos/…) dus de drang naar een derde kindje was niet meteen aanwezig. Het moment waarop mijn vrouw dit getal op tafel legde, werd ik instant verplicht om de weegschaal erbij te nemen en de zaken te gaan wikken en wegen. Mijn vrouw nam de beslissing voor een derde kindje vanuit een eerder emotionele hoek. Dat moederschapsgevoel waar ik hierboven over sprak? Weet je nog? Voor ikzelf als man was deze beslissing niet zomaar eentje, iets wat ik niet louter instinctief kon uitmaken. Of wel? Start met twijfelen!

Impactzone nummer 3

Een derde kindje heeft zo zijn gevolgen. Ikzelf bekeek de zaken vooral praktisch en financieel. Ik kon zeker leven met de gedachte drie schatten van kinderen te hebben. Maar ik stierf bij de gedachte dat dit financieel en praktisch gezien een foute beslissing zou zijn. In het kort: wij komen niks te kort in het leven. We hebben alles wat nodig is en nog een hoop zaken die eigenlijk niet nodig zijn, maar die we toch kopen (je begrijpt me vast). Wat mij zorgen baarde was dat door een derde kind te nemen, de beschikbare hoeveelheid ‘eurootjes’ per kind enkel kleiner werd. Dit is natuurlijk geen argument om NEE te zeggen tegen nummer 3.  Wel wonen wij ’te klein’ en  zullen we dus  op termijn onze woning moeten verkopen om iets nieuws te kopen en te verhuizen… Je begrijpt vast wel dat hierover moest nagedacht worden.

Adviesbureaus voor twijfelpapa’s

Het is best grappig dat hoe meer je de focus legt op een derde kindje, hoe vaker je op straat/in de winkel/in het park koppels tegen het lijf loopt met drie kindjes. Praten helpt, ik ben geen papa die zichzelf begraaft in schaamte omdat zijn hoofd een bepaalde noot niet gekraakt krijgt. De uiteindelijke beslissing werd emotioneel gezien door ons beiden eigenlijk vrijwel meteen genomen, eerder impulsief, puur op het gevoel. Als koppel voelden we beiden meteen aan of we hier wel klaar voor waren. Echter moest ik, die NIET over louter ‘moederschapsgevoel’ beschik, mezelf nog wat overtuigen met enkele details hier en daar. Dat doordenken is trouwens een uit de hand gelopen hobby van mij. Een paar goede babbels en wat financieel advies aangaande de woonst en ik was overtuigd. EINDELIJK konden we het bed in duiken!

Over mezelf:
Bezoek je ook eens Mijn blog
Volg mij hier op instagram en Twitter


ageology banner Een derde kindje? Of toch maar niet...

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥