Deze vrouwenseries moet je zien op HBO

Zegt ze nou vrouwenseries? Ja het gaat over vrouwen in de hoofdrol. Ik moest HBO hebben omdat “And just like that” (vervolg op Sex in the City) er op staat. Maar ik heb eerlijk waar de andere streamingdiensten niet meer bekeken.

Echt goede vrouwenseries

Ik houd ervan als vrouwen een hoofdrol spelen. Niet als het vriendinnetje van, de moeder van of weet ik wat, maar echt hele sterke rollen. Hou jij daar ook van dan mag je de volgende vrouwenseries niet missen!

And just like that..

Om deze serie heb ik natuurlijk HBO genomen zodra het in NL kwam. Ik was verslaafd aan Sex and the City (als je die niet kent ben je waarschijnlijk te jong om dit blog te lezen). Ik was dol op de fashion en de drama. Voelde mij af en toe Carrie als ik met een sigaret en een glas wijn aan het schrijven was. En toen kwam na jaren dus And just like that. De serie werd vergruisd in de media want ja oude vrouwen die woke willen zijn.

Maar in mijn ogen zijn dit exact de problemen waar wij als 40+ mee te maken hebben. Het verlies van een partner, vriendschappen die verwateren, proberen alles bij te blijven, een stijve heup, grijze haren, ach je je weet het zelf wel!
De fashion is nog steeds geniaal, vooral Carrie met haar schoonmaak handschoenen en baljurk. Het is allemaal net to much. De serie is zoals Sex and the City mega over de top en ik heb hem in 2 dagen uitgekeken.

The Flight Attendant

Deze is geniaal! Heel donker en diep. En het drankprobleem doet mij denken aan mij mid twintig. Het gevoel dat je niet meer weet hoe je bent thuisgekomen, wat je de dag ervoor hebt gedaan, wakker worden in een vreemd bed.Toch is dat niet het enige waar het om gaat. De hersenspinsels en natuurlijk: wie heeft de passagier van C3 vermoord?

Sharp Objects

Nog zo een serie die iets te dicht bij huis komt. Zij is aan de drank en is schrijfster. Ze gaat naar haar geboortestad om over de moord op 2 jonge meisjes te schrijven.

Je krijgt veel recaps van hoe zij vroeger was, en soms weet je eigenlijk niet zo goed wanneer iets zich afspeelt omdat het voor haar net zo wazig is als voor jou. Ik kan niets over de familie verhoudingen zeggen zonder van alles te verklappen, maar bij de laatste aflevering raad ik je aan tot ver na de aftiteling te kijken.

Minx

Een feministe krijgt nergens haar magazine gepubliceerd tot ze een porno producer tegen komt die het wel wilt. Met als voorwaarde naakte mannen in de centerfold. Schande natuurlijk! Het speelt zich af in de jaren 70, dus verwacht de beste outfits, veel naakt en een hoop van wat toen nog normaal was en nu niet meer.. Mannen met een klein ego of die onzeker zijn zou ik niet mee laten kijken. Dus.

Hacks

Ik moest hier even inkomen, maar ow wat een heerlijke serie! Het gaat over een uitgebluste comédienne en een jonge schrijfster die samen moeten werken om beide carrières van de grond te krijgen. De 1 is verslaafd aan plastic chirurgie, de ander is net wat te verliefd op verschillende drugs. Beide in een ingewikkelde relatie met moeder/dochter. Het eerste seizoen speelt zich af in Vegas en het tweede seizoen gaan ze on tour door de US. Het is is geen hoogstandje, maar een lekkere wegkijker. En dus heel grappig.

Nog een paar sterke aanraders met vrouwen in de hoofdrol:

  1. Enlightened
  2. Big Little Lies
  3. Mrs Fletcher
  4. Sex and the City
  5. Euphoria

Met als extra tip de film Still Alice met Julianne Moore die een geniale docente speelt die dement wordt. Heel heftig en ik heb zitten janken niet normaal.

Ik zit voorlopig nog wel even goed bij HBO want er zijn nog zoveel films en series die ik wil zien!! Welke serie kijk jij op het moment?

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like