Jij bent een discipline machine, dat wist je niet he?

discipline - Jij bent een discipline machine, dat wist je niet he?

Dat is wat jij bent : een discipline machine. Je maakt discipline zelf aan en zet het op door jouzelf gekozen momenten in. Dat wist je niet heh ?!

Jij dacht vast dat je ‘geen discipline’ hebt. Dus wel !! Vergeet die gedachten en lees even verder.

De discipline machine

Discipline bezitten we Allemaal ! Punt. Uitroepteken. Graag wil ik de overtuiging dat je dit niet zou hebben wegnemen. Het is namelijk gewoon niet waar.

Denk even na: op welke punten ben je verplicht discipline op te brengen ? Bijvoorbeeld jouw werk: jouw werkgever waardeert het enorm dat je er iedere dag op tijd bent. En dus zet jij de wekker op een tijdstip waarvan je weet dat de kans dat je dan op tijd zult zijn, het grootste is.

Wanneer je een hond hebt, stelt dat lieve dier het enorm op prijs als je hem een aantal keer uitlaat. En dus doe je dat gewoon.

Tanden poetsen en overige hygiëne vind je waarschijnlijk zelf erg fijn. En dus zorg je dat je dat iedere dag op gewenste momenten verzorgt.

Dit is discipline: gewoon doen wat er moet gebeuren of wat gewenst is.

En waarom dacht je ook alweer dat jij geen discipline machine bent ? Waarschijnlijk omdat je het niet altijd inzet op het vlak waar jij op doelt: het sporten of controle over jouw voeding. En dat ‘falen’ geeft jou wellicht het gevoel/de overtuiging dat je geen discipline hebt. Wat dus onwaarheid is. (Onwaarheid is gewoon een woord ; je snapt wat ik bedoel en dus is het een woord…😉)

 

Wat moet er veranderen?

Dit moet dus veranderen: jij moet weten/voelen dat je wel die discipline hebt die je nodig hebt om jouw doel te behalen.

Dat zou je kunnen doen door de verschillen te zoeken tussen de zaken waarbij je wel discipline aan het daglicht brengt en waarbij dat minder goed lukt. Grote kans dat de laatsten met name om Jou gaan en de eerste groep (mede) in het belang zijn van anderen.

Betekent dit dat jij minder belangrijk bent dan anderen ? Dat je wel consequent aan de slag gaat als het voor een ander is ? Heb je een ‘stok achter de deur’ nodig ?

Welnee ! Wat jij nodig hebt: het besef dat Jij het Belangrijkste Wezen Op Aarde bent voor jou ! En als dat ‘wezen’ iets wil, moet je daar gewoon voor werken en doen /laten wat nodig is !

Want wanneer jij Happy bent door jouw eigen ingezette discipline met bijbehorende resultaten, zul je zien dat je geen wekker meer nodig hebt om op tijd op jouw werk te zijn, je graag een extra rondje met de hond loopt en fluitend onder de douche staat. Discipline inzetten zorgt voor discipline aanmaken: een Discipline Machine dus !

Werk hard aan jouzelf en jouw dromen: dat verdien Jij !!

Liefs, Liesbeth


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love

18 comments on “Jij bent een discipline machine, dat wist je niet he?

  1. Klopt helemaal; dat wat je graag doet kost het geen moeite ! dat gaat vanzelf ! Oftewel; de kunst is altijdom iets te vinden wat bij je past !

  2. Ik moet soms eerlijk aan mezelf toegeven dat ik wat chaotisch ben terwijl ik graag wat meer discipline invoer/heb! Moet maar gewoon tevreden zijn en ondanks mijn chaot loop meestal alles prima:)

  3. Haha was het maar zo’n feest. Of anders gezegd, vond ik maar motivatie om overal discipline voor op te brengen. Ik heb het gewoon geaccepteerd: ik ben een chaoot, regelmatig te laat en een ramp op gebied van gezond eten. Maar ik geniet wel van het leven en dat vind ik veel belangrijker 😉

  4. Volgens mij kom ik op sommige bieden toch echt wel wat discipline te kort, maar daar hoop ik vanaf volgende week hard aan te gaan werken 🙂

  5. Ik had afgelopen jaar zoveel discipline wat sport betreft en toch zakt dat dan weer in Ik moet die mantra weer in mijn hoofd zien te krijgen: : gewoon doen wat er moet gebeuren of wat gewenst is 😀

  6. Ik kan het voor heel veel dingen opbrengen maar voor een aantal dingen ook niet. Zorgen doe ik vooral voor anderen en vergeet mijzelf wel eens. Dus discipline voor naast gezond eten minder te snoepen is wel eens lastig 😉

  7. Discipline vind ik soms lastig, maar als het is voor iets met passie dan heb ik het wel (bloggen), maar voor andere dingen weer helemaal niet (sporten, afvallen, huishouden 😉 )

  8. Heel goed. Discipline is doen wat er gedaan moet worden en aat natuurlijk zonder uitstellen. Als het gedaan is, heb je meer tijd over voor andere dingen.

  9. Discipline is iets wat ik soms zo lastig vind om te hebben. Vooral met werk merk ik soms dat ik toch dingen laat liggen want ach dat komt later wel. If only I had Some more dicipline… 😂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: