Op dieet met een budget

Het is eerlijk waar een stuk goedkoper om ongezond te eten dan om gezond te eten. Onlogisch maar waar. Ik heb er al eerder een blog over geschreven. Omdat jullie er vaak voor terug komen, dacht ik dat het wel tijd was voor wat uitbreiding.

Goedkoop gezond eten

Het blijft moeilijk. Een klein pakje kipfilet kost bijna 3x zoveel als een pak van 20 frikadellen. Met een groot gezin, tel uit je winst. Met groentes is dit net zo, een paar avocado’s kost net zoveel als een heel brood met budget beleg erbij. Hoe moet je dan toch gezond eten voorschotelen, als je met een beperkt budget zit?

fruit photo
Photo by SweetOnVeg

Een paar tips:

 • Voor de fruitsmoothie: ga tegen sluitingstijd naar de markt, en koop dan pas je fruit. Vaak gaat het voor nog geen kwart van de prijs weg, en dit gaat ook op voor de groentes. Ik was en snij zoveel mogelijk, en vries het in kleine vrieszakjes in uitgerekende porties. Voor de meisjes bewaar ik wat vers, maar ook zij vinden het bevroren fruit net een ijstoetje. Je kunt zo een portie fruit in een beker melk of yoghurt doen, en meteen mixen. Je kunt er ook heel makelijk de Nicecream mee maken. Super lekker.
 • De groentes kun je ook klein snijden en invriezen, en zo heb je toch verse groentes. Ik vergeet het wel eens, maar van de markt word toch snel rot op de 1 of andere manier. Heb je geen markt in de buurt, dan kun je misschien eens langs een boer, en ook de Jumbo heeft groentes die bijna net zo min bespoten zijn als van de markt. Dat scheelt weer.
 • chickensoup photo
  Photo by zhaffsky

  Maak een flinke pan kippensoep. Vraag de poelier om kip speciaal voor de soep. Dit is wat steviger vlees, maar geeft veel meer smaak af. Ook is het nog eens goedkoper dan een stuk kipfilet. Zodra je soep klaar is laat je het afkoelen, en schep je het vet eraf. De kip kun je dan plukken en het vet weggooien. Verdeel de soep in porties, voor als het hele gezin aan de pasta zit, of je tussen de middag trek hebt in wat hartigs.
  In kippensoep zit een stofje, carnosine, dat ons immuunsysteem helpt met verkoudheid en griep. Dit aminozuur komt van nature ook in ons eigen lichaam voor en doet daar allerlei nuttigs. Zo remt het glycatie af; een verandering in de celstructuur die met veroudering samenhangt. Het werkt ook goed bij de spieren die je zo hard getraind hebt tijdens je workout.

 • Bij de Action kun je voor 2€ flink wat diepvriesbakjes kopen, vooral doen, want die zul je nodig hebben, en werken prima.
 • Mocht je naar de HEMA gaan om daar nog snel brood, beleg of andere verswaren te willen halen, doe dat dan na 17.00, dat scheelt je 25% . Die kun je weer gebruiken voor andere dingen in jouw dieet.
 • Eet altijd iets voor je naar de winkel gaat. Hierdoor ga je geen dingen kopen die je niet nodig hebt, en zit je niet je dieet en opgespaarde geld in de avond voor de tv weg te eten.

Ik ben benieuwd of je de tips kunt gebruiken, heb jij nog tips?

 

Photo by EnoksonVriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

 1. Maria

  De bovenstaande tips deed ik al.
  Waar ik bij vlees oplet is dat ik toch de voordeel verpakkingen koop en het verdeel over kleine diepvries zakjes.
  En groente koop ik seizoen gebonden.
  Mijn vriezer helpt mij extra door te bezuinigen. Alles wat te veel is verdwijnt daarin. En als je even niet weet wat je met alle ingevroren groente soorten moet doen dan maak je een lekkere soep of stamppot of een vegetarische nasi/bami.

%d bloggers liken dit: