Close
De perfecte shopping list voor een goede workout

Dit heb je nodig voor een goede workout

Voor sommige mensen is het gaan naar de sportschool al helemaal onderdeel van hun dagelijkse of wekelijkse routine. Anderen struggelen hier wat meer mee en blijven hangen bij het bestellen van kasten vol met leuke sportkleding. Wanneer je zoekt naar sport accessoires word je overladen met nuttige artikelen. Maar wat heb je nu eigenlijk echt nodig voor een goede workout?

Workout kleding musthaves

Dit is natuurlijk een enorm groot begrip, want wat versta je onder goede kleding? Nou eigenlijk simpel gezegd kleding die zowel lekker comfortabel zit en daarnaast zeer belangrijk, niet doorschijnt. Niets zo vervelends als dat je aan het squatten bent en de persoon achter jou inmiddels het motiefje van je string aan het ontcijferen is. Geloof me, dat wil je niet. Ik had een wit labeltje achter in mijn broek, en toen ik thuis kwam en voorover bukte zei mijn man dat je mijn inlegkruisje zag (wat dus het labeltje was). Heb ik zo een uur bij yoga gestaan?? Dus een goede sportlegging daar begin je mee. Daarnaast is het belangrijk dat je borsten goede steun hebben, dus ook een fijne sport bh is een echte musthave. Over de sport bh een sport topje. Kies hierbij bijv. voor een tanktop of een shirt, dat is meer smaak en ook wat jij fijner vind zitten. Of natuurlijk, wat leuk staat op je legging. Want zeg nu zelf, je wil er ook nog wel leuk bij lopen toch?

Lekker sporten: handige shoppinglist

 

Goede sportschoenen

Hier kun je natuurlijk enorm variëren in de kwaliteit en prijs maar let erop dat je voet de goede steun krijgt. Je kunt bij twijfel ook altijd advies inwinnen bij de desbetreffende winkel over de juiste schoenen voor jouw voeten. Schoenen maken je outfit wel af. Vaak zie je dan ook dat de schoenen en de kleding met elkaar matchen, dat er een bepaalde kleur in terug komt. Dit kun je natuurlijk helemaal je eigen maken. Zelf loop ik graag op Nike’s of op de gympen van de Decathlon. Tip: heb je maat 38 of kleiner, dan zijn de kindermaten nog goedkoper!

De handdoek

Ook een handdoek is zeker een echte musthave. In veel sportscholen is dit dan ook verplicht gesteld.
Bij een goede workout hoort namelijk nu eenmaal ook dat je zweet. De ene zweet wel wat meer dan de ander, maar het is zeker wel fijn om hiervoor een handdoek bij te hebben. Daarnaast kun je je handdoek ook altijd gebruiken voor vloer oefeningen zoals planken en sit-ups voor een iets zachtere ondergrond.
Let bij de vloeroefeningen  wel op dat je handdoek niet te grof is qua stof, anders doet dit zeer aan je polsen/ elleboog. Voor yoga zijn de anti slip handdoeken over je matje erg prettig.

Goed Drinken

Er zijn ontzettend veel hippe drankjes voor tijdens het sporten. Maar zelf hou ik het altijd bij water. Lest perfect de dorst en je weet zeker dat er geen toevoegingen aanwezig zijn. Ideaal dus.
Om dit makkelijk te kunnen pakken pak ik altijd mijn duurzame Pura fles erbij. Goed voor het milieu maar ook voor mij. Geen giftige stoffen die je bij plastic vaak meekrijgt, en hij heeft een levenslange garantie. Drinken bij het sporten is echt heel belangrijk!

Geen goede workout zonder Muziek

Met muziek trek ik altijd alles net wat beter, word alles makkelijker maar ook een stuk gezelliger. Zo ook het sporten. De juiste muziek, die natuurlijk voor iedereen anders kan zijn, werkt enorm motiverend. Zo heb ik een rustige afspeellijst voor zowel de cooling down als de warming up, maar ook een afspeellijst met een flinke beat erin voor de echte work-out. Zo haal ik net dat beetje extra uit mezelf. Op de beat van de muziek meedoen en meezingen (hardop of in je hoofd kan beide), ook dat helpt hier enorm. Maar om nu je telefoon op max volume te zetten is ook zo wat, dus maak gebruik van oortjes. Wat ik fijn vind zijn draadloze oortjes, of zo een ouderwetse koptelefoon die je oren helemaal bedekken zodat je echt even af kunt sluiten van de rest. Bij draadloos heb je er geen last van dat ze in de weg zitten.
Dus vul direct je afspeellijst en ga direct lekker aan de slag!

Een Snack na de workout

Na je workout heb je waarschijnlijk wel trek. Een bakje kwark is altijd een aanrader. Dit vult goed en zit ook vol eiwitten welke goed zijn voor je spieren. Ook een volkoren cracker met kaas of pindakaas is een goede optie. Maar dit is natuurlijk niet altijd makkelijk mee te nemen. Je kunt altijd nog kiezen voor iets simpels als een banaan of zelfs een pakje chocomelk. 

Lees ook:

  1. Hardlopen voor de beginner!
  2. MTB voor beginners
  3. Waarom prioriteiten stellen zo mega belangrijk is!
  4. Het waist trainer review die je gelezen moet hebben

Beginnen met sporten doe je zo!

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang