Close

Deze dingen moet je doen in Kroatië

Grote kans dat je alweer denkt aan de zomervakantie. Lekker even weg van alles, lekker met de beentjes achterover, of juist actief aan de slag. Heb je een vakantie naar Kroatië geboekt, dan is één ding zeker: je bent niet de enige.

In Kroatië ben je bijna verzekerd van zon, en dat is voor veel mensen de reden om te boeken. Nu kun je de hele dag aan het strand liggen, maar dat zou zonde zijn. Kroatië heeft namelijk veel activiteiten te bieden.

Flottielje zeilen

Huur een boot met of zonder schipper in Kroatië, en ontdek samen het heldere water van dit vakantieland. Samen? Zeker! Flottielje zeilen in Kroatië doe je met maximaal 10 zeiljachten. Het is een leuke manier om met je eigen gezelschap te zeilen of nieuwe mensen te ontmoeten. Start vanuit Zaton Sibenik of vanuit Trogir. Ook Marina Agana is een prima plek voor flottielje zeilen, maar dan met volwassenen.

Het is de ideale manier om Kroatië als vakantieland te ontdekken. Je staat zelf aan het roer en anders kan er een professional mee. Kies samen een leuke vaarroute uit en laat je verrassen door alles wat Kroatië je te bieden heeft. Wil je liever met je eigen gezin weg? Dan is zelf een boot huren in Kroatië een goed idee.

De nationaal parken bezoeken

De nationale parken van Kroatië mag je echt niet missen. Het land herbergt maar liefst acht nationale parken, die meer dan duizend vierkante kilometer vertegenwoordigen. Veel meer oppervlakte dan je eigenlijk zou kunnen lopen in een korte vakantie. Het bekendste park is zonder twijfel Park Plitvice, maar ook Krka, vlak bij Split, is zeker een aanrader. Je vindt er adembenemende watervallen en het is een fantastische plek voor vogelliefhebbers.

Hou je telefoon alvast in de aanslag, want deze plekken zijn ontzettend fotogeniek. Je volgende achtergrondfoto wordt zeker in een van de nationale parken in Kroatië gemaakt.

Ziplijnen in Omis

In Kroatië is het heel verleidelijk om lekker de hele dag te relaxen, maar het is ook fijn als je een keer een activiteit onderneemt die de adrenaline door je aderen laat gieren. Kroatië heeft genoeg in huis voor de actieve vakantieganger. Ziplijnen is een van die activiteiten die je zeker eens geprobeerd moet hebben. Daarvoor kun je terecht in Omis.

In Omis ga je met een topsnelheid van 65 kilometer van de ene naar de andere kant. Het is de snelste ziplijn-locatie van Kroatië. Je moet het zeker eens een keer proberen. Is ziplijnen niet zo je ding, dan kun je altijd nog raften, bergbeklimmen en hiken!

lees ook Ervaar fjaka en kom helemaal tot rust in Kroatië

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang