Close

Dit ben ik als moeder!

De vraag wat voor moeder ik ben krijg ik regelmatig, het leek mij zo vlak voor moederdag een leuk idee om eens over te schrijven.

Over het algemeen proberen we het allemaal goed te doen als moeder. Toch zie je soms dingen waarvan je denkt..? Maar ook dat je wel eens denkt dat je zelf de loedermoeder award had moeten winnen. Ik ben soms veel te streng en soms veel te makkelijk.

Ik als moeder

Joh, weet je, ik heb mezelf nooit gezien als moeder. Ik speelde ook nooit vadertje en moedertje en wilde op zeker geen kinderen. Tot ik hoorde dat ik geen kinderen kon krijgen. Nooit van mijn leven.

Ik zou nooit kinderen kunnen krijgen vanwege PCOS.

En toen ik toch zwanger raakte werd ik zo een moeder die…

Wilde tijger mama

Vanaf dat zij in mijn buik zat, was ik veranderd in een soort van tijger die een jaar niet gegeten had. Probeerde maar eens in de buurt te komen, of iets te zeggen. De dokter die mij vertelde dat mijn kind down zou hebben en ik het niet aan zou kunnen, dus maar beter konden beginnen met een miskraam opwekken -ja die was knetter gek van het padje af en daar eindigde het niet.. – heeft mijn ex mij naar buiten moeten slepen want ik trok die arts al over haar bureau heen.

Bij een second opinion om te kijken of het echt zo erg was, bleek er niks aan de hand. Maar daar was de start. Ik sta echt met hand en tand voor mijn meisjes. Of ze nou wel of niet schuldig zijn, wat er ook gebeurd. Zij zijn daarna wel aan de beurt eventueel.

Strenge moeder

Nou is dit heel subjectief, want ik ben volgens mij de makkelijkste moeder op aarde. Maar met sommige dingen ben ik wel enorm streng. Als tanden poetsen, huiswerk maken, leren, niet schelden en vooral niet tegen elkaar, respect voor ouderen, proeven voordat je kan zeggen dat iets vies is. Of bijvoorbeeld lief voor elkaar zijn, niet met ruzie naar bed, dingen uitpraten. En vooral met school vind Keira. Daar ben ik een echte helikopter moeder.

Lieve mama

Ik knuffel mijn meiden echt kapot. Maar nu kan het nog. Ik hou van heel veel knuffelen. Laten zien dat ik van ze hou, verwennen met een ontbijtje op bed als ze een rotdag daarvoor hebben gehad. Of een ijsje als ontbijt gewoon omdat het kan. Vriendinnetjes zijn altijd welkom, en vooral Keira heeft het idee dat ze alles met mij kan bespreken zonder dat ze bang hoeft te zijn.

Ik lach om al hun grapjes en heb gevoel voor humor (aldus Miya, Keira vind mij totaal niet grappig). Ik heb ze het liefst dicht bij mij. Zo zijn ze allebei dus veel gedragen in de draagzak, en nog steeds slaapt Miya nog het fijnst naast mij.

Spelletjes zijn toch leerzaam?

Niet allemaal dat geef ik toe. Maar kijk eens naar Minecraft of de Sims. De kinderen leren strategie, onderzoek, lezen, rekenen en dat als je niet doet wat er gevraagd wordt je poppetje hartstikke dood is. Natuurlijk moeten ze niet de hele dag achter een scherm zitten, maar aan de andere kant.. Ik geef wel dat voorbeeld. Want hier in huis zijn we allemaal van de gadgets, laptops, telefoons etc.

De jongste kan als een malle puzzelen, en dat heeft ze niet op straat geleerd zeg maar. Dit zal in de toekomst alleen maar meer nodig zijn, een goede voorbereiding is het halve werk toch?

Ik vind spelletjes doen werkelijk geen zak aan. Gewoon echt niet. Ik kan gezellig met de Playmobil spelen, met ze dollen op de hei, series kijken of lekker rolschaatsen. We koken wel eens samen, de TikTok film ik met plezier. We gaan wel naar de speeltuin hoor, zo flauw ben ik ook weer niet. Maar vind er gewoon niets aan.

Ik ben dol op moederdag!

Moederdag wordt hier uitgebreid gedaan. De meiden vinden het heerlijk om de keuken op zijn kop te zetten en van alles te maken. Ik heb er nooit om gevraagd, maar wie ben ik om er tegenin te gaan?

Naast een mooie tekening van Miya, krijg ik ook nog een lief cadeautje. Ze weten bijvoorbeeld dat ik dol ben op de gouden sieraden van Isabel Bernard, en dit jaar heb ik al wat hints laten vallen over een gouden ketting.

Ik ben niet van het cadeautjes vragen, maar ik weet dat ze perse iets speciaals willen halen, liever dat ik er dan ook oprecht blij mee ben.

Isabel Bernard

De onderzoeker

Wat er ook is, ik onderzoek alles tot de laatste druppel. ADHD, allergieën, waterwratjes, niet duidelijk praten, hoe help je met… Ik zoek het uit. Ik weet ongetwijfeld meer over van alles dan veel geleerden. Als het op mijn kinderen aankomt weet ik natuurlijk alles beter.

Ik gil dat ze niet moeten gillen

Altijd weer. NIET ZO GILLEN!! Of heen en weer springen dat ze rustig moeten doen. In discussie gaan met mijn man als de meiden ruzie maken over het ruzie maken. Chocola eten terwijl ik zeg hoe slecht het is. Met veel tam tam zorgen dat ze in eigen bed slapen om ze vervolgens bij de eerste kick lekker naast mij neer te leggen.

Blij als ze een dagje weg zijn

Ik hou van mijn meiden. Echt waar. Maar vind het ook wel fijn als ze eindelijk slapen. Of als ze een nachtje uit logeren zijn. Gewoon heel even rust. Of.. hou je vast.. iets leuks ga doen alleen met mijn man. Zomaar. Of eten in bed en films kijken met het volume gewoon aan.

Anders dan anderen

Ik hoor heel vaak dat ik heel anders ben dan anderen. Hoe anders geen idee. Ik weet wel dat ik overal een mening over heb. Dat mijn kinderen zelf mogen weten wat ze aan doen als het maar bij het weer past hoort ook niet wat ik heb begrepen. Ik bespreek veel met ze. Ik geef ze de vrijheid om zichzelf te ontdekken.

Wij hebben best een heel vrije opvoeding. Met wel regels als niet roken, niet drinken, niet schelden, niet schreeuwen, niet aso zijn, en luister naar je ouders. Respect voor je ouders is heel belangrijk. Ze hoeven ook geen kus of knuffel te geven aan iemand als ze daar geen zin in hebben. Een hand of even zwaaien is prima.

Ik beantwoord vragen in de gepaste versie. Alhoewel ik moet toegeven dat ik op de vraag “waarom zijn er condooms met een smaakje” nog steeds geen antwoord heb gegeven.

Ik ben een nerd maar ook een mega hippie. Ik heb ADHD en ben ook niet de meest sociale persoon die er rondloopt. Mijn ogen zeggen alles wat ik denk. Mijn woorden rollen uit mijn mond voor ik er bij nadenk. En bij nader inzien. Ik snap waarom ik anders ben.

 

Hoe ben jij als moeder?Lees ook:

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang