Goedkoop en gezond eten | op dieet met een klein budget

dieet

Dat willen we allemaal wel!! Waarom is gezond eten zo duur, en kun je eigenlijk wel op dieet met een low budget?

Gezond eten is te duur

Je krijgt bij de mac een burger voor €1, maar een salade kost bijna €5.

Een kilo appels is 1.99, maar een zak chips 30c. Verse jus begint bij 1.99, en limonade heb je al voor 40c, en kun je makkelijk 3 liter drinken met sinaasappel smaak uit halen. Zo is het dus haast onmogelijk om op een low budget op dieet te gaan. Je moet toch eten, en je kunt moeilijk de kinderen dan maar alleen patat met een frikadel voorschotelen. Je moet wat selectiever zijn met je keuzes in eten, en dan is het echt wel te doen.

Op dieet met een low budget

Het lijkt soms bijna onmogelijk maar dat is het niet. Ik heb een vriendin die bijvoorbeeld bij de voedselbank loopt, en wat ze daar krijgen is bijna vetmesterij: toetjes, toetjes, aardappelen, brood, melk en potten met pindakaas. Maar ze krijgt ook verse groente, niet veel, maar genoeg om wat van te maken.

Je kunt ook zelf goedkoop groentes kopen. Wacht tot het einde van de dag, dan is alle groente in de aanbieding bij bijna elke supermarkt. Ook vlees is dan vaak goedkoper. Om je gewicht onder controle te houden zijn kant en klare porties het makkelijkst. Kook dus meteen het vlees en de groente, en maak er eventueel wat aardappelen of rijst bij als je ook sport, of als je meteen voor de opgroeiende kinderen klaar wilt maken. Maak voor jezelf 7 bakjes tupperware klaar voor de avond, en 7 voor de middag. ZO heb je altijd iets klaar staan. Het is saai, maar het werkt wel.

Zin om het samen te proberen? Laat dan een comment achter, dan kunnen we elkaar steunen in het gevecht tegen de kilo’s. Dan plaats ik ook vaker wat over gezonde (en lekkere)voeding, wat in ieders budget past. Want raar genoeg kost op dieet gaan, veel meer dan lekker vet eten.

Succes!!

Tip!

  1. Het Paleo dieet
  2. 5 onmisbare tips waarmee jij er stralend uit blijft zien
  3. Kickboksen tegen een depressie en voor een strak lijf
  4. Liesbeth ging van 92kg naar een rock hard fitness lijf
  5. Op dieet met een budget


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥