Close
interieurtrends muren in huis

Deze interieurtrends kunnen jouw muren in huis transformeren

Wanneer we het interieur willen opfrissen, krijgen de muren vaak minder aandacht dan de meubels of accessoires. Toch kunnen de muren jouw huis juist extra stijl geven. Ze kunnen ervoor zorgen dat de ruimte als meer open wordt ervaren. Met de juiste aanpak kunnen de muren de sfeer van jouw huis veranderen. Of je nu op zoek bent naar een subtiele verandering of een dramatische transformatie, er zijn tal van interieurtrends die jouw muren tot leven kunnen brengen. Interieurtrends kunnen ieder jaar weer wat veranderen. Toch zijn er enkele interieurtrends die voor een langere tijd zullen blijven. Wat zijn deze trends precies?

Trend 1: Behang met opvallende patronen

Een populaire methode om een statement te maken van de muren in de kamer is door het gebruik van behang met opvallende patronen. Denk hierbij aan florale prints, geometrische ontwerpen of tropische motieven. In veel huizen zie je dat er één muur is behangen terwijl de andere muren een neutrale kleur zijn gegeven. Een andere populaire optie is om alle muren te behangen en de rest van het interieur juist weer wat rustiger te houden. Bij het gebruik van behang met opvallende patronen is er daarom genoeg keuze waardoor je een persoonlijke touch eraan kan geven. 

Trends 2: Het gebruik van natuurlijke materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen zoals houten panelen, bakstenen of natuurstenen accentmuren kan je interieur een hele andere uitstraling geven. Het geeft vaak een warme en uitnodigende sfeer. De materialen voegen textuur toe aan je muren en brengen de schoonheid van de natuur naar binnen. Als je voor deze interieurtrend kiest in huis kan je kiezen tussen het gebruik van echte natuurlijke materialen of wandtegels met een natuurlijke look. Wandtegels decoratie is een veelgebruikte interieur optie in huizen. Je kan kiezen tussen veel verschillende looks bij deze zelfklevende wandtegels van Isodeco

Deze interieurtrends kunnen jouw muren in huis transformeren

Trend 3: Kunst ophangen

Kunst aan de muur is een geweldige manier om je muren wat persoonlijker te maken. Je kan er voor kiezen om schilderijen of foto’s op te hangen bijvoorbeeld. Een andere mogelijkheid is om kunst te gebruiken aan je muur. Ook hier zijn heel veel opties voor mogelijk zoals een kunstwerk dat uit het schilderij komt op je muur. 

Trend 4: Muurstickers en muurteksten

Muurstickers en muurteksten zijn een leuke en speelse manier om je muren te decoreren. Kies voor inspirerende quotes, grafische afbeeldingen of abstracte ontwerpen om een persoonlijk tintje toe te voegen aan elke kamer. Een populaire trend is het toevoegen van neon verlichte tekst op de muur in huis. 

Trend 5: Textuur toevoegen met wandbekleding

Om je muren minder saai te maken kan je kiezen voor wandbekleding. Wandbekleding is een hele brede term want het omvat alles van steenstrips tot wandpanelen. Door wandbekleding toe te voegen aan je muren kan je textuur en diepte toevoegen. Ze kregen een interessant en dynamisch visueel effect en voegen ook nog eens een vleugje luxe toe aan je interieur. 

Trend 6: Verschillende verftechnieken

Bij het verven van je muren hoef je niet altijd één kleur of techniek te gebruiken. In tegendeel, probeer eens te experimenteren met verschillende technieken. Denk aan kleurverloop, ombré-effecten of marmering om een unieke uitstraling te creëren. Zo zijn je muren nooit saai!

Door deze interieurtrends toe te passen, kun je jouw muren in huis transformeren en een stijlvolle en persoonlijke touch toevoegen aan elke ruimte. Kies jouw favoriete trends en ga aan de slag met het creëren van een ruimte die helemaal bij jou past.

lees ook Cluttercore is de interieurtrend van het jaar

About Linda

3 thoughts on “Deze interieurtrends kunnen jouw muren in huis transformeren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang