Close

12 tips om op gewicht te blijven

We kennen allemaal wel die random dieet tips die je krijgt als je verteld dat je op gewicht wilt blijven, geen tijd hebt om te sporten, of flink op dieet bent. De meeste dieet tips die je krijgt zijn duidelijk voor mensen die gewoon niets anders te doen hebben dan aan hun lichaam te denken. Ik ben daar dus niet 1 van. Ik heb nooit tijd, ben altijd bezig, en als ik niet bezig ben, dan wil ik graag even niets doen.
De volgende tips heb ik gekregen, en zal het behalve de eerste tip, een mega verschil maken? Waarschijnlijk niet, maar alle beetjes helpen. Hier dus mijn lijstje met dieet tips die ik af en toe wel heb gebruikt of gebruik. Wie weet heb jij er ook iets aan.

Handige tips om op gewicht te blijven

 • Boek een lymfedrainage massage in. Super goed voor je bloed doorloop,Ā en om vocht af te drijven. Ik kan je vertellen dat na 3 massages ik al 7 cm kwijt was om mijn middel. Dat is dan alleen vocht, maar toch ziet alles er een stuk strakker uit.
 • Lekker aan het douchen? Gooi er snel 10 squats bij! Het gaat erom hoeĀ vaak je het doet, het hoeft niet perse achter elkaar. Zo kun je makkelijk elke dag aan je target komen.
 • Ken je die vieze openbare toiletten waar je altijd moeilijk boven hangt, en je dan gaat trillen van de kracht die je zet? Dit kun je natuurlijk ook af en toe thuis doen. Maak er een spelletje van, blijf net zo lang hangen tot 1 van de kinderen of je partner je aandacht weer nodig heeft.
 • Heb je echt een graai moment? Ga dan je tandenpoetsen. Alles smaaktĀ vies na tandenpoetsen, en je hebt nog even in de spiegel kunnen kijkenĀ šŸ˜‰
 • Bak je eitje in de ochtend een keer met wat extra havermout. Dit zorgtĀ voor een vol gevoel, en je hebt weer wat vezels binnen. Met wat lekkere kruiden is het ook nog eens heel smaakvol.
 • Zie je het even niet zitten, treur niet! Neem wat lekkers, laat hetĀ even, en begin morgen weer opnieuw. Een dagje (of twee) zondigen is helemaal geen probleem. Van een schuldgevoel ga je alleen maar meer eten.
 • Zet een glas bij je wasbak, elke keer als je er langs loopt, pak jeĀ een glas water die je meteen leeg drinkt. Dan zit je al snel aan je dagelijkse hoeveelheid wat je zou moeten drinken per dag. Goed voor je huid, en echt de helft van je dieet probleem los je op met genoeg water.
 • Lekker aan het stoeien met de kleine? Ga plat op je rug liggen, en doeĀ je benen omhoog. Zorg dat je baby(vanaf 6 maanden) lekker op je buikĀ zit tegen je benen aan. Houd goed je baby vast. Laat je benen langzaamĀ zakken, en houd de armpjes vast. Doe dit een paar keer, of zo lang hetĀ leuk blijft. De baby lacht zich kapot, en jij hebt er weer wat sit upsĀ bij
 • Spelen met de kinderen is niet een hobby van iedereen, maar door tikkertje te doen of samen touwtje springen heb jij wel weer wat beweging binnen. Of wat dacht je van samen gezellig dansen?
 • Heb je een hekel aan de sportschool, loop dan wat vaker. Ga bijvoorbeeld lekker met de hond snel lopen of echt hardlopen samen. Heerlijk voor het beest, en gezond voor jou.
 • Tijdens het tandenpoetsen, douchen of afwassen bijvoorbeeld: op 1 been staan. Zet je andereĀ been tegen je knie of je bovenbeen aan, en probeer stil te blijvenĀ staan. Goed voor balans, en spierontwikkeling. Dit word ook de boom genoemd bij Yoga, en is ook een pose om te aarden. Het liefst dus met blote voeten.
 • Als water te saai voor je is, doe het dan in een grote doorschijnendeĀ kan. Daar doe je stukjes komkommer, of aardbei, appel, citroen, mango,Ā ananas etc. etc. in. Het ziet er niet alleen een stuk lekkerder uit,Ā het smaakt heerlijk, en je hebt weer wat fruit binnen. Ik zelf ben echt geen fruit fan, maar filter ze er uit. De smaak met water vind ik wel heerlijk!

Wat doe jij tussendoor om het allemaal een beetje bij te houden?


 1. Zo kun je gezond afvallen en blijvend een gezond gewicht bereiken
 2. 3 tips bij snel afvallen op een gezonde manier
 3. Tips bij snel afvallen; wat moet je wel en juist niet doen?
 4. De telefoon als mobiele coach bij het afvallen.
 5. Gember bij afvallen en detox van het lichaam

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

6 thoughts on “12 tips om op gewicht te blijven

 1. Leuke tips! Die van het tandenpoetsen ga ik zeker proberen, want je hebt gelijk: alles smaakt vies daarna. En zeker ‘s avonds kan ik echt van die graai en snaai momenten hebben.:-)

 2. Ha, wat een grappige tips, leuk! Ik hoef zelf echt niet af te vallen, maar wat gezonder leven kan zeker wel af en toe. Die tip van de wc is echt te hilarisch: ben je alleen thuis, hang je daar een uur! šŸ˜€

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang