Na 1 koekje gillen we dat het dieet verpest is, herkenbaar?

HELP! Ik heb mijn dieet verpest! Nu ga ik dus maar alles eten wat los en vast zit, want Nu maakt het toch niet meer uit !!

Lekker onverschillig klinkt dit heh?! En toch maken we ons er allemaal wel eens aan schuldig: ‘los’ gaan met eten omdat we eerder op die dag al een ‘fout’ hebben gemaakt. Lees dit nogmaals: we maken in ons volle verstand de keuze om na het maken van een foutje, een hele reeks fouten te maken. Logisch …. Of toch niet ?

1 koekje = dieet verpest

Luister, je hebt na dat ene koekje, of die 6 borden pasta niet meteen je dieet verpest, wel je mindset.

Plaats het eens in perspectief: je stoot jouw teen tegen de tafel (AUWWWW!!) en kiest ervoor om zo hard tegen die tafel te gaan schoppen, totdat jouw enkel is gebroken. Je draagt 3 volle tassen boodschappen (zo zijn wij vrouwen…), en doordat het te vol zit en te zwaar is , valt er een tas en dus de onderste pot stuk. Goede reden om alles wat in die tas zat tegen de grond aan te kwakken en kapot te gooien.

Jouw salaris is gestort en je gaat lekker shoppen. Je maakt kennis met de mooiste schoenen op aarde: jullie zijn voor elkaar bestemd. Nadeel is wel: je geeft iets meer uit dan gebudgetteerd en je staat wat in het rood. Uiteraard ga je nu door met shoppen tot je niet meer rood kan staan en je alle maximale grenzen hebt bereikt. Onzin heh ?!

Dit is niet hoe we dat aanpakken: we ‘redden wat er te redden’ valt in bovenstaande voorbeelden.

En we passen onze vervolg acties aan op onze ‘fout’. En toch gebeurt het regelmatig dat we op het gebied van voeding wel deze onlogische gedachtegang volgen.

Zo werkt het lichaam

Het lichaam neemt gewoon alle calorieën die binnenkomen op, ongeacht de dag/tijdstip/vorige maaltijden. Dit moet gewoon allemaal verbrand worden. Het maakt dus Wel Degelijk uit !!! Laat je niet gaan als je gecheat hebt: red wat er die dag nog te redden valt !! Je kunt de schade beperken door jouw inname wat te verlagen de rest van de dag.

Vergroot in ieder geval niet de schade door jouw inname nog extra te verhogen!

Cheaten is geen ramp: zolang je er verstandig mee omgaat.

Iedere maaltijd is op zich staand: wees bewust van wat je eet en maak logische keuzes: het maakt namelijk heel erg uit ! Het is het verschil tussen wel of niet jouw doel bereiken en wel of niet trots op jouzelf kunnen zijn !

Wat kies jij ?

Liefs, Liesbeth


ageology banner Na 1 koekje gillen we dat het dieet verpest is, herkenbaar?

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Reacties

 1. Bericht
  Auteur
  Liesbeth

  hahahaha !! dat herken ik (van vroeger weliswaar…) ; alle koekjes plat naast elkaar neerleggen zodat hij nog vol leek voor mijn moeder…..

 2. Bericht
  Auteur
  Liesbeth

  Ik kan me voorstellen dat het soms rot is dat iedereen zo met hun eten bezig is. Maar probeer het niet als ‘irritant’ te ervaren, en hen te steunen. Het is zo’n lastige strijd voor velen om zich prettig te voelen in hun eigen lijf en dan is alle steun zeer welkom ! Vaak gaat het niet eens over 1 of 2 kg meer of minder, maar meer een algeheel ontevreden gevoel waar ze aan willen werken. Misschien kun je een deal maken; wanneer zij niet te vaak ‘zeuren’ over hun dieet, zul jij het niet meer als ‘irritant’ ervaren ! win-Win ! 😉

 3. Bericht
  Auteur
 4. Bericht
  Auteur
 5. Bericht
  Auteur
 6. Bericht
  Auteur
 7. Bericht
  Auteur
 8. Bericht
  Auteur
 9. Bericht
  Auteur
 10. Bericht
  Auteur
 11. Bericht
  Auteur
  Liesbeth

  Klopt Wanda, veel mensen vinden het lastig om de draad weer op te pakken wanneer ze die even ‘kwijtgeraakt’ zijn. Gewoon wel doen alsof het dag 1 is, werkt dan vaak het beste ! 🙂

 12. Bericht
  Auteur
  Liesbeth

  Niets menselijks is ons vreemd Sandy ! En bewustzijn is het halve werk ! Volgende keer zul je er al wat anders mee omgaan, nu je jouzelf hierin herkende ! 🙂

 13. Bericht
  Auteur
  Liesbeth

  Dat kan zeker werken. Vaak is het even zoeken wat bij je past. Veel mensen kunnen alleen ‘alles of niets’; hebben moeite (in het begin) met maat houden. En wanneer je daar goed mee om kunt gaan, is het zalig om af en toe even iets ‘onverantwoords’ te eten. Want dan is het nl niet meer onverantwoord…. 😉

 14. Bericht
  Auteur
 15. Bouchra

  Deze quote vind ik fantastisch : we ‘redden wat er te redden’ valt! Inderdaad niet alles overboord gooien maar beperk de schade. TOP!

 16. Dafne

  Soms is het ook prima om even iets ‘fouts’ te eten. Ik geloof dat dat op de langer e termijn beter werkt dan een korte periode heel streng zijn voor jezelf. Dat kan niemand volhouden.

 17. Wanda

  Eigenlijk is het ook niet echt een dieet natuurlijk. Het is gewoon levenslang bewust met eten om gaan. Aan de ene kant gewoon lekker genieten en aan de andere kant met mate om het in balans te houden. Probleem is alleen dat het lastig is om dat patroon weer echt continu op te pakken, althans dat is mijn ervaring dan.

 18. Yalou // We are the Earth

  Heerlijk de voorbeelden, dat plaatst het alles inderdaad goed in perspectief!

 19. Mieke

  Heel herkenbaar en hilarische voorbeelden. Ik ga me de volgende keer jouw voorbeeld met de volle boodschappen voor de geest halen als ik weer eens denk: ‘nu maakt het allemaal niks meer uit’ 😃😘

 20. MC Kleuver

  Met één koekje is het dieet nog niet verpest hoor. Maar na een koekje of 3, 4 of 5 begin ik wel te bedenken of de koektrommel dicht moet.

 21. MamaPlaneet

  Dieet? Wat is dat? Haha sorry. Nee ik ben niet van dieeten maar ik herken dit wel van de vriendinnen die constant aan het dieeten zijn. Eigenlijk vind ik redelijk irritant. There, I said it!

Reacties zijn gesloten.