HELP! Ik heb mijn dieet verpest! Nu ga ik dus maar alles eten wat los en vast zit, want Nu maakt het toch niet meer uit !!

Lekker onverschillig klinkt dit heh?! En toch maken we ons er allemaal wel eens aan schuldig: ‘los’ gaan met eten omdat we eerder op die dag al een ‘fout’ hebben gemaakt. Lees dit nogmaals: we maken in ons volle verstand de keuze om na het maken van een foutje, een hele reeks fouten te maken. Logisch …. Of toch niet ?

1 koekje = dieet verpest

Luister, je hebt na dat ene koekje, of die 6 borden pasta niet meteen je dieet verpest, wel je mindset.

Plaats het eens in perspectief: je stoot jouw teen tegen de tafel (AUWWWW!!) en kiest ervoor om zo hard tegen die tafel te gaan schoppen, totdat jouw enkel is gebroken. Je draagt 3 volle tassen boodschappen (zo zijn wij vrouwen…), en doordat het te vol zit en te zwaar is , valt er een tas en dus de onderste pot stuk. Goede reden om alles wat in die tas zat tegen de grond aan te kwakken en kapot te gooien.

Jouw salaris is gestort en je gaat lekker shoppen. Je maakt kennis met de mooiste schoenen op aarde: jullie zijn voor elkaar bestemd. Nadeel is wel: je geeft iets meer uit dan gebudgetteerd en je staat wat in het rood. Uiteraard ga je nu door met shoppen tot je niet meer rood kan staan en je alle maximale grenzen hebt bereikt. Onzin heh ?!

Dit is niet hoe we dat aanpakken: we ‘redden wat er te redden’ valt in bovenstaande voorbeelden.

En we passen onze vervolg acties aan op onze ‘fout’. En toch gebeurt het regelmatig dat we op het gebied van voeding wel deze onlogische gedachtegang volgen.

Zo werkt het lichaam

Het lichaam neemt gewoon alle calorieën die binnenkomen op, ongeacht de dag/tijdstip/vorige maaltijden. Dit moet gewoon allemaal verbrand worden. Het maakt dus Wel Degelijk uit !!! Laat je niet gaan als je gecheat hebt: red wat er die dag nog te redden valt !! Je kunt de schade beperken door jouw inname wat te verlagen de rest van de dag.

Vergroot in ieder geval niet de schade door jouw inname nog extra te verhogen!

Cheaten is geen ramp: zolang je er verstandig mee omgaat.

Iedere maaltijd is op zich staand: wees bewust van wat je eet en maak logische keuzes: het maakt namelijk heel erg uit ! Het is het verschil tussen wel of niet jouw doel bereiken en wel of niet trots op jouzelf kunnen zijn !

Wat kies jij ?

Liefs, Liesbeth


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love