Review Dermalogica body hydrating cream

Afgelopen kerst had ik  een 8 daagse winactie. Op 1 van die dagen gaven we dus de heerlijke Dermalogica creme weg. Saskia was zo enthousiast, dat ze aanbood een review te schrijven. Super leuk en lief van haar!!Dermalogica body cream 2_retouched

Dermalogica body hydrating cream

Vlak voor de kerstdagen werd ik verblijd met het bericht dat ik tijdens #8daysofblogmasde Dermalogica body hydrating cream had gewonnen.
Tot nu toe had ik positieve ervaringen met de gezichtsverzorging van Dermalogica, dus ik was erg benieuwd naar deze body cream.

Een week later kreeg ik de body cream thuisbezorgd. Zoals te verwachten van een high end merk als Dermalogica was de opening van de tube keurig gesealed.

Eerste indruk

Het eerste dat me opviel bij het openen van de tube was de geur van de crème: een vrij sterke geur waarbij citrus de boventoon voert.
Opvallend is verder de grote hoeveelheid ingrediënten. Zo zitten er kalmerende stoffen in, zoals kamille, lavendel en groene thee.

Daarnaast bevat de body cream ingrediënten die helpen bij het behouden van de juiste vochtbalans van je huid, waaronder extracten van sandelhout, patchoeli, sinaasappel en salie. Om een droge huid te verzachten is er ook een combinatie van melkzuur met hydroxyzuren aan toegevoegd.

Ik nam me voor om de crème minimaal een week te testen. Om het resultaat te kunnen vergelijken met de bodylotion van Neutral die ik normaal gebruik, besloot ik om telkens mijn linkerbeen in te smeren met de gebruikelijke lotion en mijn rechterbeen met de Dermalogica body cream.

Dermalogica vs Neutral

Wat ik direct al erg fijn vond aan deze body cream is de textuur: de crème is licht en trekt snel in. Ook heb je er maar weinig van nodig, want hij smeert heel gemakkelijk uit. Na het insmeren geeft het een verfrissend en licht tintelend gevoel op mijn huid, wat me deed denken aan verstevigende bodylotions die ik wel eens heb geprobeerd.

Deze body cream is echter niet direct bedoeld om verstevigend te zijn, maar vooral om te hydrateren. En hydrateren doet hij zeker! Na een week lang de body cream dagelijks gebruikt te hebben constateerde ik dat de huid van mijn rechterbeen zachter aanvoelde dan die van mijn linkerbeen.

Voor mij een reden om te concluderen dat de Dermalogica cream
blijkbaar toch iets meer doet voor mijn huid dan de Neutral bodylotion.
Aan de sterke geur moest ik wel even wennen, maar na een paar dagen begon ik deze zelfs wel aangenaam te vinden.

Mijn oordeel over dit product is dat het een prima crème is die je huid net dat beetje extra geeft om het zachter en soepeler aan te laten voelen dan een bodylotion of -crème zonder deze ingrediënten. En hoewel het een relatief kleine tube betreft, is de body cream zuinig in gebruik en doe je er dus lang mee. Wat mij betreft een aanrader!Dermalogica body cream 1_retouched


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥