Close
Black is my happy color..

4 Dingen die je als moeder niet meer mag doen als je een puber hebt

Vol trots liet ik mijn nieuwe gympen aan mijn dochter zien. Een beetje in de stijl die zij ook heeft. BIG mistake. Had ik nooit moeten doen. Hoe durfde ik? 

Ik was zo blij en trots op mijn nieuwe schoenen. En zij vond dat ik ze niet aan mocht. Genant, akward en ik moet eigenlijk mama schoenen aan. Wat zijn mama schoenen? Ik ben zo mega blij met mijn sneakers ik zou wel 10 paar willen van deze sneakers want ze lopen ook nog eens alsof je op wolkjes loopt… Nou moet ik toegeven dat ik haar ze zag proberen gisteravond, dus dat kan ook nog eens. Ze is vast gewoon jaloers.

Mijn sneakers!! LOVE LOVE LOVE! Wat ze ook zegt

Hoe vaak mijn dochter boos op mij wordt zou je denken dat ik s’nachts lig te broeden op plannen om haar leven verschrikkelijk te maken. Hieronder 4 dingen waarmee je een puber flink op de kast kunt jagen

1. Praten

Lekker hard. Vooral als er andere mensen bij zijn. Maar ook als je gewoon praat en er is verder niemand bij. Alles wat je zegt kan rekenen op een MAMAAAAA of rollende ogen.

Een kleine les van Chandler:

2. Glimlachen.

Dit moet je ook niet doen waar mensen je kunnen zien. Het is vreselijk irritant en kan echt niet. Alsof je aan schattige puppies en suikerspinnen denkt of iets. En niemand wil een zoetsappige moeder. Je moet vooral neutraal kijken. Je wilt ook geen ruzie zoeken omdat je zo boos kijkt. Let op, de grenzen zijn hier erg vaag.

3. Naar iemand of iets kijken

Naar bijvoorbeeld een leuke jurk (nee, echt niet die jurk!) in een etalage, of nog erger een tiener met iets leuks aan. Je weet niet eens dat je doet tot dat je een kind in je nek hoort sissen dat je ze nu echt voor paal zet.

4. Draag vooral geen felle kleuren

De puber wil gewoon liever niet dat je opvalt. Je hoort je net als alle andere moeders te kleden, en vooral niet de coole moeder uithangen. Knal roze kan helemaal niet. Draag vooral zwart, beige en wacht tot ze ergens in de 20 zijn tot het weer acceptabel is.

Ik had bijvoorbeeld eindelijk een paar damesschoenen gevonden die overal bij passen (oh wat was ik fout!) maar in het roze. En ook al is dat mijn favoriete kleur, ik mag ze alleen aan als zij er niet bij is. De kleine vind ze overigens super leuk!

Oh ja, twinning is alleen leuk met kleintjes. Ik dacht dat de puber een aanval kreeg toen ze doorhad dat we allebei een zwarte coltrui, zwarte skinny jeans en witte sneakers aan hadden. Ooops.

Ach weet je, het is allemaal niet zo een drama. Zo lang je geen adem haalt, felle kleuren draagt of probeert in hun taal mee te doen. Dan komt het allemaal vast goed!

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

2 thoughts on “4 Dingen die je als moeder niet meer mag doen als je een puber hebt

 1. Nou wat fijn voor jou zeg! Ik hoop dat je er ook heel gelukkig mee bent en anderen in hun waarde laat. Wat fijn dat het zo ver van je af staat dat je het belachelijk vind. Daar ben ik echt heel blij om voor je.

 2. Belachelijk.
  Ik heb er helemaal geen last van gehad met mijn dochter in de pubertijd.
  Ik heb altijd een dochter gehad om te kussen!
  Zij was een leuke dochter, waar ik veel mee deed.
  Uitjes , winkelen, was altijd erg gezellig.
  Nu heeft ze drie kinderen en is nog steeds erg toegankelijk naar mij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang